شرکت سوئدی تولید خودروهای سنگین ولوو اعلام کرد این شرکت مونتاژ کامیونهای خود در ایران را بهدلیل تحریمهای آمریکا متوقف کرده است.
به گزارش خبرگزاری رویترز ۲مهر۹۷:
فردریک ایورسون، یکی از سخنگویان این شرکت گفت تحریمها موجب شده که هزینه قطعات ارسالی به ایران دیگر قابل دریافت نباشد و مدیران این شرکت به همین علت تصمیم گرفتند فعالیت خود در ایران را متوقف کنند.
ایورسون افزود: «با بازگشت دوباره تحریمهای آمریکا، سیستم بانکی در ایران دیگر کار نمیکند و ما دیگر امکان دریافت وجوه معاملات خود در این کشور را نداریم».
تصمیم ولوو مبنی بر توقف فعالیت خود در ایران، فشار دیگری بر صنایع خودروسازی ایران است که برخلاف صنایع نفتی و بانکی موفق به انعقاد قرارداد با شرکتهای مطرح اروپایی شده بود.
در رابطه با توقف فعالیت شرکتها و کمپانیهای خارجی در ایران بدلیل تحریمهای آتی بیشتر بخوانید:
فولکس واگن ایران را ترک میکند
فولکس واگن شرکت خودروسازی آلمان ایران را ترک میکند و به همه فعالیتهای خود در ایران خاتمه میدهد.
به گزارش خبرگزاری رویترز روز چهارشنبه ۲۸شهریور یک مقام آمریکایی که با فولکس واگن گفتگو کرده گزارش داد این شرکت آلمانی تقریباً به همه فعالیتهای خود در ایران خاتمه میدهد.
بزرگترین کمپانی بیمه آلمان، ایران را ترک میکند
کمپانی بیمه مونیخ ری آلمانی ۲۲شهریور انصراف خود را از کار در ایران اعلام کرد.
ریچارد گرنل سفیر آمریکا در آلمان در حساب توییتر خود نوشت: کمپانی بیمه مونیخ ری با ۴۹میلیارد یورو درآمد، ایران را ترک میکند.
خروج شرکتهای آلمانی از ایران
اتاق بازرگانی آلمان در تاریخ ۱۶مرداد ۹۷خبر خروج شرکتهای آلمانی از ایران را اعلام کرد..
مارتین وانسلبن، رئیس اتاق بازرگانی آلمان تحریمهای آمریکا علیه رژیم ایران را علت خروج بسیاری از شرکتهای آلمانی از این کشور دانست.
وی به رویترز گفت مشکل اصلی فعالیتهای این شرکتها در ایران نقل و انتقالات مالی هستند: «هر چند طبق قوانین اتحادیه اروپا معاملات تجاری با ایران همچنان مجاز بهشمار میروند، اما حل و فصل معاملات جدید و همچنین معاملات موجود، دیگر از طریق بانکها امکانپذیر نیست.»
مقامهای آمریکایی: هر شرکتی که با رژیم ایران معامله کند با میلیاردها دلار جریمه روبهرو میشود
یکی از مقامهای آمریکایی به واشنگتن فری بیکن گفت: مقامات ما جلسات توجیهی در سراسر جهان داشتهاند که توضیح دهند مهم نیست شما کجای جهان باشید اگر شما کارزار فشار پرزیدنت را تضعیف کنید ما راههایی را پیدا میکنیم تا با میلیاردها دلار جریمه به شما ضربه بزنیم.
نگرانیهایی در میان مقامات آمریکایی از دو نهاد مالی مهم آمریکا در قطع دسترسی ایران به بازارهای مالی بینالمللی که اساس تحریمهای جدید دولت ترامپ علیه ایران است و متعهد نمیباشند وجود دارد.
جی پی مورگان و سیتی بانک که دو نهاد مالی مهم آمریکایی عضو هیأت مدیره شبکه مالی سوئیفت میباشند که نقل و انتقال بانکی بینالمللی را تسهیل میکند(از پاسخ) به پرسشهای فری بیکن در مورد اینکه آیا آنها قصد قطع ایران از شبکه و تبعیت از تحریمهای دولت ترامپ را دارند یا خیر امتناع کردند.
این دو بانک میتوانند نقشی مهم در تضمین سوئیفت و اعضای آن در تبعیت از تحریمهای جدید بازی کنند که بانک مرکزی ایران و شبکههای زیرساختهای مهم ایران را هدف قرار میدهد.
هر بانک و شرکتی که تحریم را نقض کند مجازات میشود
مقامات ارشد دولت آمریکا و رهبران کنگره بر بانکهای جهانی فشار آوردهاند از جمله آنهایی که در آمریکا قرار دارند تا که دسترسی مالی جهانی رژیم ایران را بهویژه از طریق سوئیفت قطع کنند سوئیفت تأمین کننده اصلی تبادلات مالی و اطلاعات بانکی سراسر جهان است.
هیاتی از ۱۶قانونگذار جمهوریخواه روز پنجشنبه از سوئیفت خواستند تا به فوریت دسترسی ایران را قطع کند یا که با ضربه شدید تحریمهای جدید آمریکا مواجه شود که ممکن است هم نهادهای مالی آمریکایی و هم اروپایی را که از اعمال این اقدامات خودداری کنند زیر ضرب ببرد.
قانونگذاران جمهوری خواه به استیون منوچین وزیر خزانهداری نوشتند که «اعمال قاطع و سریع برای استراتژی فشار حداکثر دولت، برای موفقیت حیاتی است تا هم منابع رژیم برای رفتار شرورانهاش را خشک کند و هم علامتی از تعهد آمریکا به حفظ تمامیت ساختار تحریم هایمان باشد.
شرکت خودروسازی دایملر آلمان اعلام کرده بود که در پی بازگشت دوباره تحریمهای واشنگتن علیه تهران، فعالیتهای تجاریاش را در ایران متوقف میکند.
روزنامه حکومتی دنیای اقتصاد نوشته بود با بازگشت تحریمها دور از انتظار نیست که «خودروسازی ایران روزهای تاریک گذشته را باز هم تجربه کند و به شرایط سخت خود در دوران تحریم برگردد».
به گزارش خبرگزاری حکومتی ایسنا، تولید چهار خودرو سنگین باری در تیرماه سال ۹۷با کاهش صددرصدی به صفر رسیده است.
در این مدت تولید کامیونت کاویان «ک ۱۰۵» شرکت کاریزان خودرو قزوین با کاهش ۱۰۰درصدی همراه بوده و از ۳۵دستگاه در تیرماه سال گذشته به صفر رسید.
تولید کامیونت ایسوزو NQR شرکت بهمن دیزل نیز ۱۰۰درصد کاهشیافته و از ۱۵۰دستگاه در تیرماه ۱۳۹۶به صفر کاهش یافت.
تیرماه امسال تولید کشنده ماز ۵۴۴۰۱۸شرکت آذهایتکس نیز متوقفشده و از ۱۵دستگاه در تیرماه سال گذشته به صفر رسید.
تولید کامیون اسکانیا P۴۱۰شرکت ماموت دیزل نیز با کاهش ۱۰۰درصدی همراه بوده و از ۱۸دستگاه در تیرماه ۱۳۹۶به صفر کاهش یافت.
مطالب مرتبط: