728 x 90

-

از نگاه رسانه‌های بین‌المللی- ۸۹۰۴۱۲

-

رسانه ها
رسانه ها
شبکه‌های تلویزیونی سی.ان.ان، بی.بی.سی جهانی، اورو نیوز، الجزیزه انگلیسی تلویزیون فرانسه ۲۴ کانالهای فرانسه و انگلیسی و بسیاری دیگر از شبکه‌های خبری به‌محض امضا لایحه تحریمها توسط رئیس‌جمهور آمریکا، از دیدگاههای مختلف به تفسیر آن پرداختند.

تلویزیون فرانسه ۲۴ از جمله گفت: باراک اوباما قانونی را امضا کرد که تا از طریق آن تحریمهای شدیدی علیه بخش بانکی و انرژی رژیم ایران اعمال کند. اوباما می‌گوید این تحریمها شلیک به قلب برنامه تسلیحات هسته‌یی رژیم است. تحریمهای جدید آمریکا فراتر از تحریمهای سازمان ملل‌متحد و اتحادیه اروپاست. فرانسه ۲۴ در گزارش خود از جمله گفت:
«باراک اوباما با رژیم ایران دیگر به ته خط رسیده و به نظر می‌رسد که تخاصمات علیه رژیم را تشدید می‌کند».
اوگفت «نباید شکی وجود داشته باشد که ایالات متحده و جامعه بین‌المللی مصمم هستند نگذارند رژیم ایران بتواند سلاح اتمی تولید کند. من خوشوقتم که شدیدترین تحریمهایی را که تاکنون توسط کنگره آمریکا علیه رژیم ایران تصویب شده، امضا می‌کنم ”.
با وجود این که رژیم ایران ادعا می‌کند برنامه هسته‌یی‌اش اهداف صلح‌آمیز دارد، اما واشنگتن حاضر به بی‌احتیاطی نیست. تحریمهای این دور از تمامی تحریمهای گذشته فراتر رفته است. قانون اخیر، بانکهای خارجی را مجبور به انتخاب معامله یا با آمریکا یا با رژیم ایران می‌کند. بانکهای خارجی از این پس برای معامله با شرکتهای ایرانی یا سازمانهای ایرانی که شامل تحریمهای ملل‌متحد هستند با شرایط سختی مواجه می‌باشند. خود بانکهای آمریکایی هم اگر اقمار خارجیشان حین معامله با نهادهای تحریم شده رژیم ایران، مانند سپاه پاسداران، بدام بیفتند، با مجازاتهای شدید مالی و جنایی روبه‌رو خواهند شد. بخش عمده این تحریمها به نقطه‌یی ضربه می‌زند، که درد میآورد، آن هم بخش انرژی رژیم ایران است. صنعت فرسوده و ناتوان زیربنایی پالایشگاه ایران بیش از ۴۰ درصد نیازهای سوختی خود را از خارج وارد می‌کند. هرشرکتی که به ایران محصولات پالایش شده سوختی بفروشد، دست خود را از بازارهای آمریکایی قطع کرده است».

بنا‌به تحلیل فرانسه ۲۴ «احمدی‌نژاد تحریمهای قبلی را بی‌اهمیت و ناچیز توصیف کرده بود، ولی دیگر نادیده گرفتن این دور از تحریمها برایش دشوار خواهد بود. شرکتهای نفتی توتال فرانسه و رپسول اسپانیا معاملات خود با رژیم ایران را قطع کرده‌اند و دیگر نه به رژیم ایران بنزین میفروشند و نه در توسعه منابع آن سرمایه‌گذاری می‌کنند».
از سوی دیگر بنا‌به گزارش رسانه‌ها بعد از تحریمها، مقامات کشورهای غربی، به رژیم می‌گویند تنها راه برای بازگشت به میز گفتگو، دست کشیدن از غنی‌سازی، و پذیرش شرطهای جامعه جهانی است.

رویتر گزارش داد «ویلیام هیگ بعد از دیدار با تونی بلر نخست‌وزیر سابق انگلستان، از رژیم ایران خواست از مقابله‌جویی با غرب بر سر برنامه هسته‌یی خود دست‌بردارد. هیگ گفت: ”به اعتقاد من، پیام ما به رژیم ایران این است که سرپیچی آنها از مذاکره در مورد برنامه هسته‌یی بی‌ثمر است. جهان در چارچوب قطعنامه شورای امنیت حرف خود را مشخص کرده است که رژیم باید بر اساس توافق منع تکثیر به تعهدات جهانی خود پاسخگو باشد“.

روزنامه فاینشنال تایمز هم خبر داد شرکت بیمه لویدز بیمه کشتی‌هایی که برای رژیم بنزین حمل می‌کنند را کاهش داده. و اما روزنامه اقتصادی اینترناشنتال بیزینس تایمز، رژیم ایران را به غول نفتی از پا درآمده و مطرودی تشبیه کرد که در چنبره بحرانهای داخلی، بخش انرژی در اقتصادش هم مورد هدف قرار گرفته است.
اینترناشنتال بیزینس تایمز در مقاله‌اش به نقل از یک مدیر برآورد بحرانهای سیاسی در یوستون نوشته است، یکی از انبوه مشکلات رژیم ایران این است که از کمبود دائمی ظرفیت پالایش رنج می‌برد. رژیم ایران به نحو جدی فاقد ظرفیت صنعتی جدید و همینطور توانایی حفظ و نگهداری مناسب است، زیرساختهای پالایشگری در رژیم ایران در زیر معیارهای پذیرفته شده است. رژیم ایران به‌لحاظ صنعتی حتی قادر نیست درجات بالاتر نفت خام را که بخش قابل توجهی از صادراتش را شکل می‌دهد، در حد قابل قبول پالایش کند.

بعد از موضوع تحریمها مسأله دخالتهای رژیم در کشور عراق مسأله مورد توجه رسانه‌هااست. الشرق الاوسط سؤالهایی در همین مورد را با کریستوفرهیل سفیر آمریکا در عراق در میان گذاشت کریستوفر هیل در پاسخ به این سؤال که نظر شما در مورد کسانیکه می‌گویند آمریکا عراق را در سینی طلایی به رژیم ایران تقدیم کرد چیست؟ گفت: ما ایمان داریم که عراق یک دموکراسی نوپاست و یک کشور سربلند مستقل و دارای حاکمیت است و معتقدیم که عراق یک راه نفوذ به سمت جامعه بین‌المللی و به‌سمت ما دارد… بنابراین اگر کسانی باشند که معتقدند ما عراق را به رژیم ایران تحویل دادیم بدون شک اشتباه می‌کنند.
الشرق الاوسط پرسید رژیم ایران در حال حاضر با تحریمهای سختی روبه‌روست آیا معتقدید که این امر باعث مداخله بیشتر آن در عراق می‌شود؟ آیا انتظار افزایش خشونت را دارید؟
کریستوفر هیل پاسخ داد: امیدوارم رژیم ایران بفهمند که برنامه اتمی آنها امکان ندارد که محقق شود و برنامه آنها برای تولید سلاح اتمی غیرقابل قبول است. فکر می‌کنم رژیم ایران در روابطش با عراق منافعی دارد و قبلا روابط خوبی با هم نداشتند اگر به نظر سنجیها در عراق توجه کرده باشید خواهید دید که به شکل وسیعی دخالتهای رژیم ایران در عراق را نمی‌پذیرند. ایالات متحده با رابطه رژیم ایران و عراق مخالفتی ندارد اما این رابطه باید بر اساس احترام به حاکمیت عراق باشد.

در بررسی رسانه‌ها موضوع دیگری که به‌رغم گذشت بیش از یک هفته هم‌چنان مورد توجه رسانه‌ها است، گردهمائی بزرگ ایرانیان در تاورنی پاریس است.
سایت بنیاد کامنس: مقاله تولیو مونتی رئیس انجمن لائیسیته و قوانین را درج کرد که با توجه به حضور صدهزارنفره شرکت کنندگان و ترکیب وزین سخنرانانی چون نایب رئیس پارلمان اروپا، نخست وزیران سابق اسپانیا و الجزایر، و سفیر قبلی آمریکا در سازمان ملل، این گردهمائی را بسیارمهم ارزیابی کرده و صحبتهای رئیس‌جمهور برگزیده مقاومت و واکنش ایرانیان حاضر به این سخنان را زیبا توصیف نمود.

هفته‌نامه لاگازت پولوس: مریم رجوی ملکه جشن
پایگاه خبری و رادیو حزب رادیکال: نمایندگان مجالس ۲۳ کشور فراخوانهایی را در حمایت از مقاومت ایران و برای دفاع از اشرف تقدیم مریم رجوی رئیس شورای ملی مقاومت نمودند. این بیانیه‌ها به امضای اکثریت نمایندگان مجالس این ۲۳
کشور رسیده بود. درمیان کشورها، ۱۸ کشور اروپائی قرار داشتند که در میان آنها انگلیس، فرانسه و ایتالیا هم حاضر بودند، هم‌چنین کانادا، کنگره آمریکا و اردن و استرالیا نیز قرار درمیان حامیان اشرف قرار داشتند.

پایگاه خبری و رادیو آر. ژ. ب (R. G. B) : ضمن اعلام گردهمائی بزرگ مقاومت ایران گفت: مقاومت، زیرا که در برابر سیاست استبدادی محمود احمدی‌نژاد و سیاست ملاها مقاومتی وجود دارد. این مقاومت در ایران و در خارج از کشور تلاش می‌کنند… دیکتاتوری حاکم را سرنگون کنند. در کانون آنها شورای ملی مقاومت ایران وجود دارد که در اورسور اواز مستقر است. آنها برای جامعه بین‌المللی به‌ویژه دولتها این پیام را دارند که عصر مماشات با این دیکتاتوری مذهبی به‌سر آمده و زمان آنست که مقاومت ایران و حق مشروع آن برای تغییر رژیم در ایران به رسمیت شناخته شود».

هفته‌نامه والور آکتوئل: شورای ملی مقاومت ایران نمایش قدرت خود را با گرد آوردن قریب به صد هزار نفر در تاورنی با موفقیت برگزار کرد. با حضور خوزه ماریا اَزنار رئیس دولت سابق اسپانیا و جان بولتون سفیر سابق آمریکا در سازمان ملل، مخالفین ایرانی یک برگ دیپلوماتیک مهم زدند».
این هفته‌نامه در پایان نوشت: «تظاهر کنندگان با فریاد آزادی، آزادی علیه «فاشیسم عمامه دار» شعار دادند و خواستار «تغییر دموکراتیک توسط مردم و مقاومت ایران شدند».
										
											<iframe style="border:none" width="100%" scrolling="no" src="https://www.mojahedin.org/if/d6b38efa-5f27-4d27-b11b-e6823a5fe284"></iframe>
										
									

گزیده ها

تازه‌ترین اخبار و مقالات