728 x 90

بحران بى آبى,

تاثیر خشک شدن دریاچه ارومیه بر افزایش بیماریها

-

وضعیت نابسامان دریاچه ارومیه
وضعیت نابسامان دریاچه ارومیه
وزارت بهداشت رژیم با اجرای طرحی قصد دارد تاثیر خشک شدن دریاچه ارومیه بر افزایش بیماریهای سرطان، تنفسی و قلبی عروقی در منطقه آذربایجان این کشور را بررسی کند.

طی سال‌های گذشته و همراه با تسریع روند خشک شدن دریاچه ارومیه، همواره اخباری درباره افزایش بیماریهای تنفسی، ریوی، پوستی و سرطان در منطقه آذربایجان و دیگر استانهای همجوار به گوش می‌رسید، اکنون وزارت بهداشت رژیم با اجرای طرحی قصد دارد تاثیر خشک شدن دریاچه ارومیه بر افزایش بیماریهای کشنده و لاعلاج در منطقه آذربایجان این کشور را بررسی کند.

بیشتر بخوانید:
محمد اسماعیل سعید، عضو مجلس ارتجاع روز دوشنبه ۲۳ اسفند 95 گفت: «دریاچه ارومیه به مرحله خطرناک نزدیک شده است و بخش قابل توجهی از دریاچه خشک شده و برداشت نمک و رفت و آمد کامیون‌ها زمینه‌ساز بروز گرد و غبار نمکی شده است».

به گفته محمد اسماعیل سعید، «از ابتدای سال ۹۵ تا روز اول اسفند از بخش آب و فاضلاب هیچ اعتباری به این استان اختصاص داده نشده است» تا جمع‌آوری و تصفیه پساب شهرهای اطراف دریاچه ارومیه که «برای احیای این دریاچه لازم است»، انجام شود.

این عضو مجلس رژیم با اشاره این‌که «در تبریز حدود ۴ متر‌مکعب پساب‌ها در ثانیه هدر می‌رود»، افزود: می‌توان با مدیریت و تصفیه پساب‌ها، آب کافی به حوضه دریاچه ارومیه یا به چاه‌های که آب از آنها برداشت می‌شود تزریق کرد.

استفاده از پساب‌ها به‌منظور جهت جلوگیری از مصرف بی‌رویه بخش کشاورزی از آب‌های زیرزمینی توصیه می‌شود.

همزمان نادر قاضی‌پور، نماینده شهر ارومیه در مجلس، در مورد «ورود ۵۰ درصد فاضلاب تصفیه نشده به دریاچه ارومیه» هشدار داد و از «برداشت روزانه ۵۰۰ تریلی نمک از سطح بستر این دریاچه» نیز انتقاد کرد.

به گفتۀ این عضو مجلس ارتجاع «تنها ۵۰ درصد پساب‌های صنعتی و خانگی ارومیه تصفیه شده و مابقی به‌صورت تصفیه نشده» به دریاچه ارومیه می‌ریزد.
										
											<iframe style="border:none" width="100%" scrolling="no" src="https://www.mojahedin.org/if/97d3323e-8aac-4c77-919f-2f897ef79689"></iframe>
										
									

گزیده ها

تازه‌ترین اخبار و مقالات