728 x 90

رژیم ایران و افت ۴۶درصدی صادرات میعانات نفت طی شش ماه

کاهش صادرات میعانات گازی
کاهش صادرات میعانات گازی

خبرگزاری رویترز، ۱۵مهر ۹۷به‌نقل از خبرگزاری حکومتی ایسنا خبر داد که صادرات نفت خام، معروف به میعانات، طی شش ماه گذشته از سال جاری با کاهش ۴۶درصدی مواجه شده است. این کاهش صادرات تا تاریخ ۲۲سپتامبر را شامل می‌شود.

این منبع افزود صادرات میعانات گازی در دوره شش ماهه قبلی معادل هشت میلیون و ۶۲۹تن بوده است که در این دوره به چهار میلیون و ۴۴۴تن کاهش یافته که به‌معنی کاهش حدوداًً ۳۰درصدی درآمدهای ارزی رژیم ایران از راه فروش میعانات است.

 

کاهش حدوداًً ۴میلیون تنی میعانات گازی طی یک سال

خبرگزاری حکومتی ایسنا در تشریح کاهش تقریبی نیمی از صادرات میعانات گازی نوشت، بر اساس تازه‌ترین آمار گمرک ایران از تجارت خارجی شش ماهه نخست سال جاری، در این مدت تنها ۴میلیون و ۶۴۴هزار تن میعانات گازی از ایران به ارزش ۲میلیارد و ۴۱۷میلیون دلار صادر شده است. در حالی که در مدت مشابه سال گذشته ۸میلیون و ۶۲۹هزار تن انواع میعانات گازی که ۳میلیارد و ۳۸۵میلیون دلار ارزش داشت از ایران صادر شده بود.

 

افت حدوداًً ۳۰درصدی درآمدهای رژیم ایران از صادرات میعانات

لازم به یادآوری است که سهم صادرات میعانات گازی ایران، از لحاظ وزن ۸.۲درصد و از لحاظ ارزش ۱۰.۴۶درصد از کل صادرات ایران را شامل می‌شود. در حالیکه سهم صادرات میعانات گازی در سال گذشته ۱۴.۷۴درصد از وزن صادرات شش ماهه ایران و ۱۶.۵۴درصد از کل ارزش صادرات در این مدت را به خود اختصاص داده بود.

به این ترتیب صادرات میعانات گازی در شش ماهه نخست سال جاری به نسبت مدت مشابه سال گذشته از لحاظ وزن بیش از ۴۶درصد کاهش و از لحاظ ارزش نیز، صادرات این محصولات نسبت به سال گذشته با کاهش ۲۸.۵۸درصدی همراه بوده است.

خاطر نشان می‌شود مردم ایران طی ۹ماه گذشته نسبت به وضعیت سیاسی و اقتصادی دست به اعتراض، اعتصاب و تظاهرات گسترده زده‌اند که با افزایش فشار تحریم‌ها، رژیم آخوندی را به هراس انداخته و شخص خامنه‌ای، ولی‌فقیه ارتجاع را به موضعگیری وا‌داشته است. در همین رابطه کامیونداران و رانندگان کامیون که شریان اصلی حمل‌ و نقل کشور را در دست دارند دو هفته است در اعتصاب سراسری به‌سر می‌برند.

 

بیشتر بخوانید:

یکی از دلایل این کاهش را می‌توان در تصمیم کره‌جنوبی مبنی بر قطع واردات نفت و میعانات گازی از ایران، ارزیابی کرد. طی ماه‌های گذشته خبرگزاریها از صفر شدن واردات نفت و میعانات گازی کره‌جنوبی از ایران خبر داده بودند، کره‌جنوبی تا کنون خریدار ۶۰درصد از میعانات گازی صادراتی رژیم ایران بوده است.

خبرگزاری رویترز در فروردین‌ماه امسال خبر داده بود که یکی از پالایشگاههای کره جنوبی یک محموله میعانات گازی از نروژی خریداری کرده است، این خبر در رسانه‌های رژیم ایران با عنوان به صدا درآمدن زنگ خطر برای فروش و صادرات میعانات گازی ایران تحت تاثیر فشار تحریم‌های آمریکا علیه ایران، بازنشر شد.

در عین‌حال گزارشهای این خبرگزاری از کاهش مداوم صادرات نفت ایران در سه ماه گذشته، حکایت می‌کند.

طی سال‌های گذشته وزارت نفت رژیم ایران تلاش کرده بود تا با سرمایه‌گذاری و ساخت پالایشگاههایی که خوراک آنها از میعانات گازی تأمین می‌شود، افت صادرات میعانات گازی را با استفاده و فرآوری این میعانات و تبدیل آن به دیگر فرآورده‌های نفتی از جمله بنزین، جبران کند. در این رابطه پالایشگاه ستاره خلیج‌فارس، بزرگترین سرمایه‌گذاری، برای استفاده از میعانات گازی و تبدیل آن به بنزین محصوب می‌شود که در چهار فاز طراحی شد.

یکی دیگر از پروژه‌های پالایشگاهی برای استفاده از میعانات گازی، پالایشگاه سیراف است که به دلایل مشکلات مرتبط با تحریم‌ها و نبود سرمایه‌گذار، به‌حالت تعلیق درآمد.

با خروج آمریکا از توافق اتمی موسوم به برجام، در دو فاز تحریم‌هایی علیه رژیم ایران در نظر گرفته شده است که تا کنون فاز اول آن به اجرا درآمده است، فاز دوم این تحریم‌ها که شامل در حوزه نفت و گاز است از سیزدهم آبان ماه یعنی کمتر از یک‌ماه دیگر اجرایی خواهد شد، اما پیش از اجرایی شدن فاز دوم تحریمها نیز عملاً فشار آمریکا بر خریداران نفت، گاز و میعانات گازی سبب شده تا میزان صادرات این اقلام با کاهش روبه‌رو شود.

 

اخبار و مقالات مرتبط:

بانک‌های آلمان معامله شرکتهای متوسط با رژیم ایران را فلج کرده‌اند

										
											<iframe style="border:none" width="100%" scrolling="no" src="https://www.mojahedin.org/if/03bbc8a8-1328-4d99-9eb9-b2b931c4a2ea"></iframe>
										
									

گزیده ها

تازه‌ترین اخبار و مقالات