افشای اسنادی در رابطه با فعالیتهای رژیم ایران برای بدست آوردن سلاح اتمی در دو روزنامه نیویورک تایمز و دیلی تلگراف چاپ لندن وضعیت هسته ای رژیم ایران را، در نقطه حساسیت برانگیزتری قرار داده است .
به گزارش نیویورک تایمز 10 اکتبر ( 19مهر)، بنا به گفته مقامات اروپایی و آمریکایی، بازرسان اژانس بینالمللی انرژی هسته ای، در حال تحقیق هستند تا دریابند که کدام دانشمند روسی در جریان آزمایشات پیچیده، در زمینه چگونگی انفجار سلاح هسته ای، به رژیم ایران کمک کرده است؟
نیویورک تایمز سپس به نشست توجیهی اولی هاینونن، معاون آژانس بین المللی انرژی اتمی پرداخته و مینویسد: در ماه فوریه، در جریان یک نشست توجیهی که پشت درهای بسته در مرکز آژانس در وین، معاون آژانس به دیپلماتهای چندین کشور، شواهدی را که از طبقه بندی خارج شده بودند، شامل اسناد، کروکی و حتی نوار ویدئویی، ارائه داد که سوالاتی را در مورد تلاش رژیم ایران برای طراحی سلاح برانگیخت. در میان شواهدی که توسط هاینونن ارائه شد، نشانههایی وجود داشت مبنی بر اینکه رژیم ایران بر روی چاشنیهای انفجاری که برای شلیک اکثر سلاحهای هسته ای ضروری است، کار کرده است.
هنگامی که نماینده رژیم ایران در نشست توجیهی، این اتهامات را بی اساس خواند و گفت که این آزمایشات برای سلاحهای متعارف بوده است، هاینونن گفت این آزمایشات، هیچگونه کاربردی جز تولید سلاح هستهای ندارد.
در همین رابطه، روزنامه دیلی تلگراف چاپ لندن نیز در همان روز فاش ساخت که آژانس بین المللی انرژی اتمی، 18سند رسمی در اختیار دارد، که ادعای رژیم ایران در مورد صلح آمیز بودن فعالیتهای هستهیی اش را مورد شک و تردید قرار می دهد. به نوشته این روزنامه، آژانس تنها پنج صفحه از این سند را که متن اصلی آن به فارسی است در اختیار مقامات ایران قرار داده است، چرا که بیم آن می رود منابع سند لو بروند.
اکنون با توجه به این اسناد و هم چنین التزام کره شمالی، که در مقابل بیرون آمدن از لیست سیاه تروریستی، متعهد شده است که اطلاعاتش را در مقابل راست آزمایی غرب ارائه کند و براساس اطلاعاتی که از قبل وجود داشت مبنی بر این که کارشناسانی از کره شمالی در ایران و برای کمک به پیشبرد پروژه هسته ای رژیم به کار مشغولند، باید منتظر افشای اطلاعات بیشتری از این دست بود.
از سوی دیگر، برنارد کوشنر وزیر خارجه فرانسه، که کشورش ریاست دوره ای اتحادیه اروپا را به عهده دارد و هم چنین یکی از کشورهای پنج بعلاوه یک می باشد، در دیداری رسمی از مصر، اعلام کرد : ما با رژیم ایران در رابطه با غنی سازی اورانیوم، و همچنین در ارتباط با قطعنامه های سازمان ملل متحد که هنوز اجرا نشده اند، مشکلات ویژه ای داریم.
کوشنر افزود: بنابراین از یک سو، قطعنامه های سازمان ملل متحد مطرح هستند و از سویی، گزارش آژانس بینالمللی انرژی اتمی وجود دارد که بسیار نگران کننده است و از عدم پاسخ مقامات ایرانی به ویژه به دانشمندان و کارشناسان خبر می دهد. ما در حال حاضر در چنین مرحله ای هستیم و بر مواضع خود اصرار میورزیم.
از طرف دیگر، هنری سکولوسکی مدیر اجرایی مرکز آموزش سیاست گذاری برای جلوگیری از گسترش تسلیحات اتمی در واشینگتن هشدار داد: رژیم ایران به آخرین مراحل تولید بمب اتمی نزدیک شده و با توجه به اینکه دارای برنامه هستهیی غیر نظامی بسیار گسترده یی است و کارشناسان این کشور نحوه استفاده از زباله های اتمی در یک روند شیمیایی برای تبدیل آنها به پلوتونیوم را دارند می توان گفت ما با چالش بزرگی روبرو هستیم. وی که در حاشیه کنفرانس جلوگیری از اتمی شدن خاورمیانه در ایتالیا در یک گفتگوی تلویزیونی صحبت میکرد، گفت: رژیم ایران 18ماه پس از راه اندازی نیروگاه بوشهر، با استفاده از زباله های سوخت این نیروگاه قادر به تولید 60بمب اتمی خواهد بود هنری سکولوسکی از جامعه جهانی خواست تا با افزایش تحریمها و فشار علیه رژیم ایران، از آزمایش اولین بمب اتمی رژیم ایران، جلوگیری کند.
نگرانی روزافزون جامعه بینالمللی از پروژههای سری اتمی رژیم و شتاب گرفتن تحولات
- گزارشات و تحلیلها
- 1387/07/23
محمد البرادعی و اولی هاینونن
<iframe style="border:none" width="100%" scrolling="no" src="https://www.mojahedin.org/if/cdb04b6b-6eaa-46e5-befa-9d0f77ab4f9c"></iframe>