یک روز بعد از آغاز دور دوم تحریمهای آمریکا علیه رژیم ایران، بخیط الرشیدی، وزیر نفت کویت روز سهشنبه بازار جهانی نفت را با ثبات خواند.
وی گفت در اجلاس آتی اوپک با توجه به نیازهای بازار در مورد تولید نفت و افزایش احتمالی میزان استخراج آن تصمیم گرفته میشود. نشست بعدی کشورهای تولیدکننده نفت (اوپک) در روزهای ششم و هفتم ماه دسامبر سال جاری (۲۰۱۸) در وین برگزار میشود.
بیشتر بخوانید
وزیر انرژی آمریکا: بازار نفت بعد از شروع تحریمهای ایران باثبات خواهد بود
ریک پری وزیر انرژی ایالات متحده پیشبینی کرد بازار نفت بعد از سررسید ضربالاجل ۴نوامبر جهت متوقف کردن خرید نفت از رژیم ایران، باثبات خواهد بود.
وی ضمن اظهار خوشبینی نسبت به تولید نفت گفت در کل او نگران نیست و معتقد است که کشورهای دیگر سهم رژیم ایران را تأمین خواهند کرد.
اما تحلیلگران انتظار دارند از زمان فرا رسیدن ضربالاجل ۴نوامبر، بین یک الی یک و نیم میلیون بشکه نفت در روز از بازار کم خواهد شد.
از سوی دیگر نمایندگان روسیه و اوپک هفته گذشته برای بررسی افزایش تولید همزمان با تحریمهای ایران ملاقات کردند ولی تصمیم گرفتند تولید خود را افزایش ندهند.
با تحریم آمریکا، نفت ایران از بازار جهانی حذف میشود، چه کسی آن را تأمین میکند؟
با نزدیک شدن مرحله دوم تحریمهای اقتصادی آمریکا علیه رژیم ایران که بخشهای انرژی و مالی آنرا هدف قرار میدهد عربستان سعودی اعلام کرد میخواهد با افزایش تولید ۴میلیون بشکهیی نفت خام در ماه نوامبر، نفت مورد نیاز هندوستان را تأمین کند.
عربستان سعودی که بزرگترین صادر کننده نفت خام در جهان است در نظر دارد با این کار، کمبود نفت ایران در بازار را جبران کند.
خبرگزاری رویترز نیز گزارش داد شرکتهای بزرگ هندی مانند هندوستان پترولیوم، بهارات پترولیوم، صنایع ریلاینس و پالایشگاه پتروشیمی مانگالاور هر کدام یک میلیون بشکه نفت اضافی برای ماه نوامبر خریداری کردهاند.
عربستان جای خالی نفت ایران را پر میکند
ولیعهد عربستان سعودی گفته است با کاهش فروش نفت رژیم ایران، کشورش به همراه سایر کشورهای عضو اوپک، نفت مورد نیاز بازار جهانی را تأمین میکند.
محمد بن سلمان، ولیعهد و وزیر دفاع عربستان سعودی در مصاحبهیی که روز جمعه ۱۳مهر در پایگاه خبری بلومبرگ منتشر شد، گفت ایالات متحده آمریکا از ریاض خواسته است در مورد تأمین نفت بازار جهانی تضمین بدهد.
او در مورد همکاری عربستان سعودی با دولت دونالد ترامپ گفت: «ایالات متحده عملاً از عربستان سعودی و دیگر اعضای اوپک خواست که به آنها اطمینان بدهیم کاهش تولید از جانب رژیم ایران را جبران خواهیم کرد. همین اتفاق هم افتاد. ما در مقابل هر بشکه نفت کاهش یافته ایران، ۲بشکه نفت صادر کردیم.»
خبرگزاری بلومبرگ، ۱۲ اردیبهشت ۹۷ در مطلبی به قلم «ایلن میلیگان» نوشت ممکن است تا اواسط ۲۰۱۹ رژیم ایران روزانه ۸۰۰هزار بشکه نفت تولید کند.
پیشتر گزارششده بود که روسیه و عربستان سعودی با یکدیگر به توافق رسیدهاند که میزان تولید خود را برای جبران کمبود نفت ایران در بازار افزایش دهند.