سایت ویرتشافتس ووخه (WirtschaftsWoche) آلمان ۲۶آذر ۱۴۰۳ نوشت: تحقیقات تازه درباره تراکنشهای مشکوک فولکس بانک دوسلدورف نیوس (Volksbank Düsseldorf Neuss) بار دیگر موضوع ارتباط اقتصادی این بانک با رژیم ایران را در صدر اخبار قرار داده است.
طبق گزارش سایت WirtschaftsWoche، این تراکنشها با شرکت GIC International و شرکتهای تابعه آن مرتبط است که بهدلیل ارتباط با رژیم ایران تحت توجه قرار دارند.
ارتباط GIC با سپاه پاسداران
بر اساس این گزارش، شرکت GIC International در سال ۲۰۱۲ توسط هلدینگ غدیر، وابسته به ارتش رژیم ایران، تأسیس شد. این هلدینگ در لیست تحریمهای ایالات متحده قرار دارد. تحقیقات نشان میدهد که مدیر فعلی GIC، مقیم راینلند آلمان، پیشتر در شرکتهای تابعه هلدینگ دولتی فولاد اسکوتک فعالیت داشته است.
علاوه بر این، طبق گزارش مشترک رسانههای "WDR"و"Süddeutsche Zeitung"، مدیران GIC تا سال ۲۰۲۲ ارتباط نزدیکی با رژیم ایران داشتهاند. در یکی از نشستهای داخلی این شرکت در تهران، یک سرهنگ از سپاه پاسداران نیز حضور داشته است. سپاه پاسداران که ستون اصلی سرکوب اعتراضات در ایران بهشمار میرود، در این نشست بهعنوان نماینده رژیم مشارکت داشته است.
رسوایی در میان شعب بانک
این بانک پیشتر نیز بهدلیل همکاری با گروه فرانسوی کیابی (Kiabi) در یک رسوایی مالی ۱۰۰میلیون یورویی به شهرت بدی دست یافته بود. در این ماجرا، یک حسابدار سابق با استفاده از ایمیل جعلی، این مبلغ را از حساب شرکت کیابی به بانکی در ترکیه منتقل کرده است.
فولکس بانک دوسلدورف نیوس و نهاد نظارتی مالی آلمان (BaFin) از اظهارنظر درباره تراکنشهای مشکوک با GIC خودداری کردهاند. همچنین، شرکت GIC در پاسخ به WirtschaftsWoche، مدعی استقلال خود از رژیم ایران شده و تأکید کرده است که این شرکت در تجارت قطعات ماشینآلات فعالیت دارد.
سکوت در برابر سؤالات
بهرغم انتشار این اطلاعات، مقامات بانک و شرکت GIC از ارائه توضیحات بیشتر امتناع کردهاند. این رسوایی به نگرانیها درباره نقش شرکتهای آلمانی در همکاری غیرمستقیم با نهادهای تحت تحریم رژیم ایران دامن زده است.