728 x 90

وزیر خارجه آلمان: هشدار به رژیم ایران در مورد افزایش تنشها در خلیج‌فارس

هایکو ماس وزیر خارجه آلمان
هایکو ماس وزیر خارجه آلمان

هایکو ماس وزیر خارجه آلمان در گفتگو با نشریه بیلد به رژیم آخوندی هشدار داد توقیف یک کشتی تجاری در خطوط اصلی کشتیرانی در خلیج فارس به ماریپچ تنشها می‌افزاید و می‌تواند به یک جنگ منجر شود.

وی گفت توقیف روز جمعه یک نفتکش انگلیسی و توقیف موقت نفتکش دوم وضعیت در خلیج‌فارس را از آنچه تاکنون بوده بسا جدی‌تر کرده است.

وزیر خارجه آلمان از سران حکومت آخوندی خواست به وظایف خود پایبند باشند و تنشها را افزایش ندهند.

 

عصر جمعه ۲۸تیرماه سپاه تروریستی پاسداران اعلام کرد یک فروند نفتکش متعلق به انگلستان به نام استنو ایمپرو (steno impero) را که ۲۳خدمه دارد، حین عبور از تنگنه هرمز توقیف کرده است. این اطلاعیه، علت این راهزنی دریایی را به‌طور مضحکی رعایت نکردن قوانین و مقررات بین‌المللی دریایی اعلام کرد و اضافه کرد که این نفتکش برای بررسیهای لازم تحویل سازمان بنادر شده است.

 

به‌دنبال این اقدام، دولت انگلستان اعلام کرد به‌طور اضطراری به‌دنبال اطلاعات بیشتر در مورد یک نفتکش است که به‌طور ناگهانی تغییر مسیر داده و به سمت آبهای ایران روانه شده است. مقصد این کشتی عربستان بود. به‌گفته مقامهای انگلستان، اطلاعات ردیابی نشان می‌دهد که به سمت شمال و به سوی جزیره قشم که محل یکی از پایگاههای دریایی پاسداران است تغییر مسیر داده است.

 

جرمی‌ هانت وزیر خارجه انگلستان با اشاره به این‌که نفتکش ربوده شده تحت محاصره چهار قایق و یک هلیکوپتر درآمده است، هشدار داد: این اقدام غیرقابل قبول است... اگر رژیم ایران نفت‌کش ما را آزاد نکند عواقب سختی برای آنها وجود خواهد داشت.

وی گفت: اقدام رژیم ایران در منطقه خلیج‌فارس نشانه نگران‌کننده‌ای است که ممکن است این رژیم راه خطرناک رفتارهای غیرقانونی و بی‌ثبات‌کننده‌ای را در پی توقیف قانونی نفتکشی در جبل الطارق که به سوریه نفت منتقل می‌کرده در پیش گرفته باشد. واکنش ما تأمل برانگیز اما قدرتمند خواهد بود.

پس از این واقعه کمیته اضطراری دولت انگلستان، برای دومین بار در روز جمعه برای بحث درباره این تحولات تشکیل جلسه داده است.

 

همچنین دولت انگلستان به شورای امنیت نامه‌یی فرستاد و اعلام کرد: نیروهای رژیم ایران یک نفتکش را که با پرچم انگلستان در آبهای ملی عمان بوده توقیف کرده‌اند. این اقدام « مداخله غیرقانونی محسوب می‌شود».

هیات انگلستان در سازمان ملل به شورای امنیت نوشت: این کشتی حق قانونی عبور ترانزیت در یک تنگه بین‌المللی راکه تحت قوانین بین‌الملل است داشته است. قانون بین‌الملل ملزم می‌کند که نباید از حق عبور ترانزیت ممانعت شود، در نتیجه اقدام رژیم ایران مداخله غیرقانونی محسوب می‌شود»‌.

به گزارش رویترز این نامه همچنین برای آنتونیو گوترز دبیرکل سازمان ملل ارسال گردیده است.

 

فرانسه با انتشار بیانیه‌یی با اعلام همبستگی کامل این کشور با انگلستان توقیف نفتکش انگلستان از سوی رژیم ایران را به‌شدت محکوم کرد. به گزارش خبرگزاری رویترز وزارت‌خارجه فرانسه با انتشار بیانیه‌یی با ابراز نگرانی از توقیف نفتکش انگلیسی توسط نیروهای رژیم ایران،‌ اعلام کرد «چنین اقداماتی به تلاش‌ها برای کاهش تنشها در منطقه، آسیب می‌رساند».

 

دولت آلمان نیز با انتشار بیانیه‌یی توقیف نفتکش انگلستان از سوی رژیم ایران را به‌شدت محکوم کرد و اقدام رژیم ایران را «توجیه ناپذیر» توصیف و اعلام کرد این اقدامات باعث خطرناک شدن شرایط در وضعیت پرتنش کنونی می‌شود. سخنگوی دولت آلمان نیز خواستار رفع توقیف فوری این نفتکش شد.

										
											<iframe style="border:none" width="100%" scrolling="no" src="https://www.mojahedin.org/if/5638dbb1-170e-446d-965e-ff71ea384abc"></iframe>
										
									

گزیده ها

تازه‌ترین اخبار و مقالات