رئیسجمهور آمریکا تأیید کرد که نیروهای بیشتری برای سنتکام، فرماندهی نیروهای نظامی آمریکا در خاورمیانه اعزام شود.
دونالد ترامپ به خبرنگاران گفت ما میخواهیم در خاورمیانه حفاظت داشته باشیم. ما تعداد نسبتاً کوچکی را میفرستیم که عمدتاً حفاظتی هستند و تعداد آنها حدود ۱۵۰۰نفر هستند.
رئیسجمهور آمریکا افزود: من یقینا فکر نمیکنم رژیم ایران بخواهند با ما بجنگند.
اما آنها نمیتوانند سلاح اتمی داشته باشند. در زمان اوباما که آن توافق وحشتناک را امضا کرد ظرف ۵تا ۶سال سلاح اتمی میداشتند. حالا آنها نمیتوانند سلاح اتمی داشته باشند و آنها این را فهمیدهاند.
این تصمیم ترامپ بهدنبال دیدار با مقامات ارشد پنتاگون در کاخ سفید اتخاذ شد.
به گفته رسانههای خبری بر اساس این تصمیم سیستم دفاع موشکی و شناسایی نیروهای آمریکایی در منطقه تقویت میشود.
پاتریک شاناهان سرپرست وزارت دفاع آمریکا در بیانیهیی، جزئیات نیروها و ادواتی که به منطقه فرستاده میشود را اعلام کرد.
نیروها و ادواتی که به منطقه فرستاده میشوند عبارتند از: گردان پاتریوت برای مقابله با تهدیدهای موشکی، عوامل بیشتر گردآوری اطلاعات، پروازهای شناسایی، یک گروه مهندسی برای تقویت دفاعی در سراسر منطقه و یک اسکادران جنگندههای نظامی برای کمک به بازدارندگی و حمایت از عمق پاسخ نیروی هوایی.
پاتریک شاناهان سرپرست وزارت دفاع آمریکا قبل از دیدار با ترامپ گفت هدف از اعزام این نیروها کسب اطمینان از حفاظت نیروهای آمریکایی در منطقه و دوری کردن از خطرات اشتباه محاسبات رژیم ایران است که در غیراین صورت میتواند به رویاروییهای گستردهتری بیانجامد.
شاناهان گفت: این اقدام برای بازدارندگی است نه برای جنگ، مأموریت ما در خاورمیانه آزادی دریا نوردی مقابله با تروریسم در سوریه و عراق و شکست القاعده در یمن و امنیت اردن و اسراییل است.
واشنگتن پست نوشت: قابلیتهای دفاع موشکی پاتریوت و یگانها و هواپیماهای شناسایی به منطقه اعزام خواهد شد.
خبرگزاری آسوشیتدپرس نوشت: آمریکا ۱۵۰۰نیرو به خاورمیانه اعزام میکند.
این خبرگزاری به نقل از مقامهای آمریکا گزارش داد: دولت ترامپ به کنگره اطلاع داده است در بحبوحه تشدید تنشها با رژیم ایران در نظر دارد ۱۵۰۰نیرو به خاورمیانه اعزام کند.
مقامهای آمریکا گفتند اعضای کنگره بهدنبال نشستی در کاخ سفید مطلع شدند که باید پیشنهادات پنتاگون برای تقویت حضور نیروهای آمریکا در خاورمیانه را مورد بحث قرار بدهند.