دیمیتری پسکوف سخنگوی رئیسجمهور روسیه ادعای ولایتی مشاور ولیفقیه ارتجاع در امور بینالملل را رد کرد و گفت قادر به تأیید حرفهای ولایتی در مورد سرمایهگذاری روسیه در ایران نیست. خاطرنشان میشود ولایتی، گفته بود رئیسجمهوری روسیه وعده داده است تا ۵۰میلیارد دلار در صنعت نفت و گاز ایران سرمایهگذاری کند.
تکذیب ادعای ولایتی توسط سخنگوی ریاستجمهوری روسیه
دویچه وله شنبه ۲۳تیر ۹۷ در گزارشی اعلام کرد؛ دیمیتری پسکوف، سخنگوی ریاستجمهوری روسیه در واکنش به اظهارات علیاکبر ولایتی، مشاور ولیفقیه ارتجاع در امور بینالملل مبنی بر آمادگی روسیه برای سرمایهگذاری گسترده در عرصه نفت و گاز ایران گفت که نمیتواند این مسأله را تأیید کند یا جزئیات بیشتری درباره آن ارائه دهد. ولایتی روز پنجشنبه (۱۲ژوئیه) پس از دیدار با ولادیمیر پوتین گفت که یکی از شرکتهای مهم نفتی روسیه با وزارت نفت ایران قراردادی را بهمبلغ ۴میلیارد دلار منعقد کرده که بهزودی عملیاتی میشود. ولایتی همچنین مدعی شده بود که با دو شرکت نفتی مهم روسیه یعنی روسنفت و گازپروم نفت صحبتهایی آغاز شده و آنها میتوانند قراردادهایی تا ۱۰میلیارد دلار انجام دهند. او پا را فراتر گذاشت و گفت: «آماری که پوتین در این جلسه بیان کرد حاکی از این بود که وی تأکید داشت روابط نفتی ایران و روسیه تا سقف ۵۰میلیارد دلار ادامه پیدا کند؛ یعنی روسیه آمادگی دارد در حوزههای نفتی و گازی ایران تا سقف ۵۰میلیارد دلار سرمایهگذاری کند و این رقم بالایی است و این میتواند جایگزین شرکتهای غربی شوند که ایران را ترک کردهاند.»
تحریمهای آمریکا عامل اصلی عدم معاملات نفتی با رژیم ایران
الکساندر نوواک، وزیر انرژی روسیه گفت: در حال حاضر، دولت روسیه مشغول بررسی "مسایل حقوقی مرتبط با قرارداد احتمالی بین دو طرف در این زمینه است."
سابقه تجارت پایاپای نفت ایران با کالاهای روسی آن گونه که مقامهای روسیه عنوان کردند به سال ۲۰۱۴ و قبل از اجرایی شدن برجام باز میگردد. این طرح تنها بر مبادله ۵۰۰هزار بشکه نفت ایران در برابر غلات و تجهیزات ساختمانی روسی استوار بود. مقامهای ایران هیچگاه حاضر به تأیید این مبادله نشدند.
فشار تحریمهای آمریکا و ترس شرکتهای خارجی از همکاری با رژیم ایران
واشنگتن به همه کشورها دستور داده است تا ماه نوامبر خرید نفت از ایران را قطع کنند و شرکتهای خارجی هم معاملات با ایران را متوقف سازند یا اینکه با لیست سیاه آمریکا مواجه میشوند.
اما چشمانداز ممنوعیت در آمریکا بهنظر میرسد برای متقاعد ساختن شرکتها که از ایران خارج شوند کافی بوده است.
مطالب مرتبط: