728 x 90

سعد حریری در منصب نخست‌وزیری لبنان

سعد حریری نخست وزیر  لبنان
سعد حریری نخست وزیر لبنان

رئیس‌جمهور لبنان سعد حریری را مأمور تشکیل دولت کرد. دفتر ریاست‌جمهوری لبنان روز پنجشنبه سوم خرداد۹۷ اعلام کرد میشل عون رئیس‌جمهور این کشور، سعد حریری را مأمور تشکیل دولت جدید لبنان کرد.

میشل عون پس از مشاوره با اعضای پارلمان لبنان موافقت ۱۱۱تن از نمایندگان را از مجموع ۱۲۸نماینده برای نخست‌وزیری حریری به دست آورد.

در بیانیه صادره توسط دفتر ریاست‌جمهوری لبنان آمده است: « سعد حریری مأمور تشکیل دولت شد».

حریری رئیس جریان المستقبل لبنان است که نخست‌وزیری لبنان را در دوره گذشته هم برعهده داشت.

چهارشنبه نبیه بری رئیس جنبش امل لبنان برای ششمین دوره پیاپی، به ریاست پارلمان این کشور رسید. بری پس از آن خواستار تشکیل هر چه سریعتر دولت جدید شد.

از ۱۲۸نماینده پارلمان لبنان، بری رأی ۹۸نماینده را به‌دست آورد و ریاست پارلمان لبنان که از سال ۱۹۹۲ به‌عهده او بود را می‌تواند هم‌چنان ادامه دهد.

 

سعد الحریری

سعدالدین رفیق الحریری دومین پسر رفیق الحریری، سیاست‌مدار لبنانی و نخست‌وزیر لبنان از نوامبر ۲۰۰۹ تا ژانویه ۲۰۱۱، نخست‌وزیر لبنان بوده است. او رهبر جریان المستقبل و یکی از رهبران ائتلاف ۱۴مارس است. حریری به‌عنوان قویترین چهره جنبش ۱۴مارس در نوامبر ۲۰۱۶ برای بار دوم به‌عنوان نخست‌وزیر لبنان انتخاب شد. او بعد از سه سال زندگی در خارج به‌صورت غیرعلنی به لبنان برگشت و در ۳نوامبر ۲۰۱۶ نخست‌وزیر لبنان شد، ولی در ۴نوامبر ۲۰۱۷ پس از یک‌سال نخست‌وزیری به‌طور غیرمنتظره، در عربستان سعودی با انتقاد از ایران استعفا کرد. او از گروه حزب‌الله لبنان که در جنگ بشار اسد علیه مردم سوریه شرکت دارد و سیاستهای رژیم ایران در منطقه انتقاد کرد و گفت در لبنان جانش در خطر است.

ادامه کار مشروط به بی‌طرفی حزب‌الله

سعد حریری نخست‌وزیر لبنان پس از قبول منصب نخست‌وزیری گفت، مایل نیست مسئولیت آن دولتی را برعهده داشته باشد که به نوعی درگیر جنگ میان کشورهای عربی باشد. حریری پایان بحران سیاسی در لبنان را مشروط به بی‌‌طرفی حزب‌الله در مناقشات منطقه‌یی دانست.

بر اساس گزارشی که خبرگزاری رویتر منتشر کرد، سعد حریری در مصاحبه با کانال تلویزیونی فرانسوی "سی نیوز" ادامه فعالیت خود را در مقام نخست‌وزیری را مشروط به سیاستهای منطقه‌یی حزب‌الله کرد.

سعد حریری در اشاره به حزب‌الله گفت نمی‌خواهد حزبی سیاسی را در ترکیب دولت خود داشته باشد که عملاً در امور داخلی کشورهای عربی‌ منطقه دخالت می‌کند و در مناقشات سیاسی منطقه نقش دارد.او تأکید کرد که بی‌طرفی سیاسی تمامی نیروها در دولت لبنان از جمله اصولی است که همه جریانهای سیاسی این کشور پیش از تشکیل دولت بر سر آن تفاهم داشتند. حریری در همین رابطه از سیاستهای حزب‌الله لبنان انتقاد کرده و گفت نمی‌توان در حرف چیزی را گفت و در عمل خلاف آن را انجام داد.

خبرگزاری رویتر در ادامه این گزارش به دخالت‌های حزب‌الله در سوریه و عراق اشاره کرد و گفت: حزب‌الله که عملاً از پشتیبانی مالی و نظامی رژیم ایران برخوردار است، در سوریه علیه مخالفان بشار اسد مبارزه می‌کند و در عراق نیز با حشدالشعبی همراهی می‌کند.

 

چشم انداز تغییر سیاسی در لبنان

پس از لغو برجام توسط آمریکا و تحریم‌های تازه‌ این کشور علیه حزب‌الله برای مقابله با نفوذ ایران وزارت خزانه‌داری آمریکا ۷شرکت و ۶شخصیت حقیقی را به‌دلیل ارتباط با حزب‌الله لبنان مجازات کرد. آمریکا حزب‌الله لبنان را یک سازمان تروریستی و ابزاری در دست رژیم ایران برای بی‌ثبات کردن منطقه خاورمیانه می‌شناسد.

 

مقامات آمریکایی همچنین گفته‌اند تحریم‌های اعلام شده بخشی از یک برنامه جدی علیه حزب‌الله لبنان برای کاهش نفوذ ایران در منطقه خاورمیانه است. طبق گزارش وزارت خزانه‌داری آمریکا رژیم ایران سالانه حدود ۷۰۰میلیون دلار به حزب‌الله لبنان کمک مالی می‌فرستد.

مقامات کنونی آمریکا رشد و قدرت‌گیری حزب‌الله در لبنان را از جمله ناشی از سیاستهای غلط دولت باراک اوباما می‌دانند. دولت ترامپ به موازات متحدان اصلی‌اش در منطقه، عربستان و اسرائیل، بارها از رشد و قدرت‌گیری حزب‌الله در لبنان ابراز نگرانی کرده‌ و از تحریم‌های سخت علیه حزب‌الله خبر داده بود.

										
											<iframe style="border:none" width="100%" scrolling="no" src="https://www.mojahedin.org/if/ecffea04-069e-4890-be30-80445322b2ad"></iframe>
										
									

گزیده ها

تازه‌ترین اخبار و مقالات