کمیساریای اتحادیه اروپا روز یکشنبه ۲۱اردیبهشت در صفحه رسمی توئیتر خود خبر از آغاز پروژه عظیم همکاری هفت کشور اروپایی برای یافتن داروی بیماری کرونا داد.
بر اساس این خبر کارشناسان پزشکی، زیستشناسان و شرکتهای بزرگ رایانهای هفت کشور با استفاده از فناوریهای دیجیتال تمام اطلاعات تحقیقاتی خود را در مقیاس وسیع با استفاده از ابر رایانهها به اشتراک میگذارند و به کلیه شرکتکنندگان در این پروژه اجازه میدهند تا به اطلاعات مورد نیاز خود طی فرایند تحقیق و آزمایش درباره تولید واکسن یا یافتن درمانی برای بیماری کرونا دسترسی داشته باشند.
وب سایت کمیساریای اتحادیه اروپا در این باره اضافه میکند: «این کارشناسان؛ اتحادی علمی بیسابقهای را تشکیل دادهاند که در آن بهترین مغزها از محققان در زمینههای فنی، پزشکی و زیست شناسی مربوط به علوم پزشکی شرکت میکند. این اتحاد شامل تعدادی از شرکتهای بزرگ دارویی است که به این شرکتهای جدید در این اتحاد علمی پیوستهاند».
شرکتهای داروسازی خصوصی و دولتی که به این طرح پیوستند، بهصورت محرمانه سندی را امضا کردند که به موجب آن هیچیک از اعضای این اتحاد حق ندارد اطلاعاتی از محتویات تحقیقات پزشکی که کمیساریای عالی اتحادیه اروپا آن را هدایت میکند، به خارج درز کند.
مسئولان این ابتکار به محققان شرکتهای دارویی که به آنها پیوستهاند، اجازه میدهند تا از کتابخانهها این اتحاد پزشکی که شامل بانک اطلاعاتی عظیمی از انواع داروهاست، استفاده کنند تا در روند جستجوی درمانی برای ویروس کرونا تسریع کنند.