جدید ترین موضع گیریها علیه برنامه اتمی رژیم ایران، موضع گیری سارا پی لین، کاندیدای معاون ریاست جمهوری آمریکا از حزب جمهوریخواه به عمل آمده است. وی به محض معرفی توسط جان مک کین برای این سمت در روز جمعه در دیتون اوهایو، مک کین را تنها رئیس جمهوری که، توان بازداشتن رژیم ایران از دست یافتن به سلاح هستهیی را دارد، توصیف کرد.
روز قبل از آن، نیکولا سرکوزی رئیس جمهور فرانسه در سخنرانی سالانه خود برای سفرای این کشور در کشورهای مختلف جهان، به رژیم ایران هشدار داد در صورتی که فعالیتهای هستهیی خود را متوقف نکند، تحریمها در همه زمینهها افزایش خواهد یافت . سارکوزی گفت: اگر رژیم ایران انرژی هستهیی را برای مقاصد نظامی می خواهد، جامعه جهانی با این خواست مقابله می کند. همچنان که سال گذشته در چند کلمه گفتم هرکسی این گزینه فاجعه بار را می داند: بمب ایرانی یا بمباران ایران. هیچ کسی این پایان فاجعه بار را نمی خواهد.
از سوی دیگر، سرگئی لاوروف وزیر خارجه روسیه، در مصاحبه ای با روزنامه الحیات چاپ لندن، موضع روسیه را در ارتباط با پرونده اتمی رژیم ایران، در کنار دیگر کشورهای 5+1 ذکر کرد و گفت:
شش کشور روسیه، انگلیس، چین، امریکا، فرانسه، و آلمان شرطهای مشخصی برای آغاز مذاکره با این رژیم تعیین کرده اند. اکنون کانون توجهات روی تحقق این خواستها متمرکز است.
سرگئی ریابکوف معاون وزیر امور خارجه روسیه در مصاحبه با خبرگزاری اینترفاکس این کشور اعلام کرد مسکو انتظار دارد همکاری های سازنده خود را با واشینگتن در مورد برنامه اتمی رژیم ایران و سایر مسائل بین المللی ادامه دهد.
وی افزود: «با وجود نوساناتی که در شرایط سیاسی آمریکا وجود دارد، روسیه همچنان به همکاری در زمینه برنامه هستهیی رژیم ایران و سایر مسائل بین المللی به شدت پایبند است».
در همین حال با سماجت فاشیسم مذهبی حاکم بر ایران برای دست یابی به بمب اتمی، فضای جنگ بیش از پیش در منطقه خلیج فارس شدت و حدت پیدا کرده است. کشورهای منطقه، مانورهای بیشتری را به منظور آمادگی در برابر شرایط جنگ احتمالی به مرحله اجرا گذاشته اند. مقامهای نظامی کویت اعلام کردند برای رویارویی با شرایط ناشی از هرگونه حمله احتمالی به رژیم ایران، مانوری را در ماه رمضان در آبهای خلیج فارس برگزار خواهند کرد. روزنامه الوطن نوشت: در این مانور که در چارچوب تدابیر فوق العاده دولت کویت صورت می گیرد، از همه ظرفیتها و امکانات نیروهای زمینی هوایی و دریایی ارتش کویت استفاده می شود.
نیروی دریایی آمریکا نیز روز چهارشنبه با صدور بیانیه یی اعلام کرد کشتیهای این کشور به همراه انگلستان و بحرین یک مانور مشترک 5 روزه را در خلیج فارس آغاز کردند.
به گزارش آسوشیتدپرس این مانور برای بهبود وضعیت امنیتی در خلیجفارس و همچنین برای حفاظت بهتر از کشتیهای نیروهای ائتلاف علیه کشتیهایی می باشند، که تهدید محسوب میشوند. در این رابطه نخست وزیر بحرین تصریح کرد تهدید رژیم ایران برای بستن تنگه هرمز، اقدامی خطرناک است.
وی که اظهاراتش در روزنامه اخبار الخلیج چاپ بحرین درج شده، افزود: اگر تنگه هرمز بسته شود یا در مسیر تردد کشتی ها موانعی ایجاد گردد به کشورهای عرب حوزه خلیج فارس آسیب خواهد رساند.
وی با اشاره به سیاستهای تحریک آمیز رژیم ایران گفت تلاشهای تفرقه افکنانه باید متوقف شوند. در حال حاضر سیاستهایی وجود دارد که به نفع ملتها از جمله ملتهای منطقه نیست. در نتیجه کشورهای خلیج فارس باید همکاریهای بین خود را برای مقابله با چالشهایی که با آنها روبرو هستند گسترش دهند.
سماجت رژیم در دست یابی به بمب اتمی و تشدید فضای جنگی در منطقه
- گزارشات و تحلیلها
- 1387/06/10
سارا پی لین
<iframe style="border:none" width="100%" scrolling="no" src="https://www.mojahedin.org/if/898b7b94-c950-4e3b-9dc7-f933db668ad5"></iframe>