728 x 90

آلودگی هوا,

ناتوانی ۱۶ نهاد درگیر با آلودگی هوای تهران؛ چرا؟

-

آلودگی هوای تهران-آرشیو
آلودگی هوای تهران-آرشیو
معضل آلودگی هوای تهران یکی از موضوعاتی است که به‌طور مستمر رسانه‌های رژیم نسبت به آن هشدار می‌دهند و در بسیاری از روزها نیز هوا آن‌چنان آلوده و ناسالم است که به مرز بحران می‌رسد.

در شرایطی که در این هفته بارندگی وجود داشت، اما با این وجود 5روز هفته هوا وضعیت نامناسبی داشت که یک روز آن برای گروههای خاص و 4روز آن برای همه گروهها ناسالم بود. (تلویزیون شبکه خیر11 دی 95)

خبرگزاری حکومتی ایسنا12 دی 95 می‌نویسد: ”آلودگی هوا در تهران با سرعت نسبتاً بالایی در حال رشد است. میانگین شاخص آلودگی هوا از عدد ۱۵۰ عبور کرد و برای همه اقشار جامعه در حد ناسالم قرار گرفت“.

در حال حاضر هوای تهران تحت‌تاثیر آلاینده‌های ناشی از سوختهای فسیلی آلوده می‌شود، که البته سوخت بنزین خودروها و سوخت کارخانه‌هایی که مازوت استفاده می‌کنند نقش مهمی در آلودگی هوای تهران دارد.

در حال حاضر غلظت ذرات معلق در تهران 5 تا 6 برابر استانداردی است که سازمان بهداشت جهانی مشخص کرده است.

این وضعیت بحرانی به حدی است که در اثر آن در هر دوساعت یک نفر در تهران می‌میرد.

سوختهای فسیلی باعث انتشار ذرات ریزی نظیر کربن سیاه، دی اکسید نیتروژن، دی اکسید سولفور و... می شوند، افرادی نیز که در اثر آلودگی هوا می‌میرند عمدتاً تحت تاثیرات مخرب این ذرات جان خود را از دست می‌دهند. همچنین این وضعیت بحرانی هوا، در ایجاد بیماریهایی از قبیل سرطان و بیماریهای قلبی عروقی بسیار موثر است.

سوخت غیراستاندارد، ساخت و وارد کردن خودروهای غیراستاندارد و آلاینده و وجود انبوه خودروهای فرسوده نقش به سزایی در آلودگی هوای تهران دارد.

واضح است که این کار به‌طور گسترده، توسط سردمداران و ارگانهای چپاول رژیم از جمله سپاه پاسداران ”برادران قاچاقچی ”انجام می‌شود و قیمت این چپاولگری را مردم ایران با جان خود می‌پردازند.

واقعیت این است که صنعت خودروسازی کشور که خودرو را با کیفیت نازل تولید می‌کند، در در تیول باندها و مهره‌های رژیم است. به اعتراف کارشناسان رژیم این خودروها در دو سال اول خوب کارمی کنند اما بعد از دو سال به‌دلیل کیفیت پایین قطعات آنها، میزان آلایندگی‌شان بالا می‌رود.

خبرگزاری حکومتی ایسنا در این زمینه می‌نویسد: ”سال گذشته طبق ابلاغ سازمان استاندارد خودروهای وارداتی باید با استاندارد یورو 5 وارد کشور می‌شدند با این حال خودروهای وارداتی از کشورهایی چون امارات، عمان، قطر و کویت تأمین می‌شد که خودروهای وارد شده به این مناطق دارای استاندارد آلایندگی یورو 2 و 3 هستند“. (خبرگزاری ایسنا 11اردیبهشت 95)

در زمینه تاثیر آلایندگی بنزینهای غیراستاندارد بر روی خودرو های وارداتی و نقش آن در زمینه آلودگی هوا نیز نایب‌رئیس واردکنندگان خودرو می‌گوید: ”از یک طرف به واردکنندگان اجبار می‌کنیم حتماً خودروهای یورو ۵ و یورو ۶ وارد کنند اما وقتی به گفته مسئولان هنوز تمام بنزین عرضه شده در کشور حتی یورو ۴ هم نیست ما با استفاده از این سوخت در خودروهای یورو ۵ و یورو ۶ عملاً هم آلودگی بیشتری ایجاد می‌کنیم و هم به مشتریان با پرداخت پول بیشتر لطمه وارد کرده‌ایم“ (روزنامه مشرق 1آذر95)

معضل آلودگی هوا در عمده مناطق و شهرهای کشور وجود دارد ولی به‌طور مشخص، در تهران به‌دلیل تراکم جمعیت زیاد، انبوه خودروهای آلاینده در آن، نبودن ساز و کار مناسب در بخش حمل ونقل ریلی، کمبود وسائل حمل ونقل عمومی مانند اتوبوس و... و بلبشو در مدیریت حمل ونقل شهری، این وضعیت ضریب می‌خورد.

به گفته مدیر عامل شرکت کنترل کیفیت هوا هم‌اکنون ”بالغ بر 16 نهاد و سازمان درگیر آلودگی هوا هستند“ (خبرگزاری تسنیم 18آبان 95) اما با این وجود توانایی مقابله با آلودگی هوای تهران ناشی از آلایندگی سوختهای فسیلی را ندارند“.

البته اگر ‌چه این مدیر عامل به زبان نمی‌آورد ولی علت این ناتوانی روشن است. وقتی که سردمداران و نهادهای متعدد چپاول حکومتی، خودشان دست‌اندرکار تولید و واردات و قاچاق خودرو و بنزین غیراستاندارد هستند، 16 نهاد که هیچ، صد برابر این هم که باشد، هیچ راهی باز نخواهد شد. بنابراین به مصداق این‌که چاقو دسته خودش را نمی‌برد، این نهادها که خود تحت نفوذ همان غارتگران حکومتی هستند، نیز نه می‌خواهند و نه می‌توانند با آلودگی هوای تهران مبارزه کنند.
										
											<iframe style="border:none" width="100%" scrolling="no" src="https://www.mojahedin.org/if/f34b770b-b9d8-47dc-987a-49af69783b9a"></iframe>
										
									

گزیده ها

تازه‌ترین اخبار و مقالات