گابریل نورونها مشاور سابق وزارتخارجه آمریکا، روز ۱۷خرداد نسبت به جنایت رژیم آخوندی در امر مبارزه با کرونا در پیام توئیتری نوشت:
واقعیت این است که در ۲۸فوریه ۲۰۲۰، زمانی که کووید در حال شیوع بود، وزارتخارجه و وزیر پمپئو از طریق دیپلماتهای سوئیسی به ایران پیشنهاد کمک پزشکی دادند. این یک پیشنهاد صادقانه بود.
رژیم ظرف چند ساعت آن را رد کرد، فقط برای تبلیغات داخلی.
گابریل نورونها مشاور سابق وزارتخارجه آمریکا، پیشنهاد کمک پزشکی مایک پمپئو به رژیم ایران که در وبسایت هیل منتشر شده است را ضمیمه توییت خود کرده است.
پمپئو: آمریکا پیشنهاد کمک به ایران برای مبارزه با کرونا را داده است.
مایک پمپئو، وزیر امور خارجه آمریکا روز جمعه گفت: «ایالات متحده پیشنهاد کمک به ایران برای شیوع ویروس کرونا را داده است، و... .
The reality is that on February 28, 2020, as COVID was breaking out the @StateDept and Secretary Pompeo offered medical assistance to Iran via Swiss diplomats. It was a sincere offer.
— Gabriel Noronha (@GLNoronha) June 7, 2023
The regime rejected it within hours - just for internal propaganda.https://t.co/vt7s5ZZj6d
تحقیقات جدید پژوهشگران در زمینه کرونا اگر در ایران واکسیناسیون بهسرعت صورت می گرفت از مرگ ۷۵هزار و ۳۰۰نفر جلوگیری می شد
سایت پزشکی مدرکسیو درگزارشی در رابطه کرونا و واکسیناسیون در ایران نوشت: «در پیروی از مدل مونته نگرو یا بولیوی، عرضه سریعتر واکسن در ایران میتوانست منجر به جلوگیری از مرگ و میر بیشتر در گروههای سنی بالاتر، بهویژه طی موج آلفا و دلتا، بهرغم پوشش کلی کمتر آنها شود. همچنین، با پیروی از مدل بحرین بهعنوان معیار سطح بالا، رژیم ایران میتوانست از ۷۵۳۰۰ مرگ و میر در سراسر زمان این همهگیری، عمدتاً در گروههای سنی بالای ۵۰، جلوگیری کند. این مطالعه با مقایسه عملکرد نسبی کشورهای مختلف از نظر زمان، سرعت و پوشش واکسیناسیون در پیشگیری از مرگ و میر ناشی از کرونا، بینشهایی را درباره تصمیمگیریهای آینده در مورد مدیریت همهگیری بیماریهای عفونی از طریق استراتژیهای واکسیناسیون ارائه میکند». سایت حکومتی تجارت نیوز با اشاره به این تحقیقات پژوهشگران نوشت: دو موج آلفا و دلتا، مرگبارترین امواج ویروس کرونا در ایران بودند. مطالعات نشان داده است که اگر توزیع واکسن در این بازه زمانی سریعتر انجام میگرفت، از مرگ دهها هزار نفر پیشگیری میشد. در مقالهیی که در Medrxiv منتشر شده نتیجهگیری شده است... . اگر ایران از نرخ سرانه توزیع واکسن ترکیه پیروی میکرد، میتوانست از مرگ ۵۰هزار نفر جلوگیری کند. از سوی دیگر اگر از الگوی بنگلادش پیروی میکرد، ۵۲هزار و ۸۰۰مورد مرگ بیشتری داشت... در مقایسه با بحرین بهعنوان یک کشور پردرآمد، ایران میتوانست در مجموع از مرگ ۷۵هزار و ۳۰۰نفر جلوگیری کند.