728 x 90

اجلاس کمیته اول مجمع عمومی سازمان ملل پایبند نبودن رژیم ایران به تعهدات پادمانی در برنامه اتمی

محکومیت جهانی نقض تعهدات اتمی توسط رژیم ایران در سازمان ملل
محکومیت جهانی نقض تعهدات اتمی توسط رژیم ایران در سازمان ملل

اجلاس کمیته اول مجمع عمومی سازمان ملل

پایبند نبودن رژیم ایران به تعهدات پادمانی در برنامه اتمی

در هشتادمین اجلاس کمیته اول مجمع عمومی سازمان ملل، نمایندگان شمار دیگری از کشورها نگرانی دولت‌های خود را نسبت به برنامه اتمی رژیم آخوندی ابراز کردند.

نماینده اتحادیه اروپا گفت: اتحادیه اروپا همیشه به‌روشنی گفته است رژیم ایران هرگز نباید اجازه دستیابی به سلاح هسته‌یی را داشته باشد و باید به تعهدات الزام‌آور پادمان هسته‌یی خود تحت NPT عمل کند. ما از رژیم ایران می‌خواهیم که با انجام تمام گام‌های ضروری از سوی آژانس، عدم پایبندی خود را جبران کند.

 

نماینده فرانسه در این اجلاس گفت: رژیم ایران هرگز نباید به سلاح هسته‌یی دست یابد. ما نقض جدی تعهدات رژیم ایران ذیل برجام را محکوم می‌کنیم، که منجر به فعال شدن مکانیسم ماشه و بازگرداندن تحریم‌های لغو شده در سال ۲۰۱۵ توسط ما، به همراه سه کشور اروپایی شد.

وی افزود: فرانسه از جامعه بین‌المللی می‌خواهد که تحریم‌های تعیین شده توسط شورای امنیت را که مطابق با منشور سازمان ملل متحد برای همه اعمال می‌شود، اجرا کنند.

 

نماینده سوئیس گفت: وضعیت برنامه هسته‌یی رژیم ایران هم‌چنان عمیقاً نگران‌کننده است. ما از رژیم ایران می‌خواهیم که به بازرسان آژانس بین‌المللی انرژی اتمی اجازه دسترسی به تمام تأسیسات مربوطه را بدهد و اطلاعات مربوط به ذخایر اورانیوم غنی‌شده با غنای بالا را ارائه دهد.

 

نماینده آمریکا در کمیته اول مجمع عمومی گفت: نقض مکرر تعهدات پادمانی ایران، پیمان منع گسترش سلاح‌های هسته‌یی را به‌طور جدی تهدید می‌کند. رئیس‌جمهور ترامپ هرگز در این مورد تردید نکرده است: نمی‌توان به ایران اجازه داد سلاح هسته‌یی داشته باشد.

 

نماینده انگلستان گفت: رژیم ایران از تمام محدودیت‌های برنامه هسته‌یی خود که آزادانه تحت برجام به آنها متعهد شده بود، فراتر رفته است. طبق گزارش آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در ۴سپتامبر ۲۰۲۵، مقدار اورانیوم غنی‌شده‌‌یی که رژیم ایران در اختیار دارد ۴۸برابر مقدار مشخص شده در برجام است.

 

نماینده هلند نیز گفت: ما هم‌چنین از ایران می‌خواهیم که به مسیر دیپلماسی بازگردد و مذاکرات را با حسن‌نیت آغاز کند و تمام تعهدات پادمانی خود را به‌طور کامل اجرا کند. ایران باید در مورد ذخایر اورانیوم غنی‌شده با خلوص بالا خود توضیح دهد و همکاری کامل با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی (IAEA) را از سر بگیرد.

سایت سازمان ملل: ۲۷مهر ۱۴۰۴

										
											<iframe style="border:none" width="100%" scrolling="no" src="https://www.mojahedin.org/if/9173fdce-4c9f-4407-9433-39b87073beaf"></iframe>
										
									

گزیده ها

تازه‌ترین اخبار و مقالات