728 x 90

-

اجلاس اتحادیه عرب

-

اتحادیه عرب
اتحادیه عرب
نشست سالانه سران اتحادیه عرب که برخی می‌گویند قرار است روز دهم فروردین سال ۱۳۹۱ در بغداد برگزار شود، مدتی است که به یکی از خبرهای جنجالی تبدیل شده و مخالفتهای زیادی را با سیاستهای دولت مالکی برانگیخته است؛ مالکی به‌شدت دنبال این است که برای کسب مشروعیت این اجلاس حتماً در بغداد برگزار شود و تلاشهای مکرری هم طی این مدت داشته، اما سران کشورهای عربی آن را به تعویق می‌انداختند و شرط و شروط مشخصی را برای وی تعیین می‌کردند. اصلیترین شروط اتحادیه عرب دعوت نکردن از رژیم ایران به‌عنوان ناظر است که عراق بر آن اصرار داشت اما سرانجام به این خواسته تن داد. رسانه‌های رژیم آخوندی با این عنوانها این موضوع را منعکس کردند: ”بهانه تراشی اعراب و حساسیت به شنیدن نام ایران در نشست بغداد“.
اخیراً وزیر خارجه عربستان درباره شرکت کشورهای شورای همکاری خلیج فارس در اجلاس سران عرب در بغداد گفت: ”نگرانی اساسی ما رابطه با رژیم ایران و دخالت این رژیم در امور داخلی عراق و کشورهای خلیج فارس می‌باشد“.
از طرف دیگر دولت مالکی اصرار داشت بشار اسد را هم به این اجلاس دعوت کند، ولی در این زمینه هم زیر فشار اتحادیه عرب که مواضعش در قبال دیکتاتور سوریه روشن است، به ناچار آن را پس گرفت. روز 9اسفند تلویزیون الشرقیه به‌نقل از منابع عربی در قاهره گفت: دولت عراق تصمیم گرفته اپوزیسیون سوریه را به‌عنوان تنها نماینده مشروع مردم سوریه به‌رسمیت بشناسد و این را در جریان اجلاس سران عرب در بغداد اعلام خواهد نمود“.
یک موضوع مهم دیگر که مد نظر کشورهای عربی است بحران سیاسی عراق و سیاست مالکی برای حذف شخصیتهای ملی و تحکیم قدرتش در همه زمینه‌ها است. در این رابطه ایاد علاوی رهبر العراقیه تأکید کرده که موکول کردن برگزاری کنگره ملی به بعد از اجلاس سران عرب به‌معنی ازبین‌بردن آشتی ملی است. دبیرکل هیأت علمای مسلمین عراق هم به سران کشورهای عربی هشدار داد که موضع‌گیریهای دولت عراق و وعده‌هایش شما را فریب ندهد. این دولت در آستانه سرنگونی است و مردم عزم کرده‌اند که آن را سرنگون کنند.
										
											<iframe style="border:none" width="100%" scrolling="no" src="https://www.mojahedin.org/if/5f47a3fa-881e-411f-98a6-7d33bbe3b5a7"></iframe>
										
									

گزیده ها

تازه‌ترین اخبار و مقالات