سخنرانیهای نمایندگان پارلمان انگلستان: دکتر لیام فاکس، وزیر دفاع انگلستان (۲۰۱۱) وزیر تجارت (۲۰۱۹)، مارتین دی، آنا فیرث و باب بلکمن
دکتر لیام فاکس، وزیر دفاع انگلستان (۲۰۱۱) ـ وزیر تجارت (۲۰۱۹)
رژیم آخوندها تنها یک نظام غیردموکراتیک نیست بلکه یک وقاحت مذهبی است که از نام خدا برای اهداف سیاسی استفاده میکند؛ نظامی که باید در نهایت نابود شود.
برای من افتخار بزرگی است که امروز صبح اینجا هستم، خوشبختانه از مراسم پاریس امسال بدون حادثه عبور کردیم. اما این یک هشدار دائمی است که بازوهای رژیم ایران بسیار دور و گسترده و فراتر از مرزهای خود ایران است، چیزی که همه در دنیای دموکراتیک بهتر است همیشه آن را بهخاطر بسپارند.
برای من اهمیت سالگرد قیام، در ابعاد وسیعتر، بهویژه یادآوری بینالمللی، نه تنها به وحشیگری و غیرانسانی بودن رژیم در ایران، بلکه در نظام اعتقادی و فرهنگ آخوندها نهفته است که به هیچیک از ارزشهایی که ما بهعنوان معیار در جامعه بینالمللی یا در نظام حقوق بینالملل میپذیریم، احترام نمیگذارد.
اما میخواستم یکی دو نکته را بگویم که از اینجا به کجا میرویم. و اولین چیز این است که درک کنیم، به جامعه بینالمللی بفهمانیم که با چه چیزی درگیر هستیم. چون فقط (موضوع) این نیست که این یک نظام غیردموکراتیک در ایران است، بلکه یک وقاحت مذهبی است. اختصاص دادن خدا برای اهداف سیاسی است. و اینکه بگویند ما ابزار یگانه و صالح خدا هستیم، پس اگر در مقابل ما مقاومت کنی، تلویحاً مرتد و ضد خدا هستی و بنابراین مستوجب هر مجازاتی بهخاطر هر تفسیر افراطی هستی که ما بخواهیم برقرار کنیم. این سیستمی است که باید اساساً بیاعتبار و در نهایت نابود شود.
چون همانطور که میگویم این یک وقاحت مذهبی است که ما نباید آن را تحمل کنیم. و من بارها گفتهام که رژیم ایران یک اوباشسالاری معمولی نیست. رژیم ایران واقعاً بدتر از آن است. این یک اوباشسالاری است که یک حکومت دینی خطرناک و بدخیم بالای آن نشسته است که آن را حتی مرگبارتر و خطرناکتر از برخی از رژیمهای دیگری که ما میبینیم میکند. بخشی از اوباشسالاری توسط سپاه اعمال میشود. ما دیوانگی مذهبی و افراطگرایی آخوندها را داریم که در رأس آن نشستهاند که البته آنها به تنهایی قادر به تحمیل اراده خود نبودند، مگر با ابزار فیزیکی سپاه پاسداران. آنها ابزار این اوباشسالاری هستند. آنها بخشی از یک بخش ضروری از زنجیره گروگانگیری هستند. آنها بسیاری از وسایل تولید در ایران را در اختیار دارند. بنابراین، آنها بهدلیل آنچه انجام دادهاند، در جنایات علیه بشریت و جنایات جنگی دست دارند. آنها مشت آهنین ولیفقیه در داخل هستند و دفتر صادرات ترور به خارج و بیثباتی در منطقه هستند و این تنها چند مورد از دلایلی است که دولت انگلیس باید سپاه را لیستگذاری کند.
مارتین دی، نمایندهٔ پارلمان انگلستان
من امیدوارم که کانونهای شورشی در کوتاهمدت به موفقیت برسند. دیدن این همه مرد و زن جوان در کانونهای شورشی که این مبارزه را رهبری میکنند، بسیار الهامبخش است. آنها میخواهند یک نظام دیکتاتوری را با یک نظام دموکراتیک مبتنی بر جدایی دین و دولت جایگزین کنند.
بهعنوان یک سیاستمدار، من همیشه بسیار محتاط هستم که خواهان تغییر رژیم در کشورهای دیگر باشم، زیرا فکر میکنم آنها باید مسائل خود را حل کنند، اما من میتوانم در رابطه با ایران به چند دلیل واضح استثنا قائل شوم.
اولاً، ماهیت (و کارهای) کاملاً ظالمانه غیردموکراتیکی که این رژیم علیه مردم و در سراسر صحنه بینالمللی به آن عمل میکند و تهدید آن برای دموکراسی جهانی
بنابراین من فکر میکنم که باید شاهد تغییر رژیم در اسرع وقت باشیم. مذاکره با این رژیم قابلقبول نیست.
ما باید سپاه را همانطور که خیلیهای دیگر خواستهاند (بهعنوان یک سازمان تروریستی) نامگذاری کنیم و باید تحریمهایی را علیه کسانی که با آن مرتبط هستند اعمال کنیم و برای حمایت از مردمِ در صحنه دست به عمل بزنیم.
و من امیدوارم که کانونهای شورشی به مبارزه خود ادامه دهند و در کوتاهمدت به موفقیت برسند زیرا به آنها نیاز است و دیدن این همه مرد و زن جوان که این مبارزه را رهبری میکنند بسیار الهامبخش است زیرا به شما نشان میدهد که یک باند دیکتاتور را با دیگری جایگزین نمیکنند بلکه جایگزین کردن یک نظام دیکتاتوری با یک دموکراسی مبتنی بر جدایی دین و دولت است. بنابراین برای شما در این تلاشتان آرزوی موفقیت دارم.
آنا فیرث، نماینده پارلمان انگلستان
بیش از هزار زن برجسته از ۵قاره و ۶۷کشور با صدور بیانیهیی مشترک حمایت خود را اعلام کرده و بر زنان شجاع ایران و نقش محوری آنها در این قیام تأکید کردهاند.
خوب، واقعاً از شما بسیار متشکرم، خانمها و آقایان. بسیار خوشحالم درست زمانی که به اولین سالگرد قیام اخیر در ایران نزدیک میشویم دوباره اینجا هستم و از هدف بسیار حیاتی این قیام و اهداف این جلسه در این زمان حمایت میکنم و بسیار خوشحالم که بیانیهیی را برای شما بخوانم که با نزدیک شدن به آستانه قیام مردمی به امضای هزار زن برجسته رسیده است. این خود گویای این است که بیش از ۱۰۰۰زن برجسته از ۵قاره و ۶۷کشور با صدور بیانیهیی مشترک حمایت خود را اعلام کرده و بر زنان شجاع ایران و نقش محوری آنها در این قیام تأکید کردهاند. در میان امضاکنندگان، ۵۰رئیسجمهور فعلی و سابق، معاونان رئیسجمهور، نخستوزیران، وزرا و همچنین ۱۷۵نماینده مجلس، برندگان جایزه نوبل، هنرمندان و ورزشکاران را داریم. در این بیانیه تاریخی، این شخصیتها حمایت خود را از طرح ۱۰مادهای که توسط خانم مریم رجوی، رئیسجمهور منتخب شورای ملی مقاومت برای آزادی، برابری و جمهوری دموکراتیک ترسیم شده است، اعلام میکنند. این تنها برنامهیی است که از برابری کامل زنان و مردان در همه بخشها در ایران حمایت میکند. امضاکنندگان همبستگی خود را با ۳۶۰۰نماینده مجلس و ۱۲۴رهبر پیشین جهان که از شورای ملی مقاومت و طرح ۱۰مادهای آن حمایت کردهاند، ابراز میکنند. آنها بر تعهد خود به تضمین برابری کامل جنسیتی تأیید کردهاند از جمله حق زنان برای انتخاب آزادانه لباس خود. من در مجلس عوام، مانند هر زمان که بتوانم، برای دفاع از حقوق زنان در ایران اقدام میکنم و بر جنایات و قتلهای فجیع و ظلمهایی که در جریان است تمرکز میکنم. من یک بار دیگر به همه کسانی که در اینجا این جلسه مهم را سازماندهی کردند ادای احترام میکنم. همه ما در برابر این رژیم وحشی متحد هستیم. همه ما یک هدف مشترک داریم و آن دیدن یک رژیم دموکراتیک و برابری زنان در کشور بزرگ ایران است. متشکرم.
باب بلکمن، نماینده پارلمان انگلستان
جنبش تحت هدایت مریم رجوی یک آلترناتیو دموکراتیک برای رژیم آخوندهاست که میتواند ایران را رهبری و اداره کند.
در حالی که بهسرعت به اولین سالگرد قیام اخیر نزدیک میشویم، امیدوارم کمتر از یک سال دیگر ایران آزاد و دموکراتیک و سرنگونی رژیم آخوندها را ببینیم. باید از شورای ملی مقاومت، سازمان مجاهدین خلق ایران و بهویژه، مریم رجوی، رئیسجمهور منتخب شورای ملی مقاومت، بهخاطر رهبری این مقاومت تمجید کرد. جنبش تحت رهبری مریم رجوی بهوضوح میتواند ایران را رهبری کند و یک آلترناتیو دموکراتیک برای رژیم فعلی آخوندها است. و لذا باید همه کسانی که طرفدار یک ایران آزاد و دموکراتیک هستند، از شورای ملی مقاومت و سازمان مجاهدین خلق ایران حمایت کنند تا بتوانیم تغییر رژیم را که بسیار مورد نیاز است، انجام دهیم. مهمترین نکته در برنامه ۱۰مادهای مریم رجوی این است که پس از ۶ماه، انتخابات آزاد و عادلانه برگزار میشود و مردم ایران میتوانند انتخاب کنند که چه کسی آنها را رهبری کند. هیچکس دیگری این قول را نمیدهد. بنابراین اگر خواهان آزادی و دموکراسی هستید، این مسیر درستی است. نه تنها شورای ملی مقاومت یک برنامه دموکراتیک توانمند دارد، بلکه حمایت فزایندهیی در میان واحدهای مقاومت در داخل ایران دارد، مردم بیشتری به اعتراضات میپیوندند، قیامهای بیشتری ادامه خواهد یافت و البته رژیم از این میترسد.
در شهرهای سراسر ایران، مقاومت در حال افزایش است و به همین دلیل است که رژیم ایران اکنون به نقش مهم و تعیینکنندهای که شورای ملی مقاومت در حال ایفای آن است اعتراف میکند. آنها منابع، سرمایه دیپلماتیک و تروریسم بیشتری را در سرتاسر جهان اختصاص میدهند تا جنبش مقاومت سازمانیافته و اعضا و حامیان آن را در ایران و فراتر از آن محدود کنند. رژیم حملات سایبری را طراحی میکند، شهروندان غربی را به گروگان میگیرد و سپس تلاش میکند تا با باجگیری از دولتهای غربی فعالیتهای شورای ملی مقاومت را محدود کند. بدون شک، سپاه پاسداران تهدیدی مستقیم است همانطور که شورای ملی مقاومت در کنفرانس مطبوعاتی ما در هفته گذشته افشا کرد، آنها از شبکههای تجاری مخفی و شرکتهای پوششی برای دورزدن تحریمها استفاده میکنند. بنابراین دولت انگلستان، باید این اقدامات غیرقانونی رژیم را محکوم کند، تحریمهای موجود را فعالانه اجرا کند و به تهران بفهماند که موفق نخواهند شد و نباید آزار و اذیت را به ناراضیان در انگلستان و اروپا گسترش دهد. اکنون رژیم آشکارا میترسد که هم در اولین سالگرد و هم بعد از آن مردم ایران قیام کنند و تظاهرات افزایش یابد. در حال حاضر شواهد کمی وجود دارد که نشان دهد رژیم یا مایل یا قادر به حل مشکلات اجتماعی و اقتصادی مردم در داخل ایران باشد. بنابراین جرقه بعدی که باعث خیزش بیشتر ضد رژیم میشود دور نیست و من معتقدم این روند تا سرنگونی رژیم ادامه خواهد داشت. بسیار از شما متشکرم.
نغمه رجبی، نمایندهٔ کمیتهٔ متخصصان ایرانی در انگلستان
در انقلاب دموکراتیکی که در سپتامبر گذشته آغاز شد، هزاران نفر کشته، زخمی و دستگیر شدند، بنابراین مردم ایران بهای گزافی را برای دستیابی به آزادی، دموکراسی و حقوقبشر پایهیی خود پرداختهاند و میپردازند. موفقیت این انقلاب با جانهایی که در خیابانهای ایران شجاعانه داده شده است تضمین میشود زیرا جان کشتهشدگان در راه ایران آزاد بیهوده نیست. این را در گوشه و کنار کشور میتوان با فعالیتهای شجاعانه کانونهای شورشی و نمایش شجاعانه مقاومت توسط زندانیان سیاسی در داخل زندانهای ایران شاهد باشیم. رژیم ایران بهویژه هر کسی را که حامی یا وابسته به مجاهدین خلق باشد باشد، هدف قرار میدهد، زیرا میداند که مجاهدین خلق ایران، در ۴دهه گذشته بالاترین بهای را برای ایجاد دموکراسی و آزادی برای مردم ایران پرداخت کرده است.
مردم ایران بهدلیل همه بیعدالتیهایی که از زمان روی کار آمدن رژیم ایران با آنها روبهرو بودهاند مانند آتشفشانی هستند که در انتظار فوران مجدد هستند. من شخصاً قربانی خشونتهای رژیم ایران هستم و اعضای خانوادهام از جمله ۲خالهام، افسانه رجبی که ۲۲ساله بود و اعدام شد و زهرا رجبی توسط رژیم ایران در استانبول ترکیه ترور شد. من وظیفه شخصی خود میدانم که هر زمان که بتوانم صدای مردم ایران باشم. تا آنها بتوانند به آزادی دست یابند. مردم ایران با شعارهای مرگ بر ستمگر چه شاه باشد و چه رهبر نمیخواهند به روزهای سیاه نظام سلطنتی فاسد برگردند. آنها خواهان آزادی واقعی و دموکراسی هستند. بنابراین باید به آرزوی واقعی مردم ایران گوش داد و از خواست آنها که یک جمهوری دموکراتیک است حمایت کرد.
بر این اساس من از دولت انگلستان میخواهم که حقوق مشروع مردم ایران را بهرسمیت بشناسد، هر گونه سیاست مماشات با این رژیم را متوقف سازد و سپاه پاسداران را نامگذاری کند چرا که سپاه نه تنها در کشتار و سرکوب مردم ایران بهطور مستقیم نقش دارد، بلکه در استمرار نا آرامیها در منطقه وسیعتر خاورمیانه نیز دخالت دارد و اگر متوقف نشود یک تهدید واقعی برای جهان است.