728 x 90

آمریکا حکم توقیف نفتکش رژیم ایران در جبل الطارق را صادر کرد

نفتکش گریس ۱
نفتکش گریس ۱

به گزارش خبرگزاری رویترز ۲۶مرداد۹۸ یک دادگاه آمریکا حکم توقیف نفتکش رژیم ایران را که ماه گذشته توسط تفنگداران دریایی سلطنتی انگلستان در جبل الطارق توقیف شده بود صادر کرد، سند دادگاه روز جمعه نشان داده شد.

جسی لویی Jessie Liu دادستان آمریکا از ناحیه کلمبیا در یک بیانیه مطبوعاتی گفت بر اساس شکایت دولت آمریکا نفتکش گریس ۱ و بیش از ۲میلیون بشکه نفتی که حمل می‌کند مشمول ۹۹۵۰۰۰دلار جریمه می‌باشند.

این نفتکش توسط تفنگداران دریایی سلطنتی انگستان در دهانه غربی مدیترانه در ۴ژوئیه به ظن نقض تحریم‌های اتحادیه اروپا در مورد ممنوعیت فروش نفت به رژیم سوریه توقیف شد.

واشنگتن تلاش کرده بود تا گریس یک را بر اساس آن که با سپاه پاسداران مرتبط بوده که آنرا لیست‌گذاری تروریستی کرده بود، توقیف کند.

جسی لویی گفت: «این طرح شامل طرفهای متعدد مرتبط با سپاه پاسداران و پشتیبان سفرهای فریبکارانه گریس یک بوده است »‌. «شبکه‌ای از شرکت‌های پوششی میلیون ها دلار را در حمایت از چنین محموله‌هایی پولشویی کرده‌اند».

جبل الطارق دستور بازداشت نفتکش را روز پنجشنبه لغو کرد ولی سرنوشت این کشتی با تلاش استیناف قانونی لحظه آخر آمریکا برای توقف آن، پیچیده‌تر شد.

این نفتکش محل خود را روز جمعه تغییر داد ولی لنگر آن هنوز در ساحل جبل الطارق است و روشن نبود که آیا به‌زودی آماده دریانوردی است یا خیر.

 

سی.بی.اس نیوز گفت تانکر گریس ۱ متعلق به رژیم ایران آزاد است ولی زود جبل الطارق را ترک نمی‌کند.

سی.بی.اس گفت: ناخدای این سوپر تانکر در کشاکشهای دیپلماتیک دیگر نمی‌خواهد این کشتی را فرماندهی کند. وی گفت این کشتی نیاز به تعمیراتی دارد که مانع عزیمت فوری آن می‌شود.

گزارش سی.بی.اس حاکی است که این کشتی تحرکات بسیار مختصری داشت ولی از اساس ثابت مانده است.

 

رویترز در این رابطه نوشت: کشتی به سمت غرب تغییر موقعیت داده ولی کماکان لنگر انداخته و ثابت است و مشخص نیست که آیا آماده حرکت است یا نه.

 

رویتر روز جمعه گزارش داد: حکم دادگاه جبل الطارق برای رفع توقیف از نفتکش گریس ۱، در پی تعهد رژیم ایران که این کشتی در بنادر سوریه و بنادر مورد تحریم اتحادیه اروپا پهلو نخواهد گرفت، صادر شد.

رویترز نوشت، فابیان پیکاردو وزیر اول جبل الطارق گفت رفع توقیف از این کشتی بعد از گرفتن تضمینهای کتبی از رژیم ایران صورت گرفته است.

 

از سوی دیگر دولت آمریکا در هشداری جدید به تمامی ملوانها و خدمه حرفه‌یی نفتکشها هشدار داد که اگر درگیر حمل‌ و نقل نفت و دیگر کالاهای تحریم شده رژیم آخوندی شوند، مشمول تحریم‌های آمریکا خواهند شد.

وزارت‌خارجه آمریکا طی بیانیه‌یی اعلام کرد: ارزیابی ایالات متحده این است که نفتکش گریس۱با انتقال نفت خام از ایران به سوریه درصدد کمک به سپاه پاسداران بود. آمریکا، سپاه پاسداران را سازمان تروریست خارجی نامیده و خدمه کشتی‌هایی که با انتقال نفت ایران به سپاه پاسداران کمک کنند، ممکن است از دریافت ویزای ورود به آمریکا محروم شوند.

بیانیه وزارت‌خارجه آمریکا می‌افزاید: جامعه ناوبری جهانی باید آگاه باشد که آمریکا در نظر دارد ویزای خدمه چنین شناورهایی را لغو کند.

 

وزیر خارجه آمریکا نیز طی پیامی خطاب به ملوانهایی که درگیر حمل‌ و نقل کالاهای مربوط به حکومت آخوندی هستند، اعلام کرد: اگر شما خدمه یک کشتی سپاه پاسداران یا سایر کشتی‌هایی که در لیست سازمان تروریست خارجی آمریکا قرار دارند، بشوید ورود آینده خود به آمریکا را به خطر انداخته‌اید و این برای شما نمی‌صرفد.

وزیر خارجه آمریکا خاطرنشان کرد: کشتی گریس۱که نفت از رژیم ایران منتقل می‌کرد بنا‌ به ارزیابی آمریکا با سپاه پاسداران ایران همیاری داشته است.

 

رویترز نیز گزارش داد: وزارت‌خارجه آمریکا تأکید کرد: در پرونده گریس ۱ آمریکا سیاستش را در رابطه با تأمین خدمات و کالا برای حمایت از سپاه پاسداران اعمال می‌کند..

 

لویدز لیست اعلام کرد جبل‌الطارق درخواست آمریکا را برای جلوگیری از حرکت تانکر رژیم ایران در نظر می‌گیرد.

لویدز لیست نوشت: هم‌چنان که صاحبان گریس ۱به‌دنبال جایگزینی خدمه کشتی هستند تحقیقاتی توسط بازجویان برای در نظر گرفتن درخواست آمریکا در جریان است.

لویدز لیست نوشت: بدین ترتیب زمان به ضرر این تانکر است.

رویترز قبلاً گزارش داده بود که، پیکاردو وزیر اول جبل الطارق در مصاحبه با رسانه‌ها اعلام کرد احتمال ایجاد مانع حقوقی برای نفتکش گریس یک هم‌چنان وجود دارد و ممکن است پرونده این کشتی به خواسته آمریکا به دادگاه بازگردد.

وی افزود: موضوع فراخوان آمریکا مستقل از پرونده قبلی توقیف این کشتی بوده و مقامات در حال بررسی آن هستند و رسیدگی به آن یک پروسه قضایی دیگرمی‌طلبد.

حکومت آخوندی که ابتدا اعلام کرده بود کشتی گریس یک عازم سوریه است، بعد از توقیف کشتی و احکام صادره از دادگاه برای استمرار توقیف آن در هفته‌های گذشته، رویه انکار و حاشا در پیش گرفت تا بتواند تحریم‌های اتحادیه اروپا علیه بشار اسد را دور بزند. رژیم در یک سند مکتوب با سربرگ و امضای سفارتخانه‌اش در انگلستان تعهد داد که در صورت رفع توقیف از گریس یک، این کشتی به هیچ بندریا کشوری که مورد تحریم اتحادیه اروپاست، نخواهد رفت.

اما بعد از صدور حکم دادگاه سخنگوی وزارت‌خارجه رژیم و همچنین بعیدی‌نژاد سفیر رژیم در انگلستان تلاش کردند این تعهد را دور بزنند تا راه انتقال نفت ایران برای رژیم جنایتکار اسد بسته نشود.

 

گزارشهای منتشر شده از جلسه دادگاه در روز پنجشنبه حاکیست که قاضی دادگاه جبل الطارق در هنگام اعلام حکم خود می‌گوید کشتی گریس یک، بر اساس تعهد رژیم ایران به این‌که در بنادر مورد تحریم اتحادیه اروپا نظیر سوریه پهلو نمی‌گیرد، رفع توقیف می‌شود. قاضی همچنین تصریح می‌کند که دادگاه دادخواستی از سوی آمریکا برای ادامه توقیف نفتکش دریافت نکرده است. چیزی که برخلاف گزارشهای منتشر شده قبل از آن در روز پنجشنبه است.

 

در همین رابطه همزمان با دادگاه، سندی توسط مقامات جبل الطارق، منتشر شد که نشان می‌داد سفارت رژیم در انگلستان تعهد داده است که این کشتی به بنادری که مورد تحریم اتحادیه اروپا قرار دارند، نخواهد رفت.

حکومت آخوندی در ابتدای توقیف نفتکش خود در جبل‌الطارق اعتراف کرده بود که مقصد این کشتی یکی از بنادر سوریه بوده است.

تلویزیون رژیم ـ ۱۳تیر۹۸:

مجری: سفیر انگلیس در اعتراض به توقیف غیرقانونی یک نفتکش حامل نفت ایران در تنگه جبل الطارق به وزارت‌خارجه احضار شد.

صبح امروز نظامیان نیروی دریایی انگلیس با بالگرد نظامی و قایق های تندرو به نفتکش حامل محموله نفت ایران حمله‌ور شدند و آنرا توقیف کردند، این نفتکش بزرگ حامل حدود دو میلیون بشکه نفت فروخته شده ایران است که عازم پالایشگاه بانیاس سوریه بود.

سر وزیر دولت جبل الطارق می‌گوید پالایشگاه بانیاس سوریه جز املاک نهادی ست که تحت تحریم‌های اتحادیه اروپا علیه سوریه قرار دارد.

اتحادیه اروپا از هشت سال پیش علاوه بر حمایت از تروریستهای سوریه دولت قانونی این کشور را از جمله در بخش نفت تحریم کرده است.

 

										
											<iframe style="border:none" width="100%" scrolling="no" src="https://www.mojahedin.org/if/84416b88-1bc0-4714-98ce-073c076150cd"></iframe>
										
									

گزیده ها

تازه‌ترین اخبار و مقالات