نیویورک تایمز روز جمعه ۱۶ آذرماه درباره پیشروی مخالفان حکومت سوریه و سرعت پیشروی آنها نوشت: با پیشروی شورشیان سوری، ایران بهشدت نگران میشود.
دستآوردهای شورشیان باعث شد لبنان و اردن گذرگاههای مرزی خود را ببندند و ایران شروع به خروج پرسنل از سوریه کند
حمله سریع و پیشرفته شورشیان در سوریه، موقعیت استراتژیکی را تهدید میکند که روسیه برای یک دهه از آن برای نمایش قدرت خود در خاورمیانه، مدیترانه و حتی قاره آفریقا استفاده کرده است.
این حمله همچنین تلاشهای پوتین، رئیسجمهور روسیه، برای ارائه مسکو بهعنوان پرچمدار نظم جهانی جایگزین در مقابل لیبرالیسم غربی را به چالش میکشد و حمایت او از رژیم سوریه را بهعنوان نمونهیی از مقاومت موفق در برابر سلطه آمریکا در منطقه زیر سؤال میبرد... .
«سوریه مزایای فراوانی با هزینه کم فراهم کرده است»، آنا بورشچفسکایا، عضو ارشد اندیشکده واشنگتن و نویسنده کتابی درباره جنگ پوتین در سوریه، گفت. «از دست دادن سوریه یک شکست راهبردی بزرگ خواهد بود که تأثیرات آن فراتر از خاورمیانه احساس خواهد شد. این شکست پیامدهای جهانی خواهد داشت...».
اما شاید مهمترین مسأله، خروج نیروهای ایرانی پس از بیش از یک دهه حمایت قاطع از بشار اسد باشد. این تخلیه شامل فرماندهان ارشد نیروی قدس، شاخه خارجی سپاه پاسداران، میشود.
مقامات آمریکایی گفتند که دمشق ممکن است بهزودی در معرض خطر باشد. یک مقام ارشد وزارتخارجه آمریکا اظهار داشت که اسد به نیروهای زمینی نیاز دارد و ایران تمایلی به تأمین آن ندارد... .
«خط پایانی این است»، بهگفته مهدی رحمتی، تحلیلگر برجسته ایرانی، «ایران متوجه شده است که نمیتواند وضعیت سوریه را در حال حاضر با هیچ عملیات نظامی مدیریت کند و این گزینه از دست رفته است...».
رهبری گروه شورشیان به دست گروه هیأت تحریر الشام است، گروهی که پیشتر وابسته به القاعده بود. اگر چه در سال ۲۰۱۶ از القاعده جدا شد و تلاش کرد مشروعیت بینالمللی کسب کند، اما همچنان از سوی ایالات متحده و سازمان ملل بهعنوان یک سازمان تروریستی شناخته میشود... .
رهبر این گروه، ابو محمد الجولانی[احمد شرع]، در مصاحبهیی با نیویورک تایمز این هفته گفت هدف او «آزادسازی سوریه از این رژیم سرکوبگر» است... .
آقای معاذ مصطفی، مدیر اجرایی گروه اضطراری سوریه که با ارتش ایالات متحده همکاری میکند، در جلسهیی برای خبرنگاران این هفته گروه تحریر شام را برای وصل کردن برق حلب بلافاصله پس از تصرف آن تحسین کرد.
آقای مصطفی گفت ارتباط دادن این گروه با ریشههای جهادی آن اشتباه است و اصرار داشت که این گروه با سازمانهای تروریستی ارتباطی ندارد. او از ایالات متحده خواست حمایت کامل خود را از پیشروی علیه اسد اعلام کند و گفت این حمله در راستای منافع ملی آمریکا است... .
معاذ مصطفی گفت: «همه باید این مسأله را بهعنوان شکست ایران در سوریه ببینند».
نیویورک تایمز: با پیشروی شورشیان سوری، ایران بهشدت نگران میشود
- بحرانها و مسائل بینالمللی
- 1403/09/17
پیشروی مخالفان سوری
<iframe style="border:none" width="100%" scrolling="no" src="https://www.mojahedin.org/if/e9204367-e61f-4eee-9de3-a9a6fd34e7bf"></iframe>