سخنگوی وزارتخارجه حکومت آخوندی روز دوشنبه ۶بهمن در رابطه با کشتی نفتکش رژیم که در حال قاچاق نفت، توسط گارد ساحلی اندونزی توقیف شده است، در یک واکنش ابلهانه، آن را یک «موضوع فنی» عنوان کرد.
سعید خطیبزاده در نشست خبری در این باره گفت: «ایران منتظر اطلاعات بیشتری از سوی دولت اندونزی است چرا که برخی اطلاعات ضد و نقیض در این باره دریافت کردیم؛ البته این موضوع فنی است و در کشتیرانی این موضوعات همواره وجود داشته است. همچنین سفارت ما در اندونزی و وزارت امور خارجه در حال پیگیری این موضوع هستند».
در همین رابطه خبرگزاری رویترز دوشنبه ۶بهمن در گزارشی درباره توقیف کشتی رژیم توسط گارد ساحلی اندونزی نوشت: «کشتی نفتکش رژیم ایران در حال جابهجایی نفت به کشتی دیگری بود که توسط گارد ساحلی اندونزی ضبط شد. این در حالی بود که هویت خود را با برداشتن پرچمهای کشورشان مخفی کرده بودند، سیستم شناسایی و ردیابی اتوماتیکشان را خاموش کرده بودند و به تماسهای رادیویی پاسخ نمیدادند».
ویسنو پراماندیتا سخنگوی گارد ساحلی اندونزی گفت: «ما کشتیها را در حال ارتکاب جرم کشف کردیم و نشت نفت در اطراف کشتی پانامایی دیده میشد. وی افزود ۶۱ خدمه هر دو کشتی بازداشت شدهاند».
گارد ساحلی اندونزی روز یکشنبه ۵بهمن اعلام کرد دو نفتکش با پرچم رژیم ایران و پاناما را به ظن انتقال غیرقانونی سوخت در سواحل استان کالیمانتان غربی توقیف کرده است.
به گفته گارد ساحلی اندونزی (باکاملا) توقیف این شناورها بعد از آن صورت گرفت که کشتی گشت اندونزی متوجه شد سیستم تشخیص موقعیت این نفتکشها برای گریز از رادار خاموش شده است.
نام نفتکش توقیف شده متعلق به ایران "امتی هورس"و کشتی دارای پرچم پاناما"امتی فرِآ" اعلام شده است.
یادآوری میشود سپاه پاسداران در یک راهزنی دریایی روز ۱۵دی۱۳۹۹ یک کشتی متعلق به کره جنوبی را در آبهای خلیجفارس ربود و به سواحل بندرعباس منتقل کرد. دو روز پیش از این در ۱۳دی پاسدار حسین سلامی سرکرده کل سپاه به همراه پاسدار علیرضا تنگسیری سرکرده نیروی دریایی سپاه از آخرین آمادگیها برای این دزدی دریایی از جزیره ابوموسی بازدید کردند. سلامی در این بازدید گفت: «امروز برای ارزیابی و اطمینان از آمادگیهای قدرتمندمان در دریا و در مقابله با دشمنانی که گاهی رجزخوانیها و لفاظیهایی همراه با تهدید انجام میدهند، در اینجا حاضر شدهایم، تا انشاالله از نزدیک با آمادگیهای مدافعان آبهای آسمانی سرزمین خود که در سطح مطلوبی قرار دارد، آشناتر شویم» (ایرنا ۱۳دی).
روزنامه حکومتی وطن امروز متعلق به باند خامنهای با تیتر درشت «دزد گرفتیم»در صفحه اول، به هدف واقعی از این دزدی دریایی اذعان نمود و به راهزنیها و اقدامات تروریستی بیشتر تهدید کرد. این روزنامه نوشت: «توقیف این نفتکش در آبهای خلیجفارس میتواند حامل پیامی جدی به دولت کرهجنوبی باشد؛ پیامی که سئول را میان ۲ گزینه پرداخت بدهی قدیمیاش به تهران یا امنیت برای استفاده از شاهراه آبی خلیجفارس و ارتباط با شرکای عربیاش قرار میدهد» (وطن امروز، ۱۶دی ۱۳۹۹).
اما نیروی دریایی پاسداران بهنحو مسخرهای اعلام کرد: «شناور کره جنوبی از مبدأء بندر الجبیل عربستان عازم کره بود که بهدلیل نقض پیاپی قوانین زیستمحیطی دریایی در خلیجفارس توقیف شد» و سخنگوی وزارتخارجه ملایان توقیف کشتی کرهای را فنی توصیف کرد و گفت: «جمهوری اسلامی ایران هم مانند سایر کشورها نسبت به تخلفات مشابه و بهویژه آلوده کردن محیطزیست دریایی حساسیت دارد و در چارچوب قوانین با آن برخورد میکند».