728 x 90

تأیید لایحه موسوم به قانون مبارزه با تأمین مالی تروریسم توسط شورای نگهبان

تأیید لایحه موسوم به قانون مبارزه با تأمین مالی تروریسم توسط شورای نگهبان
تأیید لایحه موسوم به قانون مبارزه با تأمین مالی تروریسم توسط شورای نگهبان

شورای نگهبان ارتجاع لایحه موسوم به اصلاح قانون مبارزه با تأمین مالی تروریسم را برخلاف ژستهای خامنه‌ای و اعلام نظر آخوند شاهرودی رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام، روز شنبه۲۰مرداد۹۷به‌طور ناگهانی تأیید کرد و آخوند روحانی هم، بلافاصله آن‌را به ارگانهای مربوطه رژیم ابلاغ کرد.

تأیید این موضوع از سوی ارگان تحت کنترل خامنه‌ای، به موضوع جدیدی در مخاصمات درونی رژیم تبدیل شده است. به نوشته برخی رسانه‌های حکومتی، این اقدام، بسیاری را به شک انداخته که آیا شورای نگهبان، قوانینِ خطرناک و ضدامنیت نظام را پذیرفته است یا خیر؟

 

خواسته FATF اجرا نمی‌شود

در لابه‌لای جدال باندهای حکومتی بر سر تصویب این لوایح معلوم می‌شود که لوایح تصویب شده، خواسته‌های ارگان جهانی ضدپولشویی و مبارزه با ترویسم FATF را تأمین نمی‌کند.

رجا نیوز از باند غالب نظام۲۱مرداد ۹۷ نوشت: با پیگیری برخی از نمایندگان مجلس نهایتاً خواسته FATF که حذف تبصره دو ماده یک این قانون بود در متن نهایی این قانون اعمال نشده است. در متن نهایی لایحه که به تصویب شورای نگهبان رسید و تبدیل به قانون شد خواسته FATF اجرایی نشده است.... تبصره ۴ماده یک این قانون (که مربوط به تأمین مالی گروه‌های مثل حزب‌الله لبنان می‌شود) دقیقاً در نقطه مقابل خواسته‌های FATF قرار گرفته است. یعنی نه‌تنها خواسته‌ FATF از ایران اجرایی نشده بلکه تمامی تلاش‌های دولت روحانی برای اجرای این خواسته‌ها نیز به شکست انجامیده است.

این رسانه باند خامنه‌ای می‌افزاید: شورای نگهبان یک لایحه داخلی را تأیید کرده نه FATF را. این، جنگ روانی غرب‌گرایان برای عادی‌سازی پذیرش تعهدات استعماری است. آیا رسانه‌های حامی دولت تفاوت «لایحه اصلاح قانون مبارزه با تأمین مالی تروریسم» و «FATF» را نمی‌دانند؟ رسانه‌های نزدیک به دولت در اقدامی عجیب اصرار دارند تا تصویب یک لایحه داخلی را به‌عنوان پیوستن (نظام) به این کنوانسیونهای استعماری جا بزنند!

 

چکش کاری لوایح FATF

روزنامه حکومتی وطن امرو۲۱مرداد ۹۷ نیز نوشت: بررسی ۴لایحه اف.ای.تی.اف در روندی کم‌سابقه، تمام نهادهای حقوقی (نظام) به نوعی درگیر این مسأله شده و این لوایح را چکش‌کاری کردند. در چند ماه اخیر بارها میان مجلس و شورای نگهبان دست به دست شدند تا تمام ایرادات شکلی و محتوایی آن برطرف شده و آسیب‌‌های پذیرش آن برای (نظام) به حداقل برسد.

از سوی دیگر روزنامه آرمان از باند روحانی۲۱مرداد ۹۷ با عنوان «اقدام مؤثر شورای نگهبان» نوشت: این اقدام در راستای تأیید یکی از لوایح ۴گانه FATF می‌تواند مؤثرباشد، اما باید مراحل دیگر تا حصول به نتیجه پیموده شود.

بیشتر بخوانید:

لایحه FATF (اف.ای.تی.اف) و تشدید مخاصمات درونی رژیم

به‌دنبال سخنرانی اخیر خامنه‌ای که در آن پیوستن به کنوانسیونهای مبارزه با پولشویی و تأمین مالی تروریسم را رد کرد، ولی توپ را به زمین مجلس آخوندی انداخت، شاهد تشدید مخاصمات باندها و استیصال تمامیت نظام در گرداب این بحران هستیم.

 

لایحه FATF (اف.ای.تی.اف) – لاریجانی - حتماً ما این را با خامنه‌ای در میان می‌گذاریم

یک روز پس از سخنرانی خامنه‌ای در مخالفت با لایحه مربوط به تأمین مالی تروریسم، علی لاریجانی، رئیس مجلس ارتجاع گفت: حتماً ما این را با خامنه‌ای در میان می‌گذاریم و نظر کامل او را می‌گیریم و بر اساس تدابیری که او داشته باشد در مجلس پیگیری می‌کنیم.

کیهان خامنه‌ای ۲تیر ۹۷ در واکنش به این حرف رئیس مجلس رژیم نوشت: موضع علی لاریجانی قابل تأمل است. نظر خامنه‌ای درباره کنوانسیونها روشن است. در حالی که خامنه‌ای در دیدار چهارشنبه گذشته نمایندگان مجلس به صراحت تأکید کردند که (پیوستن به این کنوانسیونها) هیچ ضرورتی ندارد رئیس ‌مجلس گفت نظر (خامنه‌ای) را اخذ و پیگیری می‌کنیم! اظهارات لاریجانی در این زمینه القاء کننده آن است که گویی نظر (خامنه‌ای) در این زمینه مجهول بوده است و بایستی از ایشان پیگیری شود تا مجهولی حالت معلوم به خود بگیرد. از این رو بایستی به علی لاریجانی و برخی نمایندگان متذکر شد که مجلس در این زمینه نباید به حاشیه رود.

 

لایحه FATF (اف.ای.تی.اف) - چنین رفتاری یادآور تجربه تلخ تصویب ۲۰دقیقه‌ای برجام است

روزنامه سیاست روز ۲تیر ۹۷ از باند خامنه‌ای درباره اظهارنظر علی لاریجانی نوشت: عده‌یی سخنان خامنه‌ای را به‌گونه‌یی دیگر تعبیر و تفسیر می‌کنند. چنین رفتاری یادآور تجربه تلخ تصویب ۲۰دقیقه‌ای برجام است. این کنوانسیونها گروه‌های (مورد حمایت نظام) را که در قانون اساسی ما بر حمایت از آنها تأکید شده تروریست می‌دانند که رفتار آنها در مورد (مجاهدین) شاهدی بر این ادعاست. با پیوستن به اف. ای. تی. اف توان دفاعی و نظامی نظام را تضعیف و خود تحریمی را اجرا می‌کنیم.

 

لایحه FATF (اف.ای.تی.اف) - بررسی لایحه کنوانسیون اف.ای.تی.اف در مجلس منتفی است

روزنامه حکومتی انتخاب ۳۱خرداد ۹۷ نوشت: شماری از نمایندگان مجلس رژیم پس از سخنرانی خامنه‌ای، ادامه بحث بر سر پیوستن به کنوانسیونهای بین‌المللی را پایان‌یافته اعلام کردند. نقوی حسینی سخنگوی کمیسیون امنیت مجلس رژیم گفت بررسی لایحه کنوانسیون مقابله با تأمین مالی تروریسم در مجلس رژیم منتفی است.

 

از سوی دیگر، یک عضو مجلس رژیم به نام مسعود گودرزی نیز در اظهارنظری مشابه رئیس مجلس رژیم گفت: خامنه‌ای درباره پیوستن به کنوانسیون‌ها و معاهدات اختیار را به مجلس داده صحبتهای (او) بدان معنا نبود که باید سی اف تی در مجلس متوقف شود.

 

لایحه FATF (اف.ای.تی.اف) - ما ظرفیت و کشش نزاع‌های بی‌حاصلِ اینچنینی را نداریم

روزنامه ابتکار از باند روحانی ۲تیر ۹۷ نیز با هشدار به پیامدهای مرگبار جدال درونی رژیم بر سرنوشت نظام آخوندی نوشت: این روزها مسأله ما با جهان وارد مرحله جدیدی شده است. شاید به‌جرأت بتوان گفت که هیچگاه چالشهای بین‌المللی ما این‌گونه که اکنون است، نشده بود... حاجت به گفتن نیست که سرنوشت ما تا کجا به‌نحوه عبور ما از این گذرگاه مهم گره خورده است...

بدون توافقِ (میان جناحهای حکومتی) نمی‌توانیم از این روزها به سلامت عبور کنیم...... ما ظرفیت و کشش نزاع‌های بی‌حاصلِ اینچنینی را نداریم.

 

شکست برجام و پیوستن به FATF؛ لایحه مربوط به اف.ای.تی.اف وطن‌فروشی است

بحران درونی رژیم بر سر شکست برجام و پیوستن به کنوانسیونهای ضدتأمین مالی تروریسم و پولشویی؛ کارشناسان حکومتی: در لیست سیاه قرار بگیریم مشکلاتمان جدی‌تر می‌شود.

 

حبیبی دبیرکل باند موتلفه: لایحه مربوط به اف.ای.تی.اف وطن‌فروشی است

پزشکیان، نایب‌رئیس مجلس رژیم از باند روحانی: کسانی درباره اف.ای.تی.اف اظهارنظر می‌کنند که در تلفظ آن هم مشکل دارند.

جدال بر سر پیوستن به اف.ای.تی.اف. که به‌گفته باند خامنه‌ای از جمله پیامدهای آن، قطع کمکهای دولتی به سپاه پاسداران است، هم‌چنان موضوع کشاکشِ باندهای حکومتی در گرداب بحرانهای مرگبارِ ناشی از زهر اتمی و شکست برجام است.

در حالیکه حبیبی، دبیرکل باند مؤتلفه لایحه مربوط به اف.ای.تی.اف را «وطن‌فروشی» نامیده، مهره‌های باند روحانی بر نیاز حیاتی رژیم به تن‌دادن به شرایط اف.ای.تی.اف تأکید می‌کنند.

نماینده رژیم در بانک جهانی، فرهاد نیلی می‌گوید: اگر به اروپایی‌ها فشار می‌آوریم که باید کانال مطمئنی ایجاد کنند، باید بدانیم روابط مانند یک بازی فوتبال دو طرف دارد که نیازمند اجرای مقررات بین‌المللی هم‌چون اف.ای.تی.اف است.

 

انتخاب بین FATF و لیست سیاه پولشویی

یک کارشناس رژیم نیز اضافه می‌کند: با توجه به تحریمهای کنونی و تحریمهای پیش‌رو، عدم الحاق به کنفوانسیونهای مبارزه با پولشویی و تأمین مالی برای تروریسم، می‌تواند زمینه‌ساز قرار گرفتن مجدد ما در لیست سیاه و سخت‌تر شدن تبادلات پولی و معاملات بانکی با سایر کشورها شود.

وی افزود: در حال حاضر شرایط به‌گونه‌یی است که به‌دنبال حفظ ارتباط حداقلی با بانکهای خارجی هستیم. در صورتی که در لیست سیاه قرار بگیریم مشکلاتمان جدی‌تر می‌شود. روشن است که نظام بانک (ما) تحمل فشار بیشتر را نخواهد داشت.

روزنامه حکومتی اطلاعات نیز با اشاره به تعویق دو ماهه تصویب طرحهای پیوستن به کنوانسیونهای ضدپولشویی و تأمین مالی تروریسم نوشت: متأسفانه فعلاً دو ماه بررسی این لوایح به تأخیر افتاده است که این خود بر وخامت و تشدید تحریمهای آمریکا اضافه خواهد کرد.

پزشکیان، نایب رئیس مجلس رژیم با حمله به باند رقیب می‌گوید: «کسانی درباره اف.ای.تی.اف اظهارنظر می‌کنند که حتی در تلفظ آن هم مشکل دارند. آنها خیال می‌کند در همه زمینه‌ها می‌توانند نظر بدهند.»

علیرضا رحیمی، عضو هیأت‌رئیسه مجلس رژیم نیز دست‌اندازی سپاه و باند غالب بر پولهای کلان و سیستم مالی کشور را پیش کشیده و می‌گوید: «ما الآن در سیستم بانکی و پولی خود سؤالات و ابهامات زیادی داریم. یکی از مهم‌ترین آنها این‌که حجم چند میلیارد دلاری قاچاق سالانه در کشور که گاه رقم آن تا ۲۰میلیارد دلار عنوان می‌شود، از چه منابعی تأمین مالی و تأمین ارز می‌گردد و چگونه و در کجای نظام بانکی کشور به گردش می‌افتد و به چه جاهایی و نزد چه افرادی تزریق می‌شود؟».

مطالب مرتبط:

										
											<iframe style="border:none" width="100%" scrolling="no" src="https://www.mojahedin.org/if/ca9bb3af-2f86-4953-a14f-d1e09dd259fb"></iframe>
										
									

گزیده ها

تازه‌ترین اخبار و مقالات