728 x 90

تاریخچه جنبش دادخواهی ـ قتل‌عام و نسل‌کشی مجاهدین (قسمت چهارم)

تاریخچه جنبش دادخواهی
تاریخچه جنبش دادخواهی

تاریخچه جنبش دادخواهی ـ قتل‌عام و نسل‌کشی مجاهدین (قسمت چهارم)

دادگاه‌های مردمی

در کشورهای مختلف جهان

نخستین جلسات «دادگاه‌های مردم ایران»

در لاهه، پاریس، نورنبرگ، استکهلم، لندن، واشنگتن و لس‌آنجلس

از اطلاعیه دبیرخانه شورای ملی مقاومت ایران

به‌دنبال فراخوان کمیسیون قضایی شورای ملی مقاومت به تشکیل «دادگاه‌های مردم ایران» به‌منظور گردآوری اسناد مربوط به جنایات آخوندی علیه بشریت، ایرانیان در لاهه، پاریس، نورنبرگ، استکهلم، لندن، واشنگتن و لس‌آنجلس مبادرت به برگزاری این دادگاه‌ها نمودند.

جلسات این دادگاه‌ها که هفته گذشته کار خود را آغاز کرد هر هفته برای استماع شهود برگزار می‌شود. پیش‌بینی می‌شود که ایرانیان در پاره‌یی دیگر از شهرهای اروپا و آمریکای شمالی به تشکیل دادگاه‌های مشابهی مبادرت نمایند.

مقاومت ایران از همه مجامع و شخصیت‌های مدافع حقوق‌بشر، نمایندگان پارلمان، وکیلان آزاده و... دعوت می‌کند به‌منظور ابراز همبستگی با قربانیان رژیم آخوندی، در جلسات این دادگاه‌ها شرکت کنند.

  • صدها تن از خانواده شهدا و زندانیان سیاسی از بند رسته داوطلب ادای شهادت در مورد جنایات رژیم آخوندی شده‌اند.
  • استقبال گسترده ایرانیان از تشکیل دادگاه مردم ایران
  • شاهد ۱: محمد شریعتمداری، وزیر بازرگانی دولت خاتمی با نام مستعار مصطفی بازجوی شعبه ۲۰۹ اوین بود.
  • شاهد۲: گیلانی، نیری، رئیسی، راوندی، رازینی، حسینی، شوشتری، حجاریان، ربیعی، عسگراولادی، میرحسین موسوی، حسین شریعتمداری، حسن شایانفر، یاران سعید امامی و میثم و مجید انصاری از جمله مقامات رژیم بودند که در بازجویی و شکنجه دست داشتند.
  • اغلب شرکت‌کنندگان با استماع شهادت شهود که اساساً قربانیان زندانها و شکنجه‌های قرون‌وسطایی آخوندها هستند، می‌گریستند.
  • شرح لحظات دردناک شکنجه، شکنجه کودکان، اعدامهای گسترده و جمعی و قتل‌عام زندانیان، اعدام زنان باردار و تجاوز به زنان
  • صورت جلسه این دادگاهها، دفتر جنایات رژیم و سردمداران و عاملان شکنجه و کشتار است که پرونده این جنایتکاران را برای تحویل به یک دادگاه بین‌المللی آماده می‌کند.

 

سه‌شنبه ۱۶اسفند ۱۳۷۹

تشکیل دادگاههای مردم ایران در شهرهای لاهه، پاریس، نورنبرگ، استکهلم، لندن، واشنگتن و لس‌آنجلس برای گردآوری اسناد جنایات سردمداران رژیم به‌عنوان مصادیق بارز جنایت علیه بشریت

به‌دنبال فراخوان کمیسیون قضایی شورای ملی مقاومت به تشکیل «دادگاههای مردم ایران» به‌منظور گردآوری اسناد مربوط به جنایات آخوندی علیه بشریت، ایرانیان در لاهه، پاریس، نورنبرگ، استکهلم، لندن، واشنگتن و لس‌آنجلس مبادرت به برگزاری این دادگاهها نمودند.

جلسات این دادگاهها که هفته گذشته کار خود را آغاز کرد هر هفته برای استماع شهود برگزار می‌شود. پیش‌بینی می‌شود که ایرانیان در پاره‌یی دیگر از شهرهای اروپا و آمریکای شمالی به تشکیل دادگاههای مشابهی مبادرت نمایند.

در نخستین جلسه این دادگاهها شماری از مادران و اعضای خانواده شهیدان و زندانیان سیاسی از بند رسته، پیرامون قتل‌عام ۳۰هزار زندانی سیاسی در سال ۶۷، اعدام‌های گسترده مجاهدین و هواداران آنها طی ۲دهه گذشته، شکنجه‌های وحشیانه زندانیان سیاسی و سرکوب بی‌رحمانه زنان که همه از مصادیق بارز جنایت علیه بشریت می‌باشند، شهادت دادند.

در اولین جلسه «دادگاه مردم» در لاهه که در محل پارلمان این کشور تشکیل شد، یکی از زندانیان سیاسی از بند رسته در مورد شکنجه‌های وحشیانه خانم شهلا حریری مطلق که توسط رژیم آخوندی اعدام شد، شهادت داد.

در پاریس خانم محترم کوشالی نحوه شهادت ۵فرزند مجاهدش به دست دژخیمان رژیم آخوندی را برای دادگاه تشریح کرد.

در دادگاه مردم در واشنگتن که در تالار دادگاه دانشکده حقوق دانشگاه جورج واشنگتن برگزار شد، ۲تن از زندانیان سیاسی سابق به شرح شکنجه‌های وحشیانه رژیم آخوندی در تهران، رودسر و چالوس پرداختند.

شهود توسط رئیس دادگاه و هیأت منصفه که از میان ایرانیان مورد اعتماد برگزیده شده‌اند، به‌دقت مورد سؤال قرار گرفته و اظهارات آنها توسط منشی‌های دادگاه ثبت می‌گردد. این اسناد متعاقباً در اختیار مراجع بین‌المللی قرار خواهد گرفت تا به‌عنوان مبانی حقوقی تشکیل دادگاه بین‌المللی برای رسیدگی به جنایات سردمداران رژیم آخوندی مورد استفاده قرار گیرد.

مقاومت ایران اخیراً با انتشار اسناد قتل‌عام ۳۰هزار زندانی سیاسی در سال ۶۷ و ارائه پرونده ۲۰تن از مسئولان این قتل‌عام خواستار محاکمه آنها در یک دادگاه بین‌المللی شده است. این فراخوان از حمایت گسترده‌یی در پارلمان‌های کشورهای اروپایی و کنگره آمریکا برخوردار است.

این جلسات با استقبال گسترده ایرانیان مواجه شد و شمار زیادی از آنان در جایگاه تماشاچیان حضور یافتند. تاکنون صدها تن به‌عنوان خانواده شهیدان و زندانیان سیاسی و دیگر قربانیان سرکوب رژیم داوطلب شهادت در دادگاه‌های مردم شده‌اند که هیأت‌رئیسه نوبت ادای شهادت آنها را مشخص می‌کند.

مقاومت ایران از همه مجامع و شخصیت‌های مدافع حقوق‌بشر، نمایندگان پارلمان و وکلای آزاده دعوت می‌کند تا به‌منظور ابراز همبستگی با قربانیان رژیم آخوندی در جلسات این دادگاه‌ها شرکت کنند.

 

دبیرخانه شورای ملی مقاومت

۱۰ اسفند ۱۳۷۹ (۲۸فوریه ۲۰۰۱)

شماره ۵۳۸ ـ سه‌شنبه ۱۶ اسفند ۱۳۷۹

نخستین جلسات «دادگاه‌های مردم ایران»

در لاهه، پاریس، نورنبرگ، استکهلم، لندن، واشنگتن و لس‌آنجلس

 

سه‌شنبه ۲۳اسفند ۱۳۷۹ ـ ۱۷ ذیحجه ۱۴۲۱

دومین جلسه دادگاه‌های مردم ایران در استکهلم، لاهه، پاریس

لندن، کلن، هامبورگ، نورنبرگ، واشنگتن و لس‌آنجلس

شهادت تکان‌دهنده شهود از فجایع و جنایات رژیم آخوندی علیه زندانیان بی‌گناه حضار را به‌شدت تحت تأثیر قرار داد تا جایی که بسیاری از آنان آرام می‌گریستند.

 

سه‌شنبه ۳۰ اسفند ۱۳۷۹ ـ ۲۴ذیحجه ۱۴۲۱

سومین جلسه دادگاه‌های مردم ایران در استکهلم، لاهه، پاریس،

لندن، کلن، هامبورگ، نورنبرگ، تورنتو، واشنگتن و لس‌آنجلس

با توجه به این‌که شهادت‌ها ابعاد جدیدی از شکنجه‌های ضدبشری رژیم آخوندی علیه زندانیان بیگناه را برملا می‌کند، مقاومت ایران بار دیگر توجه مراجع بین‌المللی مدافع حقوق‌بشر به‌ویژه اجلاس آتی کمیسیون حقوق‌بشر ملل متحد را به ادامه نقض فاحش حقوق‌بشر در ایران جلب می‌کند.

  • سومین جلسه «دادگاه‌های مردم ایران» به‌منظور ثبت شهادت‌ها و گردآوری اسناد مربوط به جنایات رژیم آخوندی علیه بشریت، در ۱۰شهر اروپا، آمریکا و کانادا با شرکت گروه کثیری از ایرانیان مقیم این شهرها برگزار شد.
  • شاهد دیگر ر. ف بود که به‌مدت ۱۲سال و ۶ماه در زندان‌های اوین و گوهردشت زندانی بود. وی ضمن شرح برخی از وحشیانه‌ترین شکنجه‌ها و ذکر اسامی برخی از زندانیانی که در مقابل این شکنجه‌ها مقاومت کرده و به‌شهادت رسیدند، در بخشی از شهادت خود گفت، حسین کمالی(وزیر کار خاتمی)، اسماعیل شوشتری(وزیر دادگستری خاتمی)، حسین شریعتمداری(مدیر مسؤل کیهان)، علی شمخانی(وزیر دفاع خاتمی) و سعید حجاریان(مشاور عالی خاتمی و از بازجویان بند ۲۰۹ اوین) از جمله افرادی بودند که در زندان‌ها از زندانیان بازجویی کرده و آنها را مورد شکنجه قرار می‌دادند.
  • هامبورگ، شاهد ا.ن. که خود به‌مدت ۳سال و ۴ماه در زندان اوین در اسارت بوده است، شهادت داد که بازجویان با در دست داشتن حکمی تحت عنوان «حتی‌الموت» افرادی که تازه دستگیر شده و احتمال می‌دادند که اطلاعات‌شان ارزش خود را از دست بدهد، به قصد کشت شکنجه می‌کردند.

 

سه‌شنبه ۴ اردیبهشت ۱۳۸۰ ـ ۲۹محرم ۱۴۲۲

تشکیل چهارمین جلسه دادگاه‌های مردم ایران در

شهرهای پاریس، هامبورگ، کلن، نورنبرگ، لاهه،

استکهلم، واشنگتن، لس‌آنجلس و تورنتو

شماره ۵۴۸ سه‌شنبه ـ ۱۸ اردیبهشت ۱۳۸۰

تشکیل پنجمین جلسه دادگاه‌های مردم ایران در شهرهای پاریس، هامبورگ، کلن، نورنبرگ، لاهه، واشنگتن، لس‌آنجلس و تورنتو

 

سه‌شنبه ـ ۲۵ اردیبهشت ۱۳۸۰ - ۲۱صفر ۱۴۲۲

ششمین جلسه دادگاه‌های مردم ایران در شهرهای پاریس، لاهه،

کلن، کارلسروهه، هامبورگ، واشنگتن، لندن، استکهلم و تورنتو

  • یک شاهد در پاریس: شکنجه‌هایی که نسبت به زندانیان، به‌خصوص زندانیان زن، اعمال می‌شد و من از زبان سایر زندانیان یا حتی از خود شکنجه‌گران در این مورد بسیار شنیده بودم، متنوع و گوناگون بودند. شلاق زدن، ترتیب دادن صحنه‌های اعدام مصنوعی، قرار دادن در قفس و حتی تجاوز به دختران مواردی از این شکنجه‌هاست.
  • گاه به‌خاطر از بین رفتن قسمتی از گوشت یا پوست بدن زندانی در اثر شکنجه، قربانی تحت عمل جراحی قرار گرفت و قسمتی از پوست یا گوشت سایر اندام‌های بدن او برداشته و به محل لطمه دیده پیوند زده می‌شد.
  • بسیاری از زندانیان زن که حامله بودند، اگر شانس این را پیدا می‌کردند که قبل از به‌دنیا آوردن فرزندان‌شان اعدام نشوند، در همان زندان وضع‌حمل می‌کردند و این کودکان نیز اغلب در کنار مادران‌شان در زندان به‌سر می‌بردند. در یک مورد دختر یکی از مادران که خود در اثر تحمل شکنجه‌های شدید معلول شده بود، ناقص به دنیا آمد.
  • یک شاهد در استکهلم: درباره مجاهد قهرمان «جعفر هاشمی»: جعفر با سرودهای خودش سکوت زندان گوهردشت را شکست و آن‌جا هم هر کس که با جعفر برخورد می‌کرد و اسمش را می‌پرسید می‌گفت: «من مجاهد خلق جعفر هاشمی»! با وجود این‌که هر روز در گوهردشت شلاق و شکنجه بود تا آخرین لحظه بر میثاق خودش وفادار ماند و جزء اولین کسانی بود که در گوهردشت اعدام شدند.

 

شماره ۵۵۱ ـ سه‌شنبه ۸خرداد ۱۳۸۰

هفتمین جلسه دادگاه‌های مردم ایران

در شهرهای پاریس، لاهه، کلن، کارلسروهه، هامبورگ، واشنگتن، لندن، استکهلم و تورنتو

شماره ۵۵۲ ـ سه‌شنبه ۱۵خرداد ۱۳۸۰

هشتمین و نهمین جلسه دادگاه‌های مردم ایران

در شهرهای پاریس، لاهه، کلن، کارلسروهه، هامبورگ، واشنگتن، لندن، استکهلم و تورنتو

شماره ۵۵۷ ـ سه‌شنبه ۱۲تیر ۱۳۸۰

دهمین جلسه دادگاه‌های مردم ایران

در شهرهای لاهه، پاریس، لندن، کلن، هامبورگ، کارلسروهه، استکهلم، واشنگتن و تورنتو

 

شماره ۵۵۹ سه‌شنبه ۲۶تیر ۱۳۸۰

یازدهمین جلسه دادگاه‌های مردم ایران در شهرهای واشنگتن، هامبورگ، کلن، پاریس، لاهه و کارلسروهه

 

 

صحنه‌هایی از دادگاه‌های مردمی

در کشورهای مختلف

اسفند ۱۳۷۹ - تیر ۱۳۸۰

صحنه‌هایی از سلسله برنامه‌های

جنبش دادخواهی در سیمای آزادی

دادگاه‌های مردمی - اسفند ۱۳۷۹ تا تیر ۱۳۸۰

به‌دنبال فراخوان کمیسیون قضایی شورای ملی مقاومت به تشکیل دادگاه‌های مردم ایران به‌منظور گردآوری اسناد مربوط به جنایات آخوندی علیه بشریت ایرانیان در لاهه، پاریس، هامبورگ، کلن، استکهلم، لندن و آمریکا مبادرت به برگزاری این دادگاه‌ها نمودند. در نخستین جلسه این دادگاه‌ها شماری از مادران و اعضای خانواده‌ٔ شهدا و زندانیان سیاسی از بند رسته پیرامون قتل‌عام ۳۰هزار زندانی سیاسی در سال ۶۷ اعدام‌های گسترده‌ٔ مجاهدین و هواداران آنها طی ۲دهه گذشته شکنجه‌های وحشیانه زندانیان سیاسی و سرکوب بی‌رحمانه زنان که همه از مصادیق بارز جنایت علیه بشریت می‌باشند، شهادت دادند.

گزارشگر: خانم محترم کوشالی اولین شاهد دادگاه مردمی پاریس بود. وی بعد از ادای سوگند در پشت میکروفون قرار گرفت او از آنچه که در طی سال‌ها شاهد بوده است به سختی سخن می‌گفت و در ضمن اظهاراتش اشاره کرد که ظرف مدت ۵ماه رژیم آخوندی ۴تن از فرزندانش و ۲تن از بستگانش را به‌شهادت رسانده است.

مادر کوشالی: پاریس

دادگاه‌های مردمی - اسفند ۱۳۷۹ تا تیر ۱۳۸۰ - پاریس

رژیم برگشت گفت برگرد به من برگشت گفت: برگرد نرو پشت سر مسعود رجوی هر چی بخواهی بهت میدم رژیم اعلام کرد تو برگرد من یه اطلاعیه دادم البته اطلاعیه‌ام بر علیه خمینی بود نوشتم بچه‌ها گفتن مادر این اطلاعیه رو چجوری بخونیم گفتم اینو چاپ می‌کنی تو گیلان همه جای گیلان توی مغازه‌ها و توی زیر خانه‌ها و مغازه‌ها این اطلاعیه را میدین بله اطلاعیه را دادن اینها حکم اعدام منو صادر کردن بله صادر کردن ۳بار هم حکم اعدام منو یکبار سنگسار و اینها رو کرده بودن آخوندها منو سنگسار بکنن یکبار هم چی ۲میلیون هم جایزه گذاشتن.

 

دادگاه‌های مردمی - اسفند ۱۳۷۹ تا تیر ۱۳۸۰ - استکهلم

دادگاه‌های مردمی - اسفند ۱۳۷۹ تا تیر ۱۳۸۰ - لس‌انجلس

من در شعبه ۳ بازجویی می‌شدم و بازجوی من، ناصریان بود که بعدها عضو هیأت مرگ بوده سال ۶۷ حکم‌های اعدام زندانیان رو صادر می‌کرد.

 

دادگاه‌های مردمی - اسفند ۱۳۷۹ تا تیر ۱۳۸۰ - هامبورگ

دادگاه‌های مردمی - اسفند ۱۳۷۹ تا تیر ۱۳۸۰ - استکهلم

 

دادگاه‌های مردمی - اسفند ۱۳۷۹ تا تیر ۱۳۸۰ - لاهه

دادگاهه‌ای مردمی - اسفند ۱۳۷۹ تا تیر ۱۳۸۰ - نورنبرگ

دادگاه‌های مردمی - اسفند ۱۳۷۹ تا تیر ۱۳۸۰ - تورنتو

دادگاه‌های مردمی - اسفند ۱۳۷۹ تا تیر ۱۳۸۰ - پاریس

مادر معاونی - سوئد

دادگاه‌های مردمی - اسفند ۱۳۷۹ تا تیر ۱۳۸۰ - استکهلم

اون خواهر تو جمعمون اینو تعریف می‌کرد نه برای من جمع خواهرانش همه گفت: آره ملیحه رو خیلی شکنجه کردن خیلی اینو اصلاً بینهایت.

اما یک دو هفته‌یی بود این مجدداً نمی‌دونیم چی شده بود می‌گفت: هر دفعه که یک مثلا دستگیری که می‌شد یه خبری از بیرون می‌شد دوباره بالاخره یه چیزهایی می‌آمد رو می‌رفت گفت گفته بودن این زیر شکنجه بدترین وضع به بدترین وضع گفت اما آخرین دو شب دو شب دیگه‌اش گفت شب پیشش اومدن روز پیش بردنش فردا آوردن انداختنش تو بند گفت دیگه پاها ترکیده بود پشت به‌قدری کابل زده بودن کبودی که بگذریم تمام زخم اینطوری مثل این‌که یکی رو بگیرن ناخن بکشن زخم بکنن دیگه پاها ترکیده فلان بهمان اینا گفت با این حال انداختنش تو بند می‌گفت ما بردیمش آب گرفتیم به پاهاش پاشو شستیم تنشو یه خورده آب گرفتیم یخورده تسکین بکنه اینا همش می‌گفتش که اون گفت برای ما گفتش که اینها جلادها به من گفتن که ما حکم داریم که تو رو ایندفعه حکمتو مرگ دادن میایم می‌بریمت ایندفعه و حکم داریم تا نفس آخر می‌زنیمت یعنی تا آخرین نفس یا تو دهن باز می‌کنی یا ما برای همیشه دهن تو رو می‌بندیم تو خیلی چیزها داری که به ما نگفتی...

 

ادامه دارد

										
											<iframe style="border:none" width="100%" scrolling="no" src="https://www.mojahedin.org/if/4dd18370-c4ac-44aa-8a81-6b96f82d1e44"></iframe>
										
									

گزیده ها

تازه‌ترین اخبار و مقالات