728 x 90

خروج آمریکا از برجام و توقف همکاری بیمه لویدز لندن با رژیم ایران

بیمه لویدز لندن
بیمه لویدز لندن

خروج آمریکا از برجام و پیامدهای بعدی آن هم‌چنان ادامه دارد و شرکتهای اروپایی که با رژیم ایران معامله داشتند را بر سر دو راهی جدی قرار داده است.

رئیس شرکت بیمه لویدز لندن به رویتر گفت، ازسرگیری تحریم‌ها علیه (رژیم ایران) بدین معنی است که شرکتهای بیمه، «احتمالاً» قادر نخواهند بود تجارت‌های مربوط به ایران را از طریق پلاتفرم لویدز انجام بدهند.

رویتر در گزارش خود می‌نویسد: «تحریم‌های جدید آمریکا، احتمالاً جلوی استفاده از آی.تی. پلاتفرم لویدز لندن را برای هر گونه شرکت بیمه ایران خواهد گرفت؛ این به مشکلات شرکتهای بیمه اروپایی که در ایران فعالیت می‌کنند افزوده می‌شود...

بعد از رفع تحریم‌های ثانویه آمریکا در ژانویه ۲۰۱۶...، لویدز لندن و دیگر شرکتهای بیمه اروپایی برای (رژیم) ایران، پوشش اعتباری دریایی، انرژی و تجاری فراهم می‌کردند.»

سخنگوی لویدز گفت که این شرکت به سندیکاها توصیه کرده است که «قبل از ورود به فعالیت‌های مرتبط با (رژیم) ایران، دریافت مشورت حقوقی را مد نظر قرار بدهند تا بتوانند خطر تحریم‌ها را ارزیابی و کاهش بدهند.»

 

بیشتر بخوانید:

تصمیم ۸کمپانی بزرگ به قطع همکاری تجاری با رژیم ایران

بنا‌به گزارش خبرگزاری حکومتی تسنیم، شنبه ۲۹اردیبهشت ۹۷ پس از اعلام تصمیم رئیس‌جمهور آمریکا درباره خروج از توافق اتمی با رژیم ایران و تصمیم او برای تحریمهای جانبی تا کنون شرکتهای بزرگی چون توتال فرانسه، انی ایتالیا، زیمنس آلمان، ایرباس، آلیانتس، ساگا، دنیلی و مرسک تصمیم گرفتند به همکاری تجاری خود با رژیم ایران پایان دهند

خبرگزاری حکومتی تسنیم با ناامیدی نوشت: ۱۰روز پس از اعلام تصمیم رئیس‌جمهوری آمریکا درباره خروج از برجام، رئیس کمیسیون اتحادیه اروپا اعلام کرد این اتحادیه برای محافظت از شرکتهای اروپایی در برابر تحریم‌های آمریکا علیه ایران قرار است مقررات بازدارنده را به‌اجرا درآورد. اما خبرهایی مبنی بر خروج برخی از شرکتهای بزرگ و چندملیتی اروپایی از ایران به گوش می‌رسد. خروج شرکتهای بزرگی چون توتال، انی، زیمنس، ایرباس، دنیلی، مرسک، ساگا، آلیانتس و... از ایران خبرهایی نومیدانه است که قدرت آمریکا را در خنثی‌کردن تلاش‌های سیاسی اروپا به‌رخ می‌کشد.

 

تلاش بیفایده اروپایی‌ها برای ممانعت از عواقب تحریمها

خبرگزاری تسنیم یادآوری کرد که: «ژان کلود یونکر»، رئیس کمیسیون اتحادیه اروپا، اعلام کرده که این اتحادیه قصد دارد مقرراتی مشابه قانون ۱۹۹۶ را اجرایی کند که مانع از همکاری شرکتهای اروپایی با تحریم‌هایی که آمریکا قرار است علیه ایران وضع کند، شود.

یونکر گفت: «ما به‌عنوان کمیسیون اروپا وظیفه داریم از شرکتهای اروپایی محافظت کنیم.

بنا بر آنچه ژان کلود یونکر گفته اعضای این اتحادیه در حال وضع قانونی هستند که تحریم‌های ثانویه آمریکا علیه شرکتهای اروپایی را به‌دلیل همکاری با ایران به‌رسمیت نشناسد. این قانون هیچ دادگاهی را در جهت اعمال جریمه که ممکن است از سوی کاخ سفید علیه شرکتهای اروپایی به‌منظور انجام تجارت در جمهوری اسلامی ایران وضع کند، به‌رسمیت نمی‌شناسد. سخنان او نوید می‌دهد که بانک سرمایه‌گذاری اروپا، سرمایه‌گذاری شرکتهای اروپایی در ایران را تسهیل بخشد یا شرکتهای کوچک و متوسط تشویق به سرمایه‌گذاری در ایران شوند.

اما امانوئل مکرون، رئیس‌جمهور فرانسه در سخنانی شرکتهای فراملیتی را از همکاری در این زمینه به‌ تعبیری مستثنا کرد و گفت: «من مدیرعامل شرکت توتال نیستم».

این خبرگزاری حکومتی افزود: ‌وزارت خزانه‌داری آمریکا ۱۸۰روز به بنگاههای اقتصادی مهلت داده تا ایران را ترک کنند، صرفاً با اعلام این خبر، خط کشتیرانی مرسک، بزرگ‌ترین سرویس کانتینری جهان، CMA CGM، Evergreen، صدو هفتاد روز مانده به مهلت ترامپ ایران را ترک کردند.

آشنایی کوتاه با کمپانی‌هایی که به همکاری خود با رژیم ایران پایان داده‌اند:

توتال

شرکت نفت و گاز فرانسوی؛ شرکت توتال با صدور بیانیه‌یی اعلام کرده با توجه به خروج ایالات متحده از برجام و بازگشت تحریم‌های ایالات متحده علیه ایران، در صورتی که مورد معافیت قرار نگیرد، مجبور است از پروژه اکتشاف گاز پارس جنوبی‌خارج شود. ۳۵درصد سهامداران آمریکایی در این شرکت سرمایه‌گذاری کرده‌اند؛ همچنین این شرکت ۱۰میلیارد دلار دارایی در آمریکا دارد که ترس از بلوکه شدن این اموال از طرف آمریکا وجود دارد. وزیر نفت (آخوند روحانی) از امکان جایگزینی توتال فرانسه در فاز ۱۱پارس جنوبی با شرکت چینی CNPC خبر داد و گفت: «برای خروج توتال از قرارداد جریمه‌ای وجود ندارد؛ اما مبلغی که توتال تا کنون در این قرارداد هزینه کرده است تا زمان اجرای کار، بازپرداخت نمی‌شود».

دنیلی

شرکت فولاد ایتالیایی، تولیدکننده فولاد ایتالیایی به‌دنبال خروج آمریکا از برجام، کار برای یافتن پوشش مالی سفارش‌های ایران به‌ارزش ۱.۵میلیارد یورو (۱.۸میلیارد دلار) را متوقف کرد. الساندرو تریویلین، مدیر ارشد اجرایی این شرکت گفته است: «با توجه به خروج آمریکا از این توافق، بانکها از ترس مواجه شدن با تحریم‌های ثانویه، دیگر آماده تأمین سرمایه پروژه‌های ایران نیستند». شرکت دنیلی در سال ۲۰۱۶، یک توافقنامه چهارچوب تجاری با ایران به‌ارزش حدود ۵.۷میلیارد دلار امضا کرد.

ساگا

شرکتی نروژی که در حوزه انرژی خورشیدی فعال است و در اکتبر ۲۰۱۷قراردادی به‌ارزش ۲.۵میلیارد یورو برای ارائه خدمات انرژی خورشیدی به‌مدت پنج سال با شرکت «توسعه‌دهندگان انرژی امین» امضاء کرده است. اما بعد از اعلام تصمیم ترامپ برای خروج از برجام، «گائوت استینکوپف» مدیر توسعه شرکت «ساگا» از خروج این شرکت از ایران خبر داده است.

ایرباس

شرکت اروپایی ایرباس در دسامبر ۲۰۱۶ اعلام کرد که برای تحویل ۱۰۰جت به ایران، قرارداد امضاء کرده است و تا کنون تنها ۳فروند جت مسافربری را به این کشور تحویل داده است.

انی

شرکت ایتالیایی انی در ژوئن ۲۰۱۷ برای مطالعه میدانهای نفتی و گازی با ایران توافق‌نامه امضاء کردند. این شرکت تصمیم گرفته توافق خود را با ایران لغو کند. «کلودیو دسکالزی»، مدیر شرکت انی ایتالیا، در نشست سالانه خود به سهامدارانش گفته که تمام طلب معوق خود از ایران بابت سرمایه‌گذاریهای سال گذشته در این کشور را از تهران گرفته و قصدی برای اجرای پروژه جدید در ایران ندارد.

مرسک

شرکت دانمارکی مرسک (Maersk) بزرگ‌ترین شرکت کشتیرانی جهان روز پنجشنبه ۲۷اردیبهشت اعلام کرد که کلیه فعالیت‌های تجاری خود با ایران را متوقف خواهد کرد. به‌گفته محمدحسین داجمر، مدیرعامل اسبق کشتیرانی شرکتهای بزرگی مانند مرسک و مرسی به‌سبب این‌که بازار بزرگی در آمریکا دارند، نگران هستند که مشمول تحریم‌های آمریکا شوند.

آلیانس

Allianz شرکت چندملیتی خدمات مالی است، که دفتر مرکزی آن، در شهر مونیخ، آلمان قرار دارد. تمرکز اصلی این شرکت بر ارائه خدمات بیمه است. در سال ۲۰۱۰ شرکت آلیانس، دوازدهمین شرکت بزرگ خدمات مالی در جهان بوده و در فهرست سال ۲۰۱۰ مجله فوربس، در رتبه ۲۳ از بزرگترین شرکتهای جهان، قرار داشت. سهام شرکت بیمه آلیانس در بازار بورس نیویورک و بورس فرانکفورت معامله می‌شود. این شرکت هم‌اکنون به‌عنوان سومین شرکت خدمات مالی و بانکداری جهان شناخته می‌شود.

تازه‌ترین اظهارنظرها درباره برجام و استراتژی جدید دولت آمریکا در قبال رژیم آخوندی

موضع‌گیریها و اظهارنظرها پیرامون ضرب‌الاجل تأیید یا رد التزام رژیم به برجام

سخن روز: مذاکرات آشکار و نهان برجام و تشدید بحران

 

 

 

 

										
											<iframe style="border:none" width="100%" scrolling="no" src="https://www.mojahedin.org/if/1a3614b4-9e50-45fe-ab16-41108819fc28"></iframe>
										
									

گزیده ها

تازه‌ترین اخبار و مقالات