728 x 90

ابراز نگرانی ۱۰ کارشناس سازمان ملل متحد نسبت به تشدید سرکوبها در ایران

سازمان ملل متحد
سازمان ملل متحد

ابراز نگرانی ۱۰ کارشناس سازمان ملل متحد

نسبت به تشدید سرکوبها در ایران

۱۰ کارشناس سازمان ملل متحد از جمله مای ساتو، گزارشگر ویژه در مورد وضعیت حقوق‌بشر در ایران، نازیلا قانع، گزارشگر ویژه در مورد آزادی دین یا عقیده، موریس تیدبال-بینز، گزارشگر ویژه در مورد اعدام‌های فراقانونی، شتاب‌زده یا خودسرانه، نیکولاس لورا، گزارشگر ویژه در مورد مسائل اقلیت‌ها، ریچارد بنت، گزارشگر ویژه در مورد وضعیت حقوق‌بشر در افغانستان، آیرین خان، گزارشگر ویژه در مورد ترویج و حفاظت از حق آزادی عقیده و بیان، مری لالور، گزارشگر ویژه در مورد وضعیت مدافعان حقوق‌بشر، گابریلا سیترونی گزارشگر (رئیس-گزارشگر)، گراژینا بارانوفسکا (نایب‌رئیس)، آوآ بالده، آنا لورنا دلگادیو پرز، گروه کاری در مورد ناپدید شدنهای اجباری یا غیرارادی، مارگارت ساترثویت، گزارشگر ویژه در مورد استقلال قضات و وکلا، و لورا نیرینکنیدی (رئیس)، کلودیا فلورس (نایب‌رئیس)، دوروتی استرادا تانک، ایوانا کرستیچ، و هاینا لو، گروه کاری در مورد تبعیض علیه زنان و دختران. طی بیانیه‌یی نسبت به سرکوب‌ها در ایران از زمان آغاز جنگ اسراییل و ایران در۲۳ خرداد و آتش‌بس بعدی ابراز نگرانی کردند.

در بیانیه ۱۰ کارشناس سازمان ملل از جمله آمده است

دولتها نباید از شرایط پس از درگیری به‌عنوان فرصتی برای افزایش سرکوب اقلیت‌های قومی و مذهبی و همین‌طور مخالفان استفاده کنند. حتی با در نظر گرفتن تأثیر حملات نظامی غیرقانونی اسراییل و آمریکا، گزارشهایی که در مورد اعدامها و بازداشت‌های گسترده، مخصوصاً در میان اقلیت‌ها، دریافت کرده‌ام بسیار هشدار دهنده است. طبق قوانین بین‌المللی دولتها موظفند تا از حقوق بنیادین بشر حتی در شرایط درگیری نظامی و پس از آن نیز محافظت کنند.

 

اخراج شهروندان افغانستانی ساکن ایران نیز افزایش چشمگیری پیدا کرده است و ۲۵۶هزار شهروند افغانستانی تنها در ماه گذشته (ژوئن) بازگرداننده شده‌اند، امری که نگرانی‌های جدی در مورد بازگرداندن اجباری پناهندگان، که نقض استانداردهای حقوق‌بشر است، را برانگیخته است ما از اظهارات رسمی مبنی بر برگزاری محاکمه‌های سریع در مورد اتهامات جاسوسی نگرانیم چرا که می‌تواند خطر اعدام‌های شتاب‌زده و یا مجازات بدون روند دادرسی عادلانه را افزایش دهد در عین‌حال اقدام مجلس ایران برای پیشبرد تصویب قانونی که فعالیت‌های اطلاعاتی و جاسوسی را تحت عنوان افساد فی‌الارض طبقه‌بندی می‌کند، که می‌تواند حکم اعدام به‌دنبال داشته باشد را بسیار هشدار دهنده ارزیابی می‌کنیم کماکان در حال دریافت گزارشهایی هستیم مبنی بر وخامت اوضاع زندانیانی که پس از حمله‌ٔ اسراییل به زندان اوین، به زندان تهران بزرگ و زندان قرچک منتقل شده‌اند.

محل نگهداری برخی از زندانیان اوین هم‌چنان نامشخص است که باعث ایجاد نگرانی در مورد احتمال وقوع ناپدیدسازیهای قهری می‌شود.

در پی آتش‌بس، جهان با دقت رفتار مقامات ایرانی با مردم خود را زیر نظر دارد، این رفتار معیاری خواهد بود که میزان تعهد این کشور به حقوق‌بشر و حاکمیت قانون، که به‌معنی رعایت استاندارهای بین‌المللی حقوق‌بشر است، را نشان خواهد داد. ایران نباید با بازگشت به الگوهای تاریک سرکوب گسترده، که در گذشته در دوران پس از درگیری باعث آسیب شدیدی به مردم این کشور شده است، اجازه دهد تاریخ دوباره خود را تکرار کند

(سایت کمیساریای عالی حقوق‌بشر – ژنو: ۱۳ تیر ۱۴۰۴)

										
											<iframe style="border:none" width="100%" scrolling="no" src="https://www.mojahedin.org/if/43577508-61fa-49d5-9f61-ba71403cc7de"></iframe>
										
									

گزیده ها

تازه‌ترین اخبار و مقالات