728 x 90

نقض حقوق‌بشر در ایران، بیانیه عفو بین‌الملل - شلاق زدن یک جوان

ادامه نقض حقوق بشر در ایران، بیانیه عفو بین الملل
ادامه نقض حقوق بشر در ایران، بیانیه عفو بین الملل

رژیم ایران جوانی ۱۴ -۱۵ساله را در میدان شهر کاشمر ۸۰ضربه شلاق زد.

مقامات قضایی رژیم ایران روز سه‌شنبه ۱۹تیرماه ۹۷ یک مرد جوان را به اتهام نوشیدن مشروبات الکلی در سن ۱۴یا ۱۵ سالگی در میدان نیازمند در کاشمر به درخت بستند و در ملأعام ۸۰ ضربه تازیانه زدند.

عفو بین‌الملل با انتشار بیانیه‌یی این واقعه هولناک را نشانگر «ضدانسانی بودن نظام کیفری در ایران دانسته که وحشی‌گری را تبدیل به قانون کرده است

 

وضعیت حقوق‌بشر در ایران شوک‌آور است

فیلیپ لوتر، مدیر تحقیقات بخش خاورمیانه و آفریقای شمالی عفو بین‌الملل گفت: «وضعیت این پرونده کاملاًً شوک‌آور است و یک نمونه وحشتناک دیگر از این است که تا چه اندازه اولویت‌های مقامات ایرانی رو به بی‌راهه هستند. هیچ‌کس در هیچ سنی نباید به شلاق محکوم شود و این‌که یک کودک به‌خاطر مصرف مشروب به ۸۰ضربه شلاق محکوم شود حتی در باور انسان نمی‌گنجد. عفو بین‌الملل تأکید می‌کند «استفاده مداوم مقامات ایرانی از مجازات‌های بدنی خارج شدن تکان‌دهنده این رژیم از انسانیت است.»این ارگان بین‌المللی می‌افزاید: مقامات ایرانی باید فوراً تمام اشکال این‌گونه مجازاتهایی که در ایران شامل قطع اندام، کور کردن چشم و شلاق می‌شود را لغو کنند.»

 

مجازاتهای وحشیانه در ایران

عفو بین‌الملل در اطلاعیه خود اضافه کرده است: استفاده از مجازات‌های بی‌رحمانه و غیرانسانی مانند شلاق زدن، قطع اعضای بدن و کور کردن چشم، تهاجمی هولناک به‌ شان و کرامت انسانی و نقض بارز اصل ممنوعیت مطلق شکنجه و انواع رفتارها و مجازات‌های وحشیانه است. ایران به‌عنوان یکی از کشورهای امضا کننده میثاق بین‌المللی حقوق مدنی و سیاسی موظف است که شکنجه و انواع مجازات‌های بی‌رحمانه، غیرانسانی را ممنوع کند...

در ژانویه ۲۰۱۶، کمیته حقوق کودک سازمان ملل که بر اجرای کنوانسیون حقوق کودک در کشورهای عضو نظارت می‌کند، از رژیم ایران خواست که هر چه سریع‌تر تمام مواد قانونی که منبع یا مؤید رفتارهای بی‌رحمانه، غیرانسانی با کودکان هستند را لغو کنند.

 

قطع اعضای بدن

در ارتباط با این عمل قرون‌وسطایی رژیم که به قانون تبدیل شده است، عفو بین‌الملل در ۱۸ژانویه ۲۰۱۸ نوشت: مقامات رژیم ایران در یک وحشیگری شوکه‌کننده دست یک مرد را قطع کردند. عفو بین‌الملل عکس این مرد را همراه با خبر در وبگاه خود منتشر کرد.

حکم ضدانسانی قطع دست در ایران

حکم ضدانسانی قطع دست در ایران

 

Iran: Authorities amputate a man’s hand in shocking act of cruelty

 

عفو بین‌الملل در تاریخ ۱۸ژوئیه ۲۰۱۸ در انعکاس یکی از جنایات رژیم نوشت: بر اساس گزارش‌ها، مقامات ایرانی دست مردی را که متهم به دزدی شده بود را قطع کردند. این سازمان در وبگاه خود نوشت: بر اساس گزارش روزنامه دولتی خراساًن، این قطع عضو، در زندان مرکزی شهر مشهد در شمال شرقی استان خراساًن رضوی توسط گیوتین انجام شده است. عفو بین‌الملل اضافه کرد که این قربانی شش سال را نیز در زندانهای رژیم گذرانده بود..

بر اساس ماده ۲۶۵قانون مجازات موسوم به اسلامی رژیم ایران مجازات مصرف الکل در ایران ۸۰ضربه شلاق است.

بیش از ۱۰۰"جرم" به موجب قوانین ضداسلامی رژیم ایران قابل مجازات بحساب می‌آید که در میان آنها جرایمی مانند دزدی، حمله، خرابکاری، تقلب و افترا نیز وجود دارد؛ جرایمی که سران جنایتکار رژیم بارها مرتکب آنها شده‌اند ولی تا کنون مشمول قوانین خود ساخته رژیم نشده‌اند.

 

وضعیت حقوق‌بشر در ایران

  • رژیم حاکم بر ایران هزاران نفر را در تظاهرات مسالمت‌آمیزی که در اعتراض به گرانی و بیکاری و یا بی‌آبی برگزار شده بود بازداشت و زندانی کرده و نیروهای امنیتی با استفاده از سلاح گرم اقدام به کشتن یا زخمی کردن معترضان غیرمسلح کرده‌اند.
  • قوه قضاییه رژیم کانال تلگرام را تهدیدی علیه امنیت ملی می‌داند و رسانه‌های اجتماعی مانند فیس‌بوک، توییتر و یوتیوب نیز فیلتر می‌شوند.
  • عفو بین‌الملل در مورد شکنجه ضمن ابراز نگرانی از متداول شدن شکنجه، می‌گوید بازداشت‌ شدگان توسط وزارت اطلاعات و سپاه پاسداران، در سلول‌های انفرادی زندانی می‌شوند. رژیم در بسیاری از موارد زندانیان سیاسی را از مراقبتهای پزشکی محروم می‌کند. این اقدام عمدی، با هدف زیر فشار گذاشتن آنها برای توبه، انجام می‌گیرد.
  • از دیگر شکنجه‌هایی که رژیم آن را قانونی کرده، اجرای احکام شلاق در ملأ عام برای نوجوانان به اتهام سرقت، روزه‌خواری و یا شرکت در مهمانیهای مختلط است. حمله به میهمانی‌های مختلط و دستگیری صدها جوان و محکوم کردن آنها به شلاق سالهاست که در ایران ادامه دارد.
  • در ایران محاکمات ناعادلانه است. هیچ ساز و کار مستقلی برای تضمین پاسخگویی قوه قضاییه وجود ندارد، زیرا رژیم در مقابل مراجع بین‌المللی پاسخگو نیست.
  • در ایران برای رسیدگی به پرونده‌ها از جمله تضمین دسترسی به وکیل در زمان دستگیری و در جریان تحقیقات نیز احترامی گذاشته نمی‌شود.
  • اتباع دیگر کشورها و ایرانیان دارای دو ملیت نیز با بهانه‌هایی مانند «پروژه نفوذ» هم‌چنان با دستگیریهای خودسرانه، بازداشت و محاکمات ناعادلانه مواجه هستند.
  • در مورد زنان، عفو بین‌الملل می‌گوید: زنان هم در عمل و هم بر اساس قانون متحمل تبعیض هستند، از جمله حق طلاق، اشتغال، ارث مساوی با مردان و مسئولیتهای سیاسی.
  • اجرای حکم اعدام برای صدها نفر در پی محاکمات ناعادلانه، در ملا عام، اعدام نوجوانانی که هنگام ارتکاب جرم زیر سن هجده سال داشتند و اجرای حکم سنگسار از جمله دیگر موارد نگرانی عفو بین‌الملل است. هنوز هم صدها نفر پس از محاکمات ناعادلانه در انتظار اجرای حکم اعدام هستند.

مطالب مرتبط

										
											<iframe style="border:none" width="100%" scrolling="no" src="https://www.mojahedin.org/if/7bce0dd1-3826-4bc5-aae9-9b45c7943c84"></iframe>
										
									

گزیده ها

تازه‌ترین اخبار و مقالات