در آمریکا دو مورد جدید از کرونای جهشیافته در آفریقای جنوبی شناسایی شد. اینگونه از ویروس کرونا پنجاه درصد واگیرتر است و تاکنون در ۲۰کشور مشاهده شده است.
وزیر بهداشت فرانسه اولیویه وران اعلام کرد فرانسه اقدامات شدیدتر و سختگیرانهتری برای مقابله با شیوع کرونا در پیش میگیرد زیرا تدابیر کنونی موفق بهکنترل و جلوگیری از گستردهتر شدن شیوع کرونا نشده است.
این در حالیست که کمبود واکسن در فرانسه باعث بهتأخیر انداختن برنامههای واکسیناسیون در سه منطقه فرانسه از جمله پاریس شده است. این سه منطقه شامل یکسوم جمعیت فرانسه میشوند.
در پرتغال قرنطینه سراسری تا نیمه فوریه (اواخر بهمن) تمدید شد. بهاین ترتیب سفرهای خارجی به این کشور منع میشوند. پرتغال در اولین موج همهگیری در جهان، جزو کشورهایی بود که نسبتاً در امان مانده بودند، پرتغال هماکنون با بدترین وضعیت گسترش کرونا در جهان مواجه است.
کمیسیون اروپا از مقامات بلژیکی درخواست کرد که بر روند تولید واکسنهای آسترازنکا در این کشور نظارت کنند. زیرا مشکلات اجرایی در این مرکز باعث کندی و تأخیر زیاد در روند تولید واکسن شده است.
اتحادیهٔ آفریقا برای ۴۰۰میلیون دوز واکسن کرونا با شرکت آسترازنکا قرارداد بسته است. این، علاوه بر ۲۷۰میلیون واکسنی است که تاکنون تأمین شده است. واکسن آسترازنکا مناسبترین واکسن برای آفریقا بهنظر میرسد زیرا ضمن برخورداری از کارآیی بالا، نیازی بهنگهداری در دمای بسیار پایین ندارد.
در آلبانی یکی دیگر از پزشکان سرشناس این کشور، دکتر الکساندر هوجا که از متخصصان برجستهٔ بیهوشی بود در اثر کرونا درگذشت.
همچنین لوییجی سورتسا سفیر اتحادیهٔ اروپا در آلبانی بهکرونا مبتلا شد و در قرنطینه قرار گرفت.
وزارت بهداشت آلبانی اعلام کرد طی ۲۴ساعت از ۳۸۹۱تست انجام شده، ۸۸۷نفر معادل ۲۳درصد مبتلا بهکرونا تشخیص داده شدند. مطابق آمار رسمی در همین روز ۱۱نفر دیگر بهشمار جانباختگان کرونا افزوده شده است.