728 x 90

واکنش‌های ترسان حکومت آخوندی در قبال منع غنی‌سازی و هشدار مکانیسم ماشه

مکانیسم ماشه
مکانیسم ماشه

واکنش‌های ترسان حکومت آخوندی

در قبال منع غنی‌سازی و هشدار مکانیسم ماشه

و درخواست مجدد عراقچی از اروپا «برای تعامل»

 

در حالی که حکومت آخوندی از سوی اروپا و آمریکا به‌خاطر نقض تعهدات و غنی‌سازی بی‌رویه، به‌شدت زیر ضرب است، عراقچی در گفتگوی تلفنی با گوترز گفت: به‌عنوان عضو معاهده منع اشاعه هسته‌یی ضمن پایبندی به تعهدات خود، بر بهره‌مندی از انرژی هسته‌یی که لازمه آن انجام غنی‌سازی است، اصرار دارد.

خبرگزاری حکومتی ایسنا ضمن درج موضع‌گیری وزیر خارجه رژیم نوشت: عراقچی گفت رفتارها و گفتارهای ضدونقیض مقامات آمریکا به همراه ادامه تحریم و تهدید، موجب تشدید بی‌اعتمادی و سوءظن نسبت به جدیت آمریکا برای پیشبرد مسیر دیپلماسی شده است. عراقچی بار دیگر بر آمادگی برای ادامه تعامل با طرف‌های اروپایی تأکید و اضافه کرد فرانسه، آلمان و انگلستان رویکرد سازنده‌ای در قبال حل و فصل مسالمت‌آمیز اختلافات موجود در پیش بگیرند.

خبرگزاری ایسنا (رژیم): ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۴

 

عراقچی در پیامی در شبکه ایکس که در آن هیچ خبری از شاخ و شانه کشیدن‌های معمول رژیم نیست، نوشت: ایران به‌عنوان یکی از امضاکنندگان اولیه معاهده منع گسترش سلاح‌های هسته‌یی(NPT)، حق کامل برای داشتن چرخه کامل سوخت هسته‌یی را دارد.

وی به جای خط و نشان کشیدن برای استکبار جهانی با استدعای نگرش منصفانه افزود: مواضع حداکثری و لفاظی‌های تحریک‌آمیز هیچ نتیجه‌یی جز کاهش شانس موفقیت، ندارند. یک توافق معتبر و پایدار در دسترس است. تنها چیزی که لازم است، اراده سیاسی قاطع و نگرشی منصفانه است.

همشهری آنلاین (رژیم): ۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۴

 

در ادامه این واکنش‌ها، بقایی سخنگوی وزارت‌خارجه رژیم هم در قبال هشدار وزیر خارجه فرانسه در مورد اعمال مکانیسم ماشه، گفت: اظهارات نادرست، همراه با تهدید به اعمال مجدد تحریم‌ها علیه ایران، این گمان را تقویت می‌کند که موضع انتقادآمیز فرانسه در معرض دگردیسی به نقشی اخلال‌گرانه است.

خبرگزاری ایرنا (رژیم): ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۴

 

یاد آوری می‌کنیم که وزیر خارجه فرانسه در کنفرانس مطبوعاتی اخیر خود به رژیم آخوندی هشدار داد: با پایان قریب‌الوقوع برجام در چند هفته آینده اگر منافع امنیت اروپا تضمین نشود لحظه‌ای درنگ نخواهیم کرد و تمام تحریم‌ها را دوباره اعمال خواهیم کرد. وضعیت بسیار جدی است. خطر اشاعه هسته‌یی هرگز تا این اندازه بالا نبوده است. این رژیم اکنون دارای ۶۰۰۰کیلوگرم اورانیوم غنی‌شده است یعنی ۳۰برابر بیش از حد تعیین‌شده در توافق هسته‌یی ۱۰سال پیش. اروپایی‌ها باید تا تابستان تصمیم مهم بگیرند.

سایت وزارت‌خارجه فرانسه: ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۴

 

مارکو روبیو وزیر خارجه آمریکا هم در مصاحبه با فاکس نیوز تأکید کرده است که اگر رژیم ایران ادعا می‌کند سلاح اتمی نمی‌خواهد باید مانند سایر کشورها اورانیوم غنی‌شده لازم را وارد کند و بگوید دیگر غنی‌سازی نمی‌کنیم. این رژیم باید از ساخت موشک‌های دوربرد و غنی‌سازی و حمایت از گروه‌های تروریستی دست بکشد.

فاکس نیوز: ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۴

 

رافائل گروسی، مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در همین زمینه گفته است: رژیم ایران فاصله زیادی تا دستیابی به تسلیحاتی اتمی ندارد. ما مطلعیم که آنها از سال‌ها پیش مطالعات و آزمایشات لازم برای تهیه مواد مورد نیاز برای ابزار اتمی را انجام داده‌اند. این چیزیست که ما کاملاً مطمئن نیستیم که از بین رفته باشند. ما نمی‌توانیم اجازه بدهیم رژیم ایران سلاح هسته‌یی داشته باشد.

انستیتو روابط خارجی آمریکا: ۲ اردیبهشت ۱۴۰۴

 

در واکنش ترسان دیگری در قبال تصریحات گروسی و روبیو در خصوص بازرسی‌های کامل و بدون قید و شرط، رنجبران، مشاور وزیر خارجه رژیم نوشت: کاملاً بدیهی است که بازرسی از تأسیسات هسته‌یی مختص بازرسان آژانس بین‌المللی انرژی اتمی است که آن هم در چارچوب مقررات و قواعد حقوق بین‌الملل صورت می‌گیرد.

خبرگزاری مهر (رژیم): ۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۴

 

مارکو روبیو وزیر خارجه آمریکا در گفتگو با فاکس نیوز گفته بود: اگر رژیم ایران ادعا می‌کند که تنها چیزی که می‌خواهند انرژی هسته‌یی صلح‌آمیز است، پس نباید از بازرسی توسط بازرسان، از هر نوعی، از جمله آمریکایی‌ها، بترسند.

فاکس نیوز: ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۴

 

در حالی‌که مذاکره رژیم و آمریکا در حالت تعلیق است و زمان و مکان مشخص برای دور چهارم آن اعلام نشده، العربیه ۱۲ اردیبهشت گزارش داد: میانجی‌های مذاکرات ایران و آمریکا از جمله عمان تلاش دارند تا از اهمیت ناکامی در برگزاری دور جدید مذاکرات میان دو طرف بکاهند. به‌گفته ناظران، شکاف عمیقی میان ادبیات مثبت طرف ایرانی و مواضع سخت‌گیرانه اخیر واشنگتن وجود دارد. آمریکا دلایلی برای تشدید فشارها بر رژیم ایران دارد که بخشی از آن به تحولات نظامی اخیر بازمی‌گردد.

یک مقام آمریکایی به العربیه گفت: نیروهای آمریکایی در روزهای اخیر یک محموله قاچاق ارسالی رژیم ایران برای حوثی‌ها را رهگیری کرده‌اند. جزئیاتی درباره نوع این محموله در دست نیست، اما منابع تأکید کردند که این اقدام در چارچوب مقابله با تداوم حمایت نظامی رژیم ایران از حوثی‌ها صورت گرفته است؛ مسأله‌ای که در جریان مذاکرات نیز موجب خشم واشنگتن شده است.

مقام دیگری نیز اظهار داشت که ناوهای ایرانی هم‌چنان در آب‌های خلیج عدن و اطراف باب‌المندب فعال هستند و به حوثی‌ها در رصد تحرکات کمک می‌کنند. به‌گفته منابع پنتاگون، ایران با ارائه اطلاعات و آموزش به حوثی‌ها، به آنها کمک کرده تا در هفته‌های اخیر با حملات هوایی آمریکا مقابله کنند، و همین موضوعی است که نگرانی و واکنش فرماندهی مرکزی ارتش آمریکا را برانگیخته است.

العربیه: ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۴

 

سناتور تد کروز روز جمعه ۱۲ اردیبهشت در مصاحبه با فاکس نیوز، ضمن اشاره به ضایعات سیاست مماشات با رژیم ایران گفت: «رئیس‌جمهور ترامپ کاملاً درست می‌گوید که باید سیاست فشار حداکثری علیه رژیم ایران را از سر گرفت. ما پول آنها و مبالغی را که صرف تروریست‌ها می‌کنند قطع خواهیم کرد».

تلویزیون فاکس نیوز: ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۴

 

نورمن رول، مشاور ارشد مرکز تحقیقات استراتژیک آمریکا، در مصاحبه با تلویزیون نیوز نشنال ضمن اشاره به هشدار اخیر وزیر دفاع آمریکا به رژیم آخوندی در خصوص حمایت از حوثی‌ها گفت: «رژیم ایران سامانه‌های موشکی و پهپادی به حوثی‌ها داده که علیه کشتی‌های غیرنظامی کشورهای مختلف استفاده شده‌اند، از جمله ۱۷۰حمله علیه کشتی‌های آمریکایی. این اقدامات باعث شد وزیر دفاع هگست چنین بیانیه‌یی صادر کند... در واقع، رژیم ایران به حوثی‌ها امکان داده تا مردم کشورهای مختلف را به‌قتل برسانند و به اقتصاد جهانی ضربه بزنند. وزیر دفاع آمریکا عملاً به رژیم ایران گفته است برای این اقدامات، در زمانی که ما تعیین می‌کنیم بهایی خواهد پرداخت».

نورمن رول افزود: اگر رژیم ایران به سمت تسلیحات هسته‌یی برود یا دست به اقدام تروریستی علیه آمریکا بزند، بعید نیست که آمریکا هم یک اقدام نظامی علیه آن انجام دهد».

تلویزیون نیوزنشنال: ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۴

										
											<iframe style="border:none" width="100%" scrolling="no" src="https://www.mojahedin.org/if/df82c407-82e4-4d40-8692-052f18675732"></iframe>
										
									

گزیده ها

تازه‌ترین اخبار و مقالات