728 x 90

مسعود خوانساری: اگر وضعیت اقتصادی به این شکل پیش رود، تا سه ماه آینده قحطی را در بازار خواهیم داشت

مسعود خوانساری
مسعود خوانساری

رئیس اتاق بازرگانی رژیم به وضعیت اسفناک اقتصادی اشاره کرد و گفت: اگر وضعیت اقتصادی به این شکل پیش رود، تا سه ماه آینده قحطی را در بازار خواهیم داشت.

وی در خصوص مسایل ارزی اضافه کرد:... واردکنندگان و صادر کنندگان دچار سردرگمی بوده و عدم قطعیت و بی‌اعتمادی، کلاف سردرگمی را برای تولیدکننده و مصرف کننده ایجاد کرده است.

خوانساری گفت:... برخی مواد اولیه خود را پیش فروش کرده‌اند و اکنون با الزام برای پرداخت مابه التفاوت، دچار مشکلات بسیار شده‌اند، در حالیکه ارایه مابه التفاوت با توجه به مشکلات نقدینگی بنگاههای اقتصادی، کار ساده‌ای نیست.

 

۱۳۹هزار کانتینر در بنادر کشور رسوب کرده

رئیس اتاق بازرگانی رژیم همچنین افزود: تعدادی از اقلامی که در گمرک باقی مانده، در سال گذشته ثبت سفارش شده و امسال به‌دلیل این‌که بخشی از کالا ممنوع شده، برخی دچار مشکل شده‌اند و بنابراین باید گفت که ۱۳۹هزار کانتینر در بنادر کشور رسوب کرده که شامل ۷میلیون تن کالا و ۲.۵میلیون تن کالای اساسی است. هزینه دموراژ، انبارداری و برخی مواردی که ناشی از تغییرات دستورالعمل‌های دولتی است، تولیدکنندگان را دچار مشکل کرده و کارخانه‌ها یکی پس از دیگری در حال تعطیلی است یا تعدیل نیرو دارد.

 

بیشتر بخوانید:

 

حذف سهمیه ارزی موجب بیکاری صدها کارگر نساجی

در پی بحران ارزی و صعود قیمت دلار و همچنین اعلام سیاست‌های جدید ارزی دولت آخوند روحانی، صدها کارگر کارخانه نساجی جلفاکاران شغل خود را از دست دادند.

خبرگزاری حکومتی، ایلنا، یکشنبه ۱۸شهریور گزارش داد که با حذف سهمیه ارز ۴۲۰۰تومانی، این کارخانه توان خرید و واردات مواد اولیه را از دست داد و باعث از کار افتادن خطوط تولید آن شد.

 

گسترش بیکاری به‌دلیل سیاست‌های رژیم ایران

یکی از مدیران کارخانه نساجی جلفاکاران گفت: حدود ۲۰۰کارگر به‌دلیل از کار افتادن دو خط تولید بیکار شده‌اند و تا روز چهارشنبه به‌دلیل تعطیل شدن کامل این کارخانه، تمام ۵۲۰کارگر آن شغل خود را از دست خواهند داد.

این کارخانه نساجی که در منطقه ارس واقع شده است، بعد از تغییر سیاست دولت روحانی و حذف سهمیه دلار ۴۲۰۰تومانی قدرت خرید مواد اولیه خود را از دست داده است و باید این مواد را با دلار ۸۰۰۰تومانی بازار ثانویه خریداری کند. لذا مدیران «جلفاکاران» اعلام کردند که تامین مواد اولیه با این قیمت از توان آنها خارج است لذا تصمیم به تعطیلی خطوط تولید کارخانه گرفته‌اند.

 

بیکاری کارگران واحدهای تولیدی که تأمین مواد اولیه آنها به واردات وابسته است در حالی رخ می‌دهد که طی سال جاری کارگران بسیاری از کارخانه‌جات و مراکز تولیدی دست به اعتصاب و تجمعات اعتراضی زدهاند.

در پی شکست توافق اتمی موسوم به برجام و بازگشت تحریم‌ها، بحران اقتصادی و افزایش شدید قیمت ارز درایران شدت گرفت، که خود موجب گرانی شدید کالاهای وارداتی و تعطیلی برخی از واحدهای تولیدی شده است.

 

دلار از ۱۵هزار و ۵۰۰تومان گذشت، ناقوس گرانی و تورم بیشتر

صعود لحظه مره قیمت ارز، امروز چهارشنبه در ساعتهایی از روز قیمت دلار در بازار ارز تهران از ۱۵هزار و ۵۰۰تومان گذشت. بهای سکه طلا نیز به ۴میلیون و ۷۳۸هزار تومان رسیده است.

بنا بر گزارشات رسیده از بازار سکه و ارز ایران، هر یورو هفده‌هزار و چهارصد تومان و هر پوند انگلستان نوزده‌هزار و دویست تومان معامله شده است.

 

گرانی وحشتناک بر سر مردم محروم آوار می‌شود

مریم رجوی روز گذشته درباره افزایش قیمت ارز گفت: قیمت دلار در سه روز گذشته روزانه هزار تومان افزایش یافت. گرانی وحشتناک بیداد می‌کند و بر سر مردم محروم آوار می‌شود. این محصول ولایت فقیه است که مامورانش گوش کودکی را که در میان زباله‌ها به‌دنبال روزی است، می‌برند. هموطنی خود را به آتش می‌کشد. زمان برخاستن است.

 

پول حاصل از برجام کجا رفت؟

نشریه فوربز آمریکا نیز که وضعیت اقتصادی ایران را نتیجه سیاست‌های رژیم حاکم بر ایران دانسته بود، از جمله نوشت: ثمرات تجارت بازتر که قرار بود با توافق برجام برای ایران به ارمغان آورده شود به دو دلیل محقق نشد؛

رژیم ایران پول حاصل از توافق برجام را صرف افزایش بودجه‌ برای برطرف ساختن مشکلات اساسی مانند کمبود آب و آلودگی هوا می‌کرد ولی به جای آن، این پول صرف تأمین منابع مالی بیشتر برای سپاه پاسداران این رژیم و... شد که باعث برانگیختن خشم مردم شد.

این رژیم بدون توجه به‌ درخواستهای جهانی برای دست کشیدن از پروژه موشکی و دخالت در منطقه خاورمیانه به سیاست خود ادامه داد و باعث خروج آمریکا از برجام و احیا تحریم‌ها اشد. و این توانایی رژیم ایران برای تجارت نفت و محصولات دیگر را در ازای دلار یا یورو محدود کرد. با این محدودیت واردات مواد غذایی و دیگر کالاهای اساسی کاهش یافت و به موجی از اعتراض‌های خشمگینانه در خیابانها دامن زد.

 

آمار تورم بی‌سابقه در بیست سال گذشته در اقتصاد ایران

در مورد وضعیت وخامت‌بار اقتصاد ایران در رسانه‌های بین‌المللی گزارشات حاکی از بی‌سابقه بودن نرخ تورم به‌نقل از بانک مرکزی رژیم منتشر شده است این گزارشات که در تاریخ پنجشنبه ۸شهریورماه انتشار بیرونی یافت به‌روشنی چشم‌انداز وخیم‌تر شدن اوضاع اقتصادی رژیم را نشان می‌دهد.

گزارش بانک مرکزی ایران از نرخ تورم مردادماه با اعدادی باور نکردنی همراه شده که در مقابل تورم ماهانه و تورم نقطه به نقطه گروه‌های اصلی نقش بسته است.

نرخ تورم میانگین مردادماه البته ۱۱.۵درصد اعلام شده که نسبت به تورم میانگین تیرماه، ۱.۳واحد درصد رشد داشته و روند افزایشی نرخ تورم حفظ شده است. اما نرخ تورم میانگین، جهش تورمی ماه‌های اخیر را به درستی به تصویر نمی‌کشد.

برای فهم آن چه در ماه‌های اخیر در سطح بازار مصرف اتفاق افتاده باید از نرخ تورم ماهانه و نرخ تورم نقطه به نقطه کمک گرفت. بر اساس اعلام بانک مرکزی نرخ تورم ماهانه مردادماه ۵.۵درصد بوده، رقمی کم‌سابقه که در۲۰سال گذشته تکرار نشده بود.

 

افزایش سطح عمومی قیمتها و فشار به اقشار کم در آمد

آخرین باری که نرخ تورم ماهانه رقمی بالاتر از ۵.۵درصد ثبت شد، فروردین‌ماه سال ۷۸بود که نرخ تورم ماهانه به ۵.۹درصد رسید.

معنای این نرخ تورم ماهانه این است که سطح عمومی قیمتها در سطح خرده‌فروشی در یک ماه گذشته، ۵.۵درصد افزایش یافته است، به این معنا که اگر نرخ تورم ماهانه در همین حدود باقی بماند، در پایان سال باید تورمی بی‌سابقه را تجربه کنیم.

در مجموع از فروردین‌ماه امسال تا مردادماه، عدد شاخص بهای کالاها و خدمات مصرفی در مناطق شهری ایران، ۱۵.۷درصد رشد را تجربه کرده است.

در گزارش بانک مرکزی، نرخ تورم نقطه به نقطه مردادماه نیز عددی باور نکردنی است: ۲۴.۲درصد.

بررسی اجزای تشکیل‌دهنده تورم در میان شاخص بهای گروه‌های اصلی نیز نتایجی حیرت‌انگیز دارند.

 

تورم افسار گسیخته و افزایش حیرت‌انگیز قیمتها

تورم سه رقمی دخانیات

نرخ تورم گروه «دخانیات» در مردادماه، صدرنشین افزایش تورم است و تورم نقطه به نقطه این گروه وارد محدوده سه رقمی شد و معادل ۱۱۴.۴درصد رشد کرد.

تورم ماهانه شاخص بهای این گروه کالایی در این ماه، بیش از ۲۴درصد بود.

در مردادماه امسال، نرخ تورم نقطه به نقطه شاخص بهای گروه «خوراکی‌ها و آشامیدنی‌ها»، ۳۵.۹درصد رشد کرد. نرخ تورم ماهانه این گروه، ۷.۶درصد ثبت شد.

همچنین در نمودار زیر، تغییرات نرخ تورم این گروه در سه مقطع مردادماه سال‌های ۹۵، ۹۶و ۱۳۹۷مقایسه شده که بیانگر جهش تورمی شاخص بهای این گروه در این سه مقطع است.

بررسی تغییرات قیمت ده قلم کالا نشان می‌دهد که روند عمومی افزایش قیمت‌ها، این کالاهای پرمصرف در سبد غذایی خانوارهای ایرانی را تحت تاثیر قرار داده‌ است.

بر اساس این بررسی که ماهانه انجام می‌گیرد، در مردادماه امسال نسبت به ماه قبل و مردادماه پارسال، بیشترین رشد قیمتی مربوط به گوشت مرغ، گوشت گوساله و تخم مرغ بوده است.

 

 

دلایل افزایش تورم در اقتصاد ورشکسته نظام منحط و فاسد ولی‌فقیه

در بررسی علل این میزان رشد تورم و فشار اقتصادی بر مردم به این عوامل اشاره شده است، دلایل ساختاری تورم‌زای اقتصاد ایران، از جمله کسری بودجه دولت و راههای جبران این کسری بودجه با استفاده از منابع بانک‌ مرکزی یا نظام بانکی و حجم بالا و ویران‌کننده نقدینگی که حتی از ارزش تولید ناخالص داخلی ایران فراتر رفته و مرزهای ۱۶۰۰هزار میلیارد تومان را درنوردیده، در بروز این تورم بی‌تاثیر نبوده‌ است.

 

رشد اقتصادی ایران در سال ۱۳۹۷منفی خواهد بود

عمده مشکلات اقتصادی ایران ناشی از عملکرد خامنه‌ای است

بحران اقتصادی، ۸۳درصد کارگران ایران زیر خط مرگ

										
											<iframe style="border:none" width="100%" scrolling="no" src="https://www.mojahedin.org/if/85aa891f-16d8-49ff-ace2-aef249e85f20"></iframe>
										
									

گزیده ها

تازه‌ترین اخبار و مقالات