هزینههای کلان جدید رژیم ایران برای گسترش نفوذ و دخالت در کشورهای منطقه با پوش کار فرهنگی. این در حالی است که فاصله طبقاتی در ایران تحت حاکمیت آخوندها بیداد میکند و روزمره فیلمها و تصاویر متعدد از زباله گردی مردم برای پیدا کردن یک لقمه نان در شبکههای اجتماعی دست به دست میشود و قلب هر انسان شریفی را بهدرد میآورد. منابع مطبوعاتی خبر از تأسیس چند مدرسه و پرداخت حقوق ماهیانه به کودکان دانشآموز از جانب رژیم ایران دادند.
در این رابطه یک عضو ائتلاف ملی، اپوزیسیون سوریه این عمل را جنایات جدید علیه کودکان سوری خوانده آن را محکوم کرد. وی گفت: «این اقدام بر سلسلهای طولانی از جنایتهای جنگی از جمله قتل و ویرانی و تغییر بافت اجتماعی توسط شبهنظامیان تروریست رژیم ایران علیه غیرنظامیان میافزاید».
ریاض حسن دبیرکل هیأت سیاسی ائتلاف در اشاره به تلاش رژیم ایران تحت پوش آموزش زبان فارسی به کودکان در شهرها و شهرستانهای حومه دیرالزور گفت: «این تلاشی برای تحمیل فرهنگ مذهبی و فرقهیی این رژیم است ».
ریاض حسن گفت: بعد از آن که رژیم ایران خطر علیه حضور نظامیاش را احساس کرد این تلاش را برای بازکردن بابی دیگر جهت تثبیت اشغال سوریه انجام داد. وی افزود: تهران در نفوذ فرهنگی وسیلهای جدید برای محقق نمودن اهدافش پیدا کرده است. برخی منابع مطبوعاتی خاطرنشان کرده بودند که ۲۵۰کودک در دیرالزور بهمنظور آموزش زبان فارسی وارد مدارس ایرانی شدهاند. آنها افزودند که سن این کودکان بین ۸تا ۱۵سال است.
این منابع خاطرنشان کردند که رژیم ایران اخیراً ۳مدرسه در شهر آلبوکمال و یک مدرسه در شهر المیادین با پرسنل ایرانی باز کرده است. آنها افزودند: مدیریت این مدارس بهعنوان حقوق ماهانه به هر کودک دههزار لیره سوریه میدهد. منابع گفتند: آنها تلاش میکنند کودکان را تشویق کنند به این مدارس بپیوندند و پاداش مالی زیادی برای هر کودکی که زبان فارسی را بهصورت روان صحبت کند در نظر گرفتهاند.
الحسن گفت: روی آوردن به شستشوی مغزی کودکان و تغییر افکار آنها به شیوه فرقهیی و آماده کردن آنها برای اینکه جنگجویان آینده بشوند جنایت جنگی دیگری است. وی جامعه جهانی و سازمانهای حقوقبشری و یونیسف را به دفاع از این کودکان و متوقف کردن جنایتهای رژیم ایران فراخواند.
سوء استفاده رژیم ایران از فقر مردم
ریاض حسن در ادامه گفت، رژیم حاکم بر ایران از وضعیت وخیم معیشتی در شهرها و روستاهای حومه دیرالزور، بعد از سالها درد و رنج بهخاطر استبداد رژیم اسد و وحشیگریهای داعش سوءاستفاده کرده و دفاتری را برای عضویت در شبهنظامیان «تیپ قدس» باز کرده است. وی ادامه داد، در گذشته نیز رژیم ایران اقدامات مشابهی را در لاذقیه و شهرهای ساحلی سوریه و دمشق در پیش گرفته بود که بعد از موافقت بشار اسد با افتتاح دانشگاه آزاد رژیم ایران در شهرهای سوریه حکایت از تلاش آنها برای اعمال هژمونی فرهنگی در سوریه میکند.
در همین رابطه، دیما موسی رئیس ائتلاف ملی نیروهای انقلاب و اپوزیسیون سوریه بر اهمیت نقش اتحادیه اروپا در فعال کردن مؤسسات و سازمانها در مناطق آزاد شده و کمک رساندن به دولت موقت سوریه و شوراهای محلی و سازمانهای مجتمع مدنی برای پرکردن خلأ (حکومت) در مناطق آزاد شده تأکید کرد.
اجلاس اتحادیه اروپا و حضور اپوزیسیون سوریه
موسی گفت: ساکنان مناطق آزاد شده بعد از ویرانی اکثر نهادهای پزشکی، آموزشی، خدماتی و قضایی بهدست رژیم اسد و همپیمانان او، نیازمند کمکی واقعی میباشند. وی تأکید کرد که فعال نمودن این نهادها از درد و رنج مردم سوریه کاسته و در تحکیم پایههای کار دموکراتیک مدنی سهم خواهد داشت.
از سویی عبدالاحد اسطیفو معاون رئیس ائتلاف ملی و رئیس مدیریت روابط خارجی به همراه جواد ابو حطب رئیس دولت موقت سوریه و نمایندگان دیگر دولت موقت و سازمانهای مجتمع مدنی در نشستی که اتحادیه اروپا در روز چهارشنبه در بروکسل ترتیب داده بود شرکت کردند.
موسی بر تمایل ائتلاف جهت تقویت مشارکت و روابط دائم با کشورهای اتحادیه اروپا تأکید کرد و روشن ساخت که شرکت کنندگان در این نشست، گشودن برخی پروژهها در مناطق آزاد شده را مورد بررسی قرار دادند.
وی خاطرنشان کرد که این مناطق نیازمند حضور طرفی است که بتواند خلأ حکومت در آن را پرکرده، هسته نهادهای دولتی جایگزین رژیم اسد را تشکیل دهد. وی افزود: پرسنل دولت موقت سوریه و شوراهای محلی و سازمانهای مجتمع مدنی مختلف، تخصص مکفی برای انجام این نقش مهم را دارند.
او افزود، کمک به ساکنان مناطق آزاد شده با استراتژی اتحادیه اروپا در محقق کردن ثبات و تأمین راههای زندگی برای غیرنظامیان و توانمند ساختن آنها جهت اداره مناطقشان و باقی ماندن در آن همخوانی دارد.
بیشتر بخوانید:
- رژیم ایران در باتلاق سوریه - گفتگو با دکتر سنابرق زاهدی
- اپوزیسیون سوریه: بهدنبال اخراج رژیم ایران از سوریه
- انزوای رژیم ایران در جنگ سوریه