۲۲تن از اعضای کمیتهٴ خارجی مجلس نمایندگان آمریکا با ارسال نامهیی بهوزیر خارجهٔ این کشور تأکید کردند که هر گونه توافقی با دیکتاتوری آخوندی، باید برای بازبینی و بررسی، بهکنگره ارائه شود.
در بیانیهٔ یی که توسط دفتر مایکل مککال رئیس جمهوریخواهان در کمیتهٴ خارجی منتشر شده آمده است: «مایکل مککال هدایت جمهوریخواهان این کمیته را در ارسال نامهیی خطاب بهوزیر خارجه آنتونی بلینکن بهعهده گرفت که در آن بهدولت بایدن التزاماتش طبق قانون مبنی بر فراهمکردن فرصتی بهکنگره برای بررسی و باز بینی توافق اتمی با (رژیم) ایران خاطرنشان شده است».
در نامهٔ ۲۲عضو کمیتهٴ خارجی کنگره بهبلینکن، آمده است: «ازسرگیری تبعیت متقابل در برجام بهنحوی که گویی ادامهٔ همان توافق است، غیرممکن است. ایالات متحده بیش از ۳سال پیش در می۲۰۱۸ از برجام خارج شد. در این اثنا، همانطور که شما در ۷ژوئن۲۰۲۱ شهادت دادید، برنامهٔ اتمی (رژیم) ایران با نقضهای متعدد محدودیتهای برجام «پیشروی کرده» است. بنا به گزارش آژانس، ذخیرهٔ اورانیوم غنیشدهٔ (رژیم) ایران تقریباً ۱۶برابر حد مجاز است و (رژیم) ایران در آوریل۲۰۲۱ غنیسازی اورانیوم با خلوص ۶۰درصد را شروع کرده است. تعداد سانتریفوژهای نصب شده و اماکن فعالیت اتمی (رژیم) ایران، همگی فراتر از محدودیتهای تعیینشده در برجام است (حکومت). تهران همچنین در حال انجام فعالیتهای تحقیق و توسعه و ساخت سانتریفوژ ممنوعشده در برجام است. گزارششده که آژانس همچنین در ۳محل اعلامنشده مواد اتمی کشف کرده است
این نقضها «بازگشت» ساده بهبرجام را غیرممکن میسازد، چون عدم تبعیت (رژیم) ایران خودِ توافق را تغییر داده است. بسیاری از تعهدات کلیدی (رژیم) ایران در برجام، شامل دستکشیدن از برخی از فعالیتهای تحقیق و توسعه و غنیسازی برای مدت ۸، ۱۰ یا ۱۵سال (بسته بهآن فعالیت) از تاریخ شروع توافق بود. با نقض آنها، این تعهدات بهنحوی جبرانناپذیر شکسته شد و دیگر نمیتواند آنطور که تدوین شده، مورد تبعیت قرار گیرد.
(رژیم) ایران اکنون بسا بیش از زمانی که برجام اصلی مورد توافق قرار گرفت، در مسیر یک سلاح اتمی قرار گرفته است.
با توجه بهاین تغییرات مادی در شرایط استراتژیک، هر گونه توافق احتمالی مرتبط با برنامهٔ اتمی (رژیم) ایران که ایالات متحده را بهاقدام متعهد کند، بهمثابه یک توافق جدید است و باید برای باز بینی بهکنگره ارائه شود.
(سایت جمهوریخواهان در کمیتهٔ خارجی مجلس نمایندگان ۲۵خرداد۱۴۰۰)
امضاکنندگان این نامه که همگی عضو کمیتهٴ خارجی کنگره هستند، عبارتند از:
- مایکل مککال رئیس جمهوریخواهان در کمیتهٴ خارجی
- کریستوفر اسمیت
- استیو شبوت
- جو ویلسون
- دارل ایسا
- آدام کینزینگر
- آن واگنر
- برایان مست
- برایان فیتزپاتریک
- کن باک
- تیم بورچت
- مارک گرین
- اندی بار
- گروگوری استویب
- دانیل مویزر
- کلاودیا تنی
- آگوست فلاگر
- پیتر مایر
- نیکول مالیوتاکیس
- رانی جکسون
- یانگ کیم
- ماریا سالازار