728 x 90

رژیم ایران از انتقال ۳۰۰میلیون یورو پول نقد از آلمان صرفنظر کرد

رژیم ایران از انتقال ۳۰۰میلیون یورو پول نقد از آلمان صرفنظر کرد
رژیم ایران از انتقال ۳۰۰میلیون یورو پول نقد از آلمان صرفنظر کرد

رسانه‌های آلمان روز سه‌شنبه ۱۳شهریورماه خبر از انصراف رژیم ایران از خروج ۳۰۰میلیون یورو پول نقد از آلمان دادند.

محافل دولتی آلمان اوایل سال جاری میلادی از این‌که در یک اقدام کم‌سابقه رژیم ایران قصد دارد که ۳۰۰میلیون یورو پول نقد را از بانک تجارتی ایران و اروپا توسط هواپیما به ایران منتقل کند، دادند.

مقامهای رژیم ایران با توجیهات واهی به بانک مرکزی آلمان گفته بودند که این میزان پول نقد را برای تأمین ارز مسافرتی ایرانیانی نیاز دارند که به‌دلیل تحریم‌ها نمی‌توانند از کارت‌های اعتباری خود در خارج از کشور استفاده کنند.

کمال خرازی، رئیس به‌اصطلاح شورای راهبردی روابط خارجی رژیم اما اواسط ژوئیه به هفته‌نامه آلمانی اشپیگل گفته بود: «ایران الآن به این پول برای وارد کردن کالاهای ضروری نیاز دارد».

 

مخالفت آمریکا با انتقال پول توسط رژیم ایران

ریچارد گرنل سفیر واشنگتن در برلین با ابراز نگرانی عمیق خود از احتمال این انتقال گفت: «ما در بالاترین سطح دولت آلمان را ترغیب می‌کنیم تا مداخله کرده و جلوی چنین اقدامی را بگیرد».

اندکی بعد از تصمیم‌گیری رژیم برای انتقال ۳۰۰میلیون یورو، بانک مرکزی آلمان با ایجاد تغییراتی جدید در مقررات خود، شرایط معاملات بانکی و برداشت و نقل و انتقال پول در بانکهای این کشور را سخت‌تر کرد.

 

بیشتر بخوانید:

سوئیفت با قطع شریان مالی می‌تواند اقتصاد رژیم ایران را "فلج کند"

دویچه وله روز جمعه ۱۸خرداد ۹۷ نوشت: تجدید تحریم‌های رژیم ایران از سوی دولت آمریکا از جمله هدف اخراج بانکهای رژیم ایران از سوئیفت را دنبال می‌کند. موضوعی که می‌تواند فشار اقتصادی و مالی بسیاری به رژیم ایران تحمیل کند و به معاملات تجاری و واردات و صادرات این رژیم آسیب بزند.

 

سوئیفت - تاثیر تحریمها بعد از خروج آمریکا از برجام

روزنامه "فایننشال تایمز" با انتشار گزارشی در روز ۷ژوئن (۱۷خرداد) به تاثیر خروج آمریکا از توافق هسته‌ای و سرنوشت همکاری بانکهای رژیم ایران با سوئیفت پرداخته است.

در صورت تحقق این موضوع، پیوند بانکهای رژیم ایران از جمله بانک مرکزی، بانک ملی، سپه و صادرات با شبکه سوئیفت قطع خواهد شد. پدیده‌یی که در جریان تحریم‌های سال ۲۰۱۲نیز اتفاق افتاد و عملاً آسیبی جدی به اقتصاد رژیم ایران وارد آورد.

 

سوئیفت چیست؟

سوئیفت یک شرکت نسبتاًً بزرگ است که مرکز آن در بروکسل واقع است. در ساختمانی کنار نهری واقع در جنوب شرقی پایتخت بلژیک.

بر اساس تصویری که نویسندگان مقاله "فایننشال تایمز" ارائه داده‌اند، کار اصلی سوئیفت، روغن‌کاری چرخ‌های مبادلات مالی در پهنه جهان است.

در واقعیت امر، آنچه تا پیش از شکل‌گیری سوئیفت از طریق تلکس‌های مالی صورت می‌گرفت و عملاً بین ارسال و دریافت آن تلکس‌ها گاه چند روز فاصله بود، اکنون در سایه فعالیت سوئیفت خیلی سریع واقع می‌شود.

سوئیفت (SWIFT) "جامعه جهانی ارتباطات مالی بین بانکی" است. مؤسسه‌ای بزرگ که از طریق ایجاد پل‌های ارتباطی، کار داد و ستد مالی را تسهیل می‌کند.

سوئیفت در شرایط کنونی حدود ۱۱هزار بانک و مؤسسه مالی در ۲۰۹کشور جهان را در بر می‌گیرد و حدوداًً ۶میلیارد پیام مالی در سال توسط سوئیفت مبادله می‌شود.

 

خنثی بودن سوئیفت آیا تاثیری بر تحریمها خواهد داشت؟

زمانی که در ماه مه ۱۹۷۳ سوئیفت اعلام موجودیت کرد، یک ویژگی مشخص داشت و آن پرهیز کردن از مناقشات سیاسی بین کشورها بود. مؤسسه‌ای بود که با کمک چند کشور راه‌اندازی شده بود با هدف تسریع نقل و انتقالات پولی و مالی برای مبادلات بازرگانی در سطح جهان.

مسئولان سوئیفت بارها اعلام کرده‌اند که نمی‌خواهند از سوئیفت برای مجازات و پاداش‌های سیاسی سوءاستفاده شود.

خنثی بودن سوئیفت در سایه قانون مقابله با منابع مالی تروریستی در سال ۲۰۰۶ از بین رفت. آمریکا پس ازحملات تروریستی ۱۱سپتامبر خواستار کنترل بیشتر بر نقل و انتقال پول و وجوه مالی در سطح جهانی بود. آمریکا از جمله خواستار دسترسی به اطلاعات شخصی کسانی بود که از طریق سوئیفت معامله می‌کنند.

گرچه خواست آمریکا با مخالفت مسئولان سوئیفت روبه‌رو شد و این خواست به‌مثابه نقض قوانین اتحادیه اروپا ارزیابی گشت، اما اتحادیه اروپا ناگزیر با آمریکا بر سر ایجاد راه‌کاری برای کنترل و نظارت بر داد و ستدهای مالی و بانکی موافقت کرد.

 

رژیم ایران و سوئیفت و نقش آن در تحریمهای آمریکا

رژیم رژیم ایران پس از پایان جنگ با عراق، در سال ۱۳۷۱ به عضویت سوئیفت درآمد. بانک مرکزی و پس از آن بانکهای ملی، سپه و صادرات از جمله دیگر بانکهای رژیم ایران بودند که از طریق سوئیفت به شریانهای مالی جهان متصل شدند.

 

در سال ۲۰۱۲(۱۳۹۰) زیر فشار آمریکا و تحریم‌های تعیین شده در ارتباط با برنامه هسته‌یی رژیم ایران، پیوند سوئیفت با بانکهای رژیم ایران قطع شد و عملاً بانکهای رژیم ایران از این شبکه‌ مالی جهانی اخراج شدند.

پس از توافق هسته‌یی و پس از اجرای نخستین الزامات مربوط به برجام از سوی رژیم ایران ممنوعیت خدمات‌رسانی به بانکهای رژیم ایرانی در سال ۲۰۱۶ لغو شد و پیوند بانکهای رژیم ایرانی با شریانهای مالی از طریق سوئیفت دوباره برقرار شد.

 

سوئیفت - تاثیر تحریم‌های جدید

سه کشور آلمان، بریتانیا و فرانسه با انتشار نامه‌یی که در روز ۴ژوئن برای وزیر خزانه‌داری آمریکا نوشتند، خواستار آن شدند که تحریم‌های جدید شامل حال سوئیفت نشود.

در صورت آن که آمریکا با خواست کشورهای اروپایی موافقت نکند، امکان همکاری اقتصادی با رژیم ایران از سوی کشورهای اروپایی بسیار محدود خواهد شد.

تحریم‌هایی که قرار است ۱۸۰روز پس از اعلام رسمی خروج آمریکا از توافق هسته‌یی به مورد اجرا گذاشته شود، از جمله شامل همکاریهای مالی و بانکی می‌شود.

این تحریم‌ها قرار است روز ۴نوامبر اجرا شوند. در چنین صورتی، مؤسسات مالی که با بانکهای رژیم ایرانی همکاری کنند نیز مشمول مجازات خواهند شد. مجازاتهایی از قبیل مسدود شدن منابع مالی آنها در آمریکا، منع سفر مسئولان این بانکها به آمریکا و محدود شدن زمینه فعالیت آنها در آمریکا.

از این‌رو، اگر ترامپ با خواست سه کشور اروپایی، فرانسه، آلمان و بریتانیا موافقت نکند، رژیم ایران از روز ۴نوامبر برای معاملات بازرگانی خود، برای واردات و صادرات خود با دشواریهای بسیاری روبه‌رو خواهد شد. دشواریهای عدیده‌ای که می‌تواند اقتصاد رژیم ایران را فلج کند.

 

 

										
											<iframe style="border:none" width="100%" scrolling="no" src="https://www.mojahedin.org/if/fa521492-8592-4a6a-b021-91fc00b26f9a"></iframe>
										
									

گزیده ها

تازه‌ترین اخبار و مقالات