اکونومیست انگلستان ۱۹مرداد ۹۷در گزارشی پیرامون وضعیت وخیم اقتصادی نوشت، مردم از فشار اقتصادی شکایت دارند.
مذاکرات با رژیم ایران بر سر توافق هستهیی برجام دو سال به درازا کشید. اما نهایتاً چند چرخش قلم هرآنچه رشته شده بود را پنبه کرد. امضای فرمان اجرایی ریاستجمهوری در روز ۱۵مرداد ۹۷عمل دونالد ترامپ به وعده انتخاباتیاش بود.
اگر چه شمار اندکی تصور میکنند که تدابیر اتحادیه اروپا برای ادامه تجارت شرکتهای اروپایی به رژیم ایران کمک خواهد کرد. اما رئیسجمهور آمریکا تهدید کرد، شرکتها در صورت ادامه کار با رژیم ایران بازار آمریکا را از دست خواهند داد. البته شرکتهای اروپایی هم این تهدید را جدی گرفتهاند. برای مثال: توتال فرانسه از قرارداد ۲میلیارد دلاری توسعه میدان گازی عظیم پارس جنوبی دست کشیده است. ایرباس ممکن است برنامه تحویل ۱۰۰جت مسافری به ایران را متوقف کند. شرکتهای آمریکایی مانند بوئینگ پیشاپیش از یک قرارداد ۲۰میلیارد دلاری با ایران صرفنظر کردهاند.
نظام فاسد اقتصادی و خویشاوند سالاری رژیم ایران
تابستان گذشته، نرخ برابری واحد پول ایران در برابر دلار آمریکا ۳۸هزار ریال بود. اکنون به بالای ۱۰۰هزار ریال رسیده است. بهای بعضی اقلام ضروری پنجاه درصد افزایش یافته است.
حسن روحانی، رئیسجمهوری رژیم، سخت در پی یافتن یک قربانی برای این وضع، رئیس بانک مرکزی و معاون اش را برکنار کرد. احمد عراقچی، معاون امور ارزی بانک مرکزی، برادرزاده عباس عراقچی معاون وزارتخارجه است که همین یک سال پیش به این سمت منصوب شده بود. اینگونه مناسبات از خویشاوند سالاری حاکم بر نظام سیاسی رژیم ایران حکایت دارد. ایران در شاخص فساد سازمان شفافیت بینالمللی در انتهای جدول است. روحانی کوشید با بازداشت تجار و سیاستمداران مانوری بدهد. چند بانکدار بهدلیل وام های بدون پشتوانه زندانی شدهاند.اما مشکلات ایران عمیقتر از وجود چند مقام فاسد است. بخش عمدهای از اقتصاد رژیم ایران زیر تسلط نهادهای غیرپاسخگو است.
بیشتر بخوانید:
- توقف قرارداد یک میلیارد یورویی شرکت سوئیسی با رژیم ایران
- علویتبار: «معضلات»موجود حل نشود به»فاجعه»تبدیل میشود
- سان انگلستان: ایران در آستانه انقلاب، یا مرگ یا آزادی شعار تظاهرات علیه رژیم ایران
- توقف معامله شرکت تونل سازی هرنکنشت آلمان با رژیم ایران