عبدالرضا موسوی مدیر شرکت هواپیمایی زاگرس، روز سهشنبه ۴مرداد، اعلام کرد از مجموع ۳۳۳هواپیمای مسافری موجود در ایران «بیش از ۵۰درصد آنها زمینگیر شدهاند».
رئیس شرکت هواپیمایی زاگرس گفت: ریشه مشکلات صنعت هوایی زمینگیر بودن نیمی از ناوگان هوایی است، چون از مجموع ۳۳۳ هواپیمای مسافری موجود، بیش از ۵۰درصد آنها زمینگیر شدهاند.
وی افزود: هزینه نشست و برخاست هر هواپیما در سال گذشته افزایش زیادی یافت و هماکنون بیش از ۱۱ درصد هزینههای بلیت به تعرفههای فرودگاهی اختصاص مییابد.
مدیرعامل شرکت هواپیمایی زاگرس افزود: هماکنون هزینههای فرودگاهی در فرودگاه اهواز چهار میلیون و ۷۰۰ هزار تومان است که هزینههای فرودگاه مشهد شش میلیون و ۶۰۰ هزار تومان و در فرودگاه مهرآباد هفت میلیون و ۲۰۰ هزار تومان است.
بهگفته موسوی، هزینههای ارزی صنعت هوایی از جمله شامل حق عضویت سازمانهای بینالمللی، هزینههای نشست و برخاست در فرودگاههای خارجی، خرید قطعات، روغن، گریس و حتی موکت کف و روکش صندلی است.خبرگزاری صدا و سیمای رژیم ۴مرداد)
سال گذشته نیز نائبرئیس هیأت مدیره انجمن شرکتهای هواپیمایی خواستار کمک به شرکتهای هواپیمایی برای تعمیر و عملیاتی شدن هواپیماهای زمینگیر شده بود.
علیرضا برخور، پاییز ۱۴۰۰ اعلام کرده بود که بیش از ۱۷۰فروند از هواپیماهای موجود «بهدلیل نبود منابع مالی لازم و محدودیتهای ناشی از تحریمها برای تأمین قطعات مورد نیاز غیرفعال است».
برخور پیش از آن نیز گفته بود شرکتهای هواپیمایی کشور در آستانه ورشکستگی هستند و با «تنفس مصنوعی» زندهاند.
بهگفته کارشناسان، ناوگان هوایی ایران برای بازسازی به حداقل چهارصد هواپیمای جدید نیاز دارد، اما وضعیت اقتصادی کشور و تحریمهای اقتصادی ناشی از برنامههای هستهیی جلوی بازسازی و نوسازی این ناوگان را گرفته است.