خبرگزاری رویترز گزارش داد که رژیم ایران ۲عضو سازمان مجاهدین خلق به نامهای مهدی حسنی و بهروز احسانی را اعدام کرده است.
این اقدام با محکومیتهای شدید بینالمللی روبهرو شد. مریم رجوی، رئیسجمهور برگزیده مقاومت ایران، با ادای احترام به این شهیدان، بر پایداری آنان در برابر شکنجه و وفاداریشان به عهدی که با خدا و خلق بسته بودند، تأکید کرد.
سازمان عفو بینالملل اعلام کرد که احسانی و حسنی در سال ۲۰۲۲ دستگیر شده و در جریان محاکمهای بهشدت ناعادلانه و تحت شکنجه، بر بیگناهی خود پافشاری کردهاند. به گفته منابع آگاه، مأموران رژیم بدون حضور وکیل از آنان بازجویی کرده و آنها را مورد ضربوشتم، حبس انفرادی طولانیمدت و سایر بدرفتاریها قرار دادهاند.
این اعدامها در شرایطی صورت گرفته که طبق گفته کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل، شمار اعدامها در ایران در سال ۲۰۲۴ به حداقل ۹۰۱مورد رسیده که بالاترین رقم از سال ۲۰۱۵ تاکنون است.
روزنامه الشرقالأوسط نیز در گزارشی نوشت که قوه قضاییه رژیم ایران روز یکشنبه اعدام این ۲عضو سازمان مجاهدین خلق را تأیید کرده است. این ۲نفر به اتهام «محاربه» و «برهمزدن امنیت» به اعدام محکوم شده بودند و دیوان عالی کشور نیز این حکم را تأیید کرده است.
روزنامه فرانسوی فیگارو نیز گزارش داد که این ۲زندانی به اتهام ساخت لانچر و خمپارههای دستساز بازداشت شده بودند.
نشریه العرب لندن با اشاره به اعدام این ۲مجاهد خلق نوشت که تحلیلگران بر این باورند که رژیم آخوندی با بحرانهایی بیسابقه مواجه است. پایگاه اجتماعی حاکمیت بهشدت کاهش یافته و نارضایتی عمومی، بهدلیل بحران اقتصادی و سوءمدیریت، در حال افزایش است.
بر پایه گزارشها، در سال ۱۴۰۳ تعداد ۳٬۰۹۲حرکت اعتراضی در سراسر کشور ثبت شده که ۱۷قشر مختلف اجتماعی از جمله معلمان، دانشجویان، کشاورزان، کارگران، پیشهوران و بازنشستگان در آن مشارکت داشتهاند. این اعتراضات، همراه با تحریم گسترده انتخابات مجلس و ریاستجمهوری در سال ۲۰۲۴، نشاندهنده نارضایتی عمیق از کلیت نظام حاکم و آمادگی جامعه برای یک خیزش گسترده است.
سازمانهای حقوقبشری از جمله عفو بینالملل، همواره تأکید کردهاند که رژیم ایران پس از چین، بیشترین تعداد اعدامها در جهان را انجام میدهد.
این اعدامها در دیکتاتوری دینی حاکم، معمولاً در سحرگاه و به روش حلقآویز صورت میگیرد.