728 x 90

اقدامات سركوبگرانه مالكى,بحران منطقه اي رژيم,گسترش

عراق مالکی، یک دولت شکست خورده در تمام زمینه‌ها - بقلم صافی الیاسری نویسنده و روزنامه‌نگار عراقی

-

صافی الیاسری
صافی الیاسری

حکومتهای کشورهای جهان به کسب دستاوردها در همه زمینه‌های مدیریت خودشان افتخار می‌کنند و سالانه نسبت پیشرفت این دستاوردها را به‌خصوص در بخش آموزش و پرورش و بهداشت و از بین ‌بردن بیکاری و بازسازی و خدمات و همه این زمینه‌ها اعلام می‌کنند. اما حکومت مالکی حتی نتوانسته‌ است آن را به وضعیتی برگرداند که در نظام ملی قبل از سرنگون شدن آن توسط اشغالگر آمریکایی بود. چند سازمان اعلام کردند که بخش آموزش ابتدایی بسیار به عقب بازگشته‌است، تعداد بی‌سوادان از شش ملیون گذشته‌است. اما در مورد آموزش عالی، علی زندی، این وزیر ایرانی آن را به حسینیه برای ندبه و سینه‌زنی و روضه‌خوانی و روایت‌خوانی و سینه‌زنی تبدیل کرده، البته با حقوقی که دولت صفوی برای آنان تأمین کرده‌ و افراد زیادی به آن دست نیافته‌اند.
حکومت مالکی در قرار دادن عراق به رتبه نهم جهانی از نظر شکست در انجام وظائف و مدیریت درآمدهای دولتی و سیاستهایش موفق بوده‌است. این گزارش را باید بخوانیم. بنا بر گزارشاتی که مجله سیاست خارجی آن را منتشر کرده، عراق در ردیف ناکامترین کشورهای جهان، رتبه نهم را دارد. بر اساس گزارش هشتم سال ۲۰۱۲ در مورد کشورهای ناکام که مجله سیاست خارجی «foreign policy» با همکاری صندوق صلح آن را منتشر کرده، بسیاری از کشورهای عربی، رتبه‌های بدتری به‌عنوان کشورهای ناکامتر در سطح جهان به دست آورده‌اند. کما این‌که سودان در رتبه سوم جهانی قرار دارد. فنلاند بهترین کشور جهان در نمودار مذکور در سال ۲۰۱۲ بین 177 کشور است و به‌دنبال آن، سوئد و سپس دانمارک و سوئیس و نروژ قرار گرفته‌اند، با علم به این‌که چهار کشور ترتیب خودشان را در سال گذشته حفظ کرده‌اند و هیچ تغییری در ترتیب آنان، یعنی تغییری بین سالهای ۲۰۱۱ و ۲۰۱۲ نبوده‌است. این کشورها عبارت از سودان رتبه سوم و عراق رتبه نهم و مراکش رتبه 87 و کویت رتبه 128 می‌باشد. این گزارشات حسابهایی را ذکر می‌کند که در رده‌بندی در نظر گرفته شده‌است و آن هم معیار ضعف و ناکامی در چالشهای جامعه بین‌المللی است.
کشورهای ضعیف و ناکام در جهانی که برخوردار از اقتصاد کامل جهانی و سیستم اطلاعات پیشرفته است. فشارها بر چنین دولتهایی می‌تواند منجر به تبعاتی بشود که فقط به همان دولتها وارد نگردد، بلکه به همسایگانشان در سایر دولتها هم تأثیر بگذارد. خانم دکتر علیا الشریفی، یک کارشناس پول و سرمایه، گفت؛ این گزارش در حق عراق منصفانه بوده که در همه معیارها ناکام بوده‌است. وی توجه می‌دهد که این ناکامی فقط در سیاست نبوده، بلکه در اقتصاد هم می‌باشد. وی توضیح داد؛ دولتی که سرشار از نفت است و بودجه آن به 117 ملیارد دلار می‌رسد، هم‌چنان زیرساختها و بخشهای بهداری و آموزش در آن، از عقب‌ماندگی زیادی رنج می‌برد، پس چگونه یک دولت ناکام نباشد... . وی افزود؛ درصد بیکاری در عراق به بیش از 35% رسیده است به‌خصوص بین جوانان از هر دو جنس، پس ما در عراق به علت نبود طراحی اقتصادی توسط حکومت، این رتبه را بین کشورهای ناکام جهان به دست آورده‌ایم»..…
										
											<iframe style="border:none" width="100%" scrolling="no" src="https://www.mojahedin.org/if/73850241-5b1a-41f8-80e9-819141569c85"></iframe>
										
									

گزیده ها

تازه‌ترین اخبار و مقالات