یسنا بهمنش رئیس گروه تجویز و مصرف منطقی و اطلاعرسانی فرآوردههای سلامت سازمان غذا و دارو روز دوشنبه ۵آبان گفت: عدم توجه به میزان مصرف دارو، مصرف داروها در تاریکی و همراه با خوابآلودگی و مصرف خودسرانه داروها همگی میتوانند به مسمومیتهای دارویی منجر شوند.
وی افزود: با توجه به آمار منتشر شده از سوی سازمان پزشکی قانونی کشور در خصوص مرگومیر ناشی از مسمومیت با داروها، شاهدیم که طی ۸سال اخیر رفتهرفته تعداد موارد مرگ ناشی از مسمومیتهای دارویی در حال افزایش بوده است.
به منش گفت: بر اساس اعلام سازمان پزشکی قانونی کشور، متأسفانه متادون که یک داروی مسکن مخدر است و در درمان اعتیاد به مواد مخدر تجویز میشود بهدلیل اقبالی که افراد معتاد به مصرف آن دارند، قاچاق شده و در نتیجه مصرف بدون تجویز پزشک یا مصرف بیش از حد درمانی یا مصرف اتفاقی شربت آن توسط کودکان به تنهایی دلیل مسمومیت و مرگ ۱۶۰۱نفر در سال۱۳۹۸ و ۷۳۰نفر در ۵ماه نخست سال۱۳۹۹ بوده است.
وی افزود: ترامادول نیز جزو داروهای مسکن مخدر محسوب شده و برای کنترل دردهای شدید استفاده میشود که متأسفانه این دارو هم مورد سوءمصرف قرار میگیرد. بر اساس آمار سازمان پزشکی قانونی، سوءمصرف ترامادول منجر به مرگ ۲۶۹نفر در سال۱۳۹۸ و ۸۹نفر در ۵ماه اول سال۱۳۹۹ شده است. مسمومیت با بقیه داروها علت مرگ ۵۰۶نفر در سال۱۳۹۸ و مرگ ۲۴۳نفر در ۵ماه اول سال۱۳۹۹ بوده است.
بهمنش با اشاره به رتبهبندی مسمومیت دارویی گفت: بهطور کلی مسمومیتهای دارویی، اعم از مسمومیت با متادون، ترامادول و بقیه داروها از دیگر دستههای درمانی در سال گذشته منجر به مرگ ۲۳۷۶نفر شده و در ۵ماه نخست سال جاری منجر به مرگ ۱۰۶۲نفر شده است. مرگ ناشی از مسمومیت دارویی در کشور ما، بعد از مرگ ناشی از مسمومیت و سوءمصرف مواد و با در اختیار داشتن ۲۸ تا ۳۱درصد از کل موارد مرگومیر در این حوزه در رتبه دوم قرار دارد. (خبرگزاری حکومتی ایسنا ۵آبان۹۹)