728 x 90

حمايت جهاني از مقاومت ایران,

سنای ایالات متحده آمریکا، کنفرانس پیرامون مذاکرات اتمی با رژیم آخوندی

-

سناتور تام کاتن - سناتور تام تیلیس - سفیر مارک گینزبرگ
سناتور تام کاتن - سناتور تام تیلیس - سفیر مارک گینزبرگ
سناتور تام کاتن عضو کمیته قوای مسلح و کمیته منتخب اطلاعات
سناتور کاتن جوان‌ترین عضو سنای آمریکا، جمهوریخواه از ایالت آرکانزاس است و پیش از آن نمایندهٴ کنگره بود.
وی تدوین‌ کننده نامه 47 سناتور جمهوریخواه به سران رژیم بود و در بحثهای سنا بر سر تصویب لایحه تأیید توافق اتمی، بر لزوم اتخاذ سیاستی قاطع در قبال رژیم تأکید داشت.
تام کاتن در اسفند سال 91، در سخنرانی خود در جلسه رسمی کنگره، با حمایت از قطعنامه ارائه‌شده از سوی قاضی تد پو در محکومیت حمله موشکی 21بهمن‌ماه همان سال به لیبرتی، بر استاتوی اشرفی‌ها به‌عنوان پناهنده تأکید کرد، و گفت:
«در انتظار روزی هستم که این پناهندگان بتوانند به کشور خود بازگردند با سرنگونی رژیم استبدادی ایران. روزی که اگر پرزیدنت اوباما در سال 2009 در کنار معترضان شجاع ایرانی قرار می‌گرفت، به‌جای نوازش آخوندهای حکومت مذهبی، تسریع می‌شد. بیایید بار دیگر این اشتباه را تکرار نکنیم».

سناتور تام تیلیس عضو کمیته‌های قوای مسلح، قضایی و بازنشستگان ارتش در سنای آمریکا
سناتور تیلیس از حزب جمهوریخواه از ایالت کارولینای شمالی است و پیش از ورود به سنا در ژانویه 2015سخنگوی مجلس نمایندگان در این ایالت بود.

دکتر اولی هاینونن معاون پیشین مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، مدیر بخش عملیاتی آژانس و مسئول پرونده اتمی رژیم آخوندی
اولی هاینونن از فنلاند محقق ارشد علوم و روابط بین‌المللی در مرکز بلفر در دانشکدهٴ امور دولتی در دانشگاه هاروارد، به‌مدت 27سال در آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در وین کار کرده و از جمله معاون مدیرکل آژانس و رئیس بخش پادمانهای آن بوده است. وی همچنین مسئولیت گروه‌های بازرسان را در تحقیقات درباره برنامه‌های اتمی موجب نگرانی حکومتهای مختلف برعهده داشته و از جمله تأسیسات اتمی رژیم ایران، کره شمالی و سوریه را مورد بازرسی قرار داده و رهبری اقدامات آژانس برای یافتن و از بین ‌بردن شبکه‌های توسعهٴ اتمی را نیز عهده‌دار بوده است.

سفیر جوزف دیترانی رئیس سازمان «اتحاد اطلاعات و امنیت ملی» ،مشاور ارشد پیشین مدیر اطلاعات ملی آمریکا، مدیر پیشین مرکز ملی ضداشاعهٴ (تسلیحاتی)، فرستادهٴ ویژه در مذاکرات شش کشور با کره شمالی

سفیر مارک گینزبرگ، سفیر پیشین آمریکا در مراکش، مشاور پیشین کاخ سفید در امور خاورمیانه

سفیر رابرت جوزف، معاون پیشین وزارت‌خارجه آمریکا و نماینده ویژه در امور منع گسترش تسیلحات اتمی

در آستانهٴ رأی‌گیری روی لایحه تأیید توافق اتمی با رژیم، کنفرانسی در سنای آمریکا در روز 6می 2015 تحت عنوان ”بعد از چهارچوب توافق، قدم بعدی چیست؟ ”با حضور و سخنرانی سناتورها، متخصصان ارشد اتمی و شخصیتهای برجستهٴ آمریکایی، نمایندگان دیپلوماتیک از سفارتخانه‌های شماری از کشورها و نمایندگان رسانه‌های آمریکایی و بین‌المللی برگزار شد.

سفیر مارک گینزبرگ:
از همه شما به‌خاطر حضور در این‌جا تشکر می‌کنم. شما پنل بسیار برجسته‌ای در این‌جا دارید. گروهی از متخصصان که همان‌طور که به خودشان از این پیشتر گفتم امیدوارم که آنها همواره برای شما حاضر باشند. چرا که همین حالا این موضوع پیچیده است که سنا در حال بررسی لایحه کورکر – منندز می‌باشد که ممکن است ظرف 24 یا 48ساعت آینده برای رأی‌گیری ارائه شود. دولت اوباما خواهد رفت و شما باقی خواهید ماند که توافقات آن قرارداد را مورد بررسی قرار دهید. هر توافقی که حاصل شود از چیزی که در حقیقت در 2آوریل در لوزان سوئیس شروع شد، یعنی همان چارچوب توافق. اعضای پنل ما هر کدام افراد برجسته‌ای هستند. آنها به این‌جا آمدند تا برای شما پاسخ‌هایی را فراهم کنند تا شما بتوانید به اعضای کنگره خود مشورت دهید و خودتان هم تبدیل به متخصصان مستقل در مورد این توافق شوید. در سمت راست سناتور تام تیلیس قرار دارد. سناتور، من می‌خواهم از شما تشکر کنم که کمک کردید این جلسه را برگزار کنیم. سناتور تیلیس از کارولینای شمالی عضو کمیته قوای مسلح سنا می‌باشد. وی همچنین عضو کمیته کشاورزی، جنگلها و تغذیه، کمیته قضایی و کمیته سالخوردگی می‌باشد. وی در سال 2006 در مجلس نمایندگان کارولینای شمالی انتخاب شد و توسط همکارانش انتخاب شد که از سال 2011 تا 2014 به‌عنوان رئیس مجلس ایفای وظیفه کند. وی به سنای آمریکا راه یافت و در سال 2015 کارش را شروع کرد. سناتور، خوش آمدید رشته سخن در دست شماست

سناتور تام تیلیس - عضوکمیته قوای مسلح و کمیته قضایی سنای آمریکا
متشکرم آقای سفیر، کوتاه صحبت می‌کنم، مایهٴ افتخار من است که در میان این سخنرانان برجسته باشم. آنها کسانی هستند که اطلاعات دارند و منتظرم تا سخنان آنها را بشنوم. برای این‌که بدانید از کجا می‌آیم، تا دسامبر سال گذشته رئیس مجلس ایالتی بودم... حالا شرایط به‌غایت متفاوت است و من سعی کرده‌ام هر اقدامی را انجام بدهم در مورد این موضوع شخصاً بیشتر مطالعه کنم و با افراد صحیح صحبت کنم و تصمیمات درستی اتخاذ کنم. من به مطبوعات هم گفته‌ام که لایحه کورکر بسیار مهم است. اگر به چالش پیش رو نگاه کنید، موضوع این است که افکار عمومی از عواقب یک معاملهٴ بد آگاه شود و به نقطه‌یی برسیم که مردم آمریکا را آگاه سازیم که معامله‌ نکردن بهتر از یک معاملهٴ بد است.
یکی از خبرنگاران از من پرسید، آیا رئیس‌جمهور می‌تواند توافقی را در مقابل شما قرار دهد که بتوانید به‌طور بالقوه از آن حمایت کنید و من جواب دادم، البته. فکر نمی‌کنم، در چارچوب فعلی من در مورد قواعد بازرسی و چند موضوع دیگر قانع شده باشم، مثلاً برنامه اعمال مجدد تحریمها و مکانیزم‌هایی که ما به‌طور مداوم به آنها نیاز داریم. اما من با فکر باز جلو می‌روم و فکر می‌کنم یک بخش بسیار مهم نقش من به‌عنوان یک سناتور این است که جزییات این توافق را درک کنم و لایحه کورکر به ما این فرصت را می‌دهد. و همچنین به مردم آمریکا و مطبوعات و دیگران این فرصت را می‌دهد تا در طول 30روز روی این موضوع واقعاً تمرکز کنند. من همچنین فکر می‌کنم، زمان 90روزه برای تصدیق و تأیید این موضوع که آیا (رژیم) ایران به تعهدات خود در توافقنامه عمل می‌کند یا خیر، بسیار مهم است. و ما این موضوع را مورد توجه مردم آمریکا قرار خواهیم داد. از شما متشکرم که به این‌جا آمدید تا اطلاعات کسب کنید. متشکرم آقای سفیر.

سناتور تام کاتن - عضو کمیته قوای مسلح سنای آمریکا
متشکرم. من می‌خواستم در این جلسه شرکت کنم و نکاتی را مطرح کنم. به جزییات و مسائل تکنیکی و ماهیت توافقی که دولت آمریکا ماه گذشته اعلام کرد و ممکن است در توافق آتی باشد، نخواهم پرداخت. مطمئنم دکتر هاینونن به‌خاطر دانش خود بهتر توضیح خواهد داد. تجربه او در این رابطه بسیار عالی است. من می‌خواهم موضوع عام‌تری را مطرح کنم که می‌دانم برای کسانی که در این جلسه حضور دارند و در ایران به‌دنیا آمده‌اند و اغلب تحت فشار به تبعید رفته‌اند مهم است و امیدوارم، صدایم به ایرانیانی که در داخل ایران برنامه را تماشا می‌کنند برسد. کسانی که تحت سلطه یک استبداد شرور زندگی می‌کنند. مشکل با (رژیم) ایران در اساس حول موضوع دستیابی به تسلیحات اتمی نیست. مشکل در ماهیت رژیم حاکم است و در نهایت، دلیل این‌که این سؤال را می‌پرسند که آیا می‌توان بازرسی و تصدیق موفقیت‌آمیز داشته باشیم یا خیر این است که به رژیم ایران اعتماد نمی‌کنیم و نمی‌توانیم بکنیم. ما می‌دانیم وقتی یک حکومت می‌خواهد فصل جدیدی باز کند، تسلیحات خود را تسلیم کند و بخشی از جامعه متمدن شود چگونه است. آفریقای جنوبی این کار را کرد، در اواخر دهه 1980 و اوایل دهه 1990، اما می‌دانیم، رژیم ایران تلاش خواهد کرد از هر روزنه و فرصتی در این توافقنامه برای تقلب و فریب سوء‌استفاده کند. زیرا آنها همیشه این کار را کرده‌اند و این بخشی از ماهیت این رژیم است و تا زمانی که اساس رژیم ایران تغییر نکند، ما به این رژیم اجازه نخواهیم داد توان دستیابی به مخرب‌ترین سلاحهای دنیا را پیدا کند.
یک حکومت معمولی که می‌خواهد بخشی از دنیای متمدن باشد، مردم خود را با آویزان‌ کردن از جراثقال دار نمی‌زند، آن هم به‌خاطر ابراز ملایم‌ترین اشکال از مخالفت سیاسی. یک حکومت معمولی که می‌خواهد بخشی از دنیای متمدن باشد، کشورهای متعدد را در منطقهٴ خود بی‌ثبات نمی‌کند، مانند عراق، سوریه، لبنان و یمن، یک حکومت معمولی، تروریسم را صادر نمی‌کند و به‌گفته وزارت‌خارجه آمریکا که آن‌را بزرگترین حکومت حامی تروریسم می‌نامد، یک حکومت معمولی بعد از شلیک به یک کشتی تجارتی به آن تجاوز نمی‌کند، کاری که رژیم ایران هفته گذشته انجام داد. یک حکومت معمولی به‌دنبال تسلیحات اتمی نخواهد رفت، کاری که رژیم ایران انجام داده است، بارها و بارها، به‌رغم این‌که بارها به آن فرصت داده شده تا این کار را نکند. این مشکل اساسی با رژیم ایران است و بنابراین در نهایت ماهیت رژیم ایران باید تغییر کند و مردم ایران که دارای هزاران سال تاریخ طولانی و درخشان هستند شایستهٴ دولتی هستند که از حقوق آنها حفاظت کند و در صلح و دوستی با همسایگان خود زندگی می‌کند. آخوندهای حاکم به مردم ایران اهمیت نمی‌دهند. آنها سعی می‌کنند تاریخ را تحریف کنند، اما خمینی ولی‌فقیه اول این رژیم علناً می‌گفت، منافع حکومت او بر منافع و فرهنگ و تاریخ ملت ایران ارجحیت دارد. در جریان جنگ (رژیم) ایران و عراق، او سعی کرد خودش را به‌عنوان یک فرد ملی‌گرا جا بزند، اما هدف اول آخوندها در اساس صدور « انقلاب اسلامی خودش» است و اگر لازم باشد این کار را با کمک تسلیحات اتمی انجام خواهند داد. به همین دلیل ما باید یک معاملهٴ خطرناک اتمی را با رژیم ایران قبل از انعقاد متوقف کنیم و در هر فرصتی باید در مقابل تجاوز منطقه‌یی رژیم ایران بایستیم و در کنار مردم ایران بایستیم، کاری که در جریان قیام 2009 انجام ندادیم و این اولین اشتباه دوران ریاست‌جمهوری این رئیس‌جمهور بود؛ و اگر این فرصت دوباره ایجاد شود، باید از آن بهره برد. مردم ایران متحد طبیعی ایالات متحده هستند. اما تا زمانی که آخوندها حاکمند، ما باید متحد مردم ایران باشیم و باید علیه مستبدین حاکم در تهران در راستای امنیت آمریکا، منطقه و جهان و به موازات احترام به حقوق اساسی مردم ایران اقدام کنیم. بنابراین از حمایت شما متشکرم. متشکرم که به من اجازه دادید با شما صحبت کنم. لطفاً به تلاشهای خود ادامه دهید. ما می‌توانیم پیروز شویم.

										
											<iframe style="border:none" width="100%" scrolling="no" src="https://www.mojahedin.org/if/edce88c6-5f0d-492e-ba1e-5f5bee340bad"></iframe>
										
									

گزیده ها

تازه‌ترین اخبار و مقالات