ابوطالبی، مشاور سیاسی رئیس جمهور پیشین نظام آخوندی اذعان کرد که «تصویر اخیر اروپا از نظام، نگرانکننده است؛ چرا که میگویند وضعیت نظام واقعاً بد بوده و در مرکز یک «طوفان» کامل قرار دارد. طوفانی که از هر طرف بر نظام میوزد: از شمال، با همکاری با روسیه؛ از داخل، با زلزله مهسا امینی و مسمومیت دختران؛ از غرب، با بحران هستهای؛ از جنوب، با مسائل منطقهای».
ابوطالبی خطر قیام را «کوهستان سر بهفلک کشیدهٔ بحران داخلی» نامید و وضعیت نظام را در گرداب «بحرانهای عمیق سیاسی - اقتصادی تا پسلرزههای اجتماعیِ زلزلهٔ مهسا امینی و»... ترسیم کرد.
مشاور آخوند حسن روحانی مذاکرات هستهیی را هم «برجام از دست رفته» نامید و دربارهٔ سفر گروسی به تهران گفت: «چنانچه (این سفر) اقناع کننده وحلّال بحران غنیسازی جدید (بیش از ۸۰٪) و پاسخی به ابهامات آژانس و تضمینی مکفی در خصوصNPt نباشد، در این آسمان ابرناکِ پررعد و برق، صاعقه و گردبادی میشود که طوفان را برپا خواهد نمود».
ابوطالبی در پایان وضعیت رژیم را توفانی و گرفتار در بحرانی سیاه ترسیم کرد و گفت: «نکته نهایی نیز اینکه: اگر مسائل منطقهیی همین گونه ادامه یابد؛ اگر نهادهای بینالمللی از آژانس بینالمللی انرژی اتمی در خصوص تحولات هستهیی تا احتمالاً سازمان منع سلاحهای شیمیایی در مورد مسمومیتها و... و از شورای حقوقبشر ژنو در زمینه موضوع مهسا امینی تا... به هم بپیوندند، و... اگر کوهستانهای بحران بیشتر سربه فلک بکشند؛ اگر مدیرکل آژانس، گزارش اقناعی به اجلاس ماه جاری ندهد و پای شورای امنیت به میان آید؛ و اگر دیپلماسی ناکارآمد ایران قادر به زدودن ابرهای تیرهٔ این آسمان نباشد؛ آنگاه، طوفان واقعی است که برخواهد خاست! زمان درگذر است؛ و طوفان در شرف رسیدن!».