728 x 90

قطع برق و کمبود آب، در ایران به بحران امنیتی تبدیل می‌شود

بحران برق در ایران
بحران برق در ایران

اسحاق جهانگیری، معاون اول رئیس‌جمهور رژیم ایران، سه‌شنبه ۱۹تیر۹۷ در بازدید از اصفهان گفت که بحران کمبود آب مختص اصفهان نیست و به مسأله‌ای سراسری ایران تبدیل شده است.

علی مریدی، یک کارشناس مدیریت منابع آبی، در گفتگو با خبرگزاری حکومتی ایسنا، در این مورد در اظهارنظری گفت که بحران کمبود آب در ایران واقعی و جدی است و اثبات آن با آمار و ارقام میّسر است.

وی گفت: یکی از شاخصهای تشخیص بحران کمبود آب نسبت میان میزان مصرف آب و میزان آب موجود است به‌طوری که اگر عدد به دست آمده به ٠٫۹برسد، می‌توان گفت که کشور وارد بحران آب شده است.

علی مریدی در ادامه گفت: اکنون در برخی از شهرهای کشور مانند مشهد و اصفهان، این نسبت از عدد ۱نیز فراتر رفته است که به‌معنای اضافه برداشت از آبهای زیرزمینی و از بین بردن تدریجی آنها است.

این کارشناس مدیریت منابع آبی تأکید کرده است که اگر روند مصرف آب به همین شکل ادامه یابد، بحران آب تبدیل به بحران امنیتی و بحران امنیتی تبدیل به بحران امنیت غذایی و بحران اجتماعی خواهد شد.

 

صدور مخفیانه آب شیرین ایران به عراق

در بحبوحه این بحران، دولت عراق فاش کرد که رژیم ایران مخفیانه آبهای شیرین مناطق جنوبی کشور را به بصره صادر می‌کرد و با بالا گرفتن بحران آب در مناطق جنوبی ایران مجبور به قطع صدور آب به عراق را شده است.

احمد محجوب، سخنگوی وزارت‌خارجه عراق با تأیید خبر صادرات آب توسط رژیم ایران به عراق گفت، رژیم ایران بدون هشدار قبلی آب ۴۲رودخانه را که به عراق هدایت می‌شد را قطع کرده و عملاً عراق را با بحران کمبود آب روبه‌رو ساخته است.

 

کمبود آب به بحران قطع برق منجر شد

اینک اما قطع برق آنهم برای ساعتهای متوالی به بحران کمبود آب در ایران اضافه شده است. خبرگزاری حکومتی تسنیم، افزایش میزان مصرف برق نسبت به توان عملی تولید برق را عامل قطع برق و خاموشیهای طولانی در شهرهای ایران از جمله در پایتخت دانسته به‌طوری که اکنون وزارت نیرو رژیم ایران مجبور به انتشار جدول قطع برق روزانه برای مناطق مختلف تهران بزرگ نیز شده است.

در رابطه با بحران قطع برق سایت حکومتی اقتصاد نیوز نوشت: فقدان تعادل میان درآمدها و هزینه‌های صنعت آب و برق به بزرگترین و پرچالش‌ترین فعالیتهای وزارت نیرو رژیم ایران تبدیل شده است. این سایت حکومتی اعتراف کرد که حدود ٦٠درصد از نیروگاههای برق کشور در دست شرکتهای وابسته به سپاه پاسداران خامنه‌ای و بنیادها و سازمان به‌اصطلاح تأمین اجتماعی رژیم است ولی از آنها به‌عنوان بخش خصوصی یاد می‌کنند.

از آنجا که وزارت نیرو توان پرداخت مطالبات این نیروگاههای به‌اصطلاح خصوصی را که در واقع بنگاه پولسازی سپاه پاسداران هستند را ندارد و به این بنیادها بدهکار است، پاسداران چپاولگر نیز انگیزه‌ای برای نوسازی نیروگاه یا احداث نیروگاه‌های جدید نشان نمی‌دهند.

در رابطه با بحران قطع برق، حمید چیت چیتیان، وزیر پیشین نیرو نیز اعتراف کرد که دولتهای پیاپی این رژیم، شماری از نیروگاه‌های وزارت نیرو را در ازای بدهیهای خود، به وزارت دفاع، بنیاد موسوم به شهید و سازمان به‌اصطلاح تأمین اجتماعی واگذار کرده‌اند، در حالی که پرداخت اقساط وام های مربوط به احداث این نیروگاه‌ها هم‌چنان برعهده وزارت نیرو است. و این وزارتخانه توان پرداخت همین اقساط را نیز ندارد.

 

بیشتر بخوانید:

 

شورای ملی مقاومت ایران در فصل پنجم بیانیه سی و ششمین سالگرد تأسیس شورا، تحت عنوان «قتل‌عام طبیعت، فجایع اجتماعی، توحش ضدایرانی رژیم آخوندی» به بلایایی که حاکمیت ولایت فقیه بر سر ایران آورده توجه می‌دهد، از جمله: «سرزمین ایران کنونی طی قرنها، با وجود آب و هوای چهار فصل، دارای منابع محدود آبی و از نظر تقسیم اقلیمی در رده‌بندی خشک و نیمه خشک (۹۰درصد) بوده است. اما حکومت ولایت فقیه به جای استفاده بهینه از منابع موجود و سرمایه‌گذاری مؤثر برای فرصت سازی از وجود چهار فصل و استفاده از آفتاب و باد، درآمدهای کشور را صرف سرکوب و جنگ و صدور تروریسم کرده و می‌کند. مخالفت خمینی و خامنه‌ای با کنترل جمعیت- چیزی که می‌توانست نقش مهمی در بهبود محیط‌زیست داشته باشد- خیانت بزرگ دیگری در این زمینه به ایران است. چرا که در دوران رژیم خمینی جمعیت ایران بیش از دو برابر شده، اما ذخایر آبی کشور به‌شدت کاهش پیدا کرده، نیمی از جنگلها نابود شده، خاک ایران به‌شدت فرسایش پیدا کرده، دریاچه‌ها رو به نابودی رفته، مراتع ویران و هوا به‌شدت آلوده شده است. ره آوردهای این نظام ننگین در حوزه محیط‌زیست، یعنی بحران آب، آلودگی هوا به‌خصوص در کلان شهرها، توفان نمک و ریزگردها در استانهای مختلف، نابودی جنگلها و زمینهای کشاورزی، رانش خاک و امثال آن، هستی و حیات کنونی و آینده مردم و کشور ما را با چالشهای بزرگی در حوزه محیط‌زیست روبه‌رو کرده است».

در بیانیه شورا همچنین خاطرنشان شده: «کارگزاران رژیم به‌طور مداوم از چاره‌جویی برای بحران آب حرف می‌زنند، اما هرگز نتوانسته‌اند و نمی‌توانند یک برنامهٔ مدون و علمی را که متکی بر واقعیت اقلیمی ایران باشد ارائه دهند. واقعیت این است که بدون سرمایه‌گذاری مؤثر در حوزه آب، بدون مدرن کردن سیستم آبیاری کشاورزی، بدون کوتاه کردن دست سپاه پاسداران از سدسازی و تا زمانی که خامنه‌ای سرمایه‌های مردم ایران را خرج دخالتهای فرامرزی و جنگهای پر هزینه آن می‌کند، بحران آب نه تنها راه‌حلی ندارد، بلکه خطرناکتر می‌شود».

										
											<iframe style="border:none" width="100%" scrolling="no" src="https://www.mojahedin.org/if/96dd6b3d-8392-4f2b-9720-f88041aeb4a0"></iframe>
										
									

گزیده ها

تازه‌ترین اخبار و مقالات