728 x 90

ظرف یک هفته ۴کمپانی صنعتی آلمانی بازار ایران را ترک کردند

کمپانی تونل سازی هرن کنشت یکی از شرکتهای خارج شده از ایران
کمپانی تونل سازی هرن کنشت یکی از شرکتهای خارج شده از ایران

ظرف یک هفته پس از توقف فعالیت شرکت دایملر، (سازنده خودروهای مرسدس بنز) در ایران، سه شرکت صنعتی دیگر نیز اعلام کردند که به‌علت تحریمهای ایالات متحده آمریکا علیه رژیم ایران، همکاری تجاری خود با این رژیم را متوقف می‌کنند و قراردادهای تازه خود را اجرا نخواهند کرد. این شرکتها «هرن کنشت»، «وورث» و «دوور» نام دارند. مسئولان اتاق بازرگانی آلمان و ایران گفتند، علاوه بر ۴کمپانی فوق‌الذکر، شرکتهای زیاد دیگری نیز خود را برای قطع همکاری با رژیم ایران آماده می‌کنند.

 

آیا می‌توان بانکی که مبادلات ارزی با رژیم ایران را انجام دهد پیدا کرد؟

با آغاز دور نخست تحریم‌های آمریکا در هفته گذشته، اکنون تنها آن گروه از شرکتهای آلمانی امکان ادامه کار با رژیم ایران را دارند که هیچگونه رابطه‌ای با بازار آمریکا نداشته باشند. اما این دسته از شرکتها نیز برای ادامه فعالیت خود نیازمند بانکی هستند که توان انجام مبادلات ارزی با رژیم ایران را داشته باشد، بانکی که به‌دلیل بازگشت تحریمها قابل یافت نخواهد بود.

مسئولان اتاق بازرگانی آلمان در ایران به شبکه اول تلویزیون آلمان گفته‌اند: «شرکتهای کوچک می‌توانند معاملات خود را به‌صورت نقدی ادامه بدهند، اما انجام معاملات اصلی بدون همکاری بانکها ممکن نیست. به این دلیل اتحادیه اروپا در تلاش یافتن بانکی است که بتواند مبادلات ارزی را بدون هراس از فشار آمریکا انجام دهد. امری که چندان ساده تحقق نخواهد یافت.

فسخ قرارداد ۲۰میلیون یورویی فروش ماشین‌آلات تونل سازی
نخستین شرکتی که پس از دایملر بنز همکاری خود با ایران را قطع کرد، شرکت سازنده ماشینهای تونل سازی هرن کنشت آلمان بود.  مارتین هرن کنشت مدیرعامل این شرکت در مصاحبه‌یی با مجله اقتصاد هفته در آلمان گفت: «ما قرار بود ماشین‌آلات حفاری با ارزش معادل ۲۰میلیون یورو برای احداث یک تونل عظیم در ایجاد راه به ایران بفروشیم، اما اکنون مجبور به عقب‌نشینی از این معامله که متن آن نیز برای امضای دو طرف آماده شده بود هستیم. چرا که اجرای این قرارداد می‌توانست مناسبات بازرگانی شرکت هرن کنشت را در آمریکا با مشکل روبه‌رو کند. در حالی که بازار آمریکا برای این شرکت اهمیت بیشتری دارد».

قطع تولید و فروش پیچ و مهره
شرکت پرسابقه "وورث" دومین شرکتی بود که فعالیت تولیدی خود در ایران را طی روزهای اخیر متوقف کرده است. تخصص این کمپانی ساخت پیچ و مهره است و با تعطیل آن صنایع داخلی ایران نیز با بحران دسترسی به کالاهای مورد نیاز روبه‌رو خواهند شد. صدها کارگر ایرانی در شرکت وورث به کار اشتغال داشتند و این شرکت قرار بود با ایجاد شعبه‌هایی در تبریز، مشهد و چند شهر دیگر فعالیتهای خود را گسترش دهد.

صدها شرکت مجبور به ترک ایران هستند
دوور، سومین شرکت آلمانی است که در این هفته رسماًً قطع همکاری خود با رژیم ایران را اعلام کرد، دوور نیز یک شرکت ماشین‌سازی است. مدیر عامل این شرکت گفت: «ما سال گذشته دو قرارداد بزرگ و قابل‌توجه با ایران امضا کردیم که اکنون ناگزیزیم آنها را رها کنیم».

مشاور شرکتهای آلمانی در ایران مؤسسه «ام اف سی/ کانسولتینگ است. پیتر هایدینگر رئیس این مؤسسه مشاور می‌گوید: «ممکن نیست که همه شرکتهای آلمانی یک شبه به فعالیت خود در ایران پایان بدهند. به‌عنوان نمونه ما به یک شرکت تولید کننده مواد غذایی مشورت می‌دهیم که در ایران چند کارخانه و هزاران کارگر دارد. چنین شرکتی نه می‌تواند یکباره به کار خود پایان دهد و نه خواهد توانست برای مدت زیادی به کار خود در ایران ادامه بدهد».

اظهارات هایدینگر نشان می‌دهد که صدها شرکت آلمانی در ایران دستخوش سردرگمی شده‌اند. این شرکتها، به‌طور عمده پس از امضای توافق اتمی برجام و از سال ٢٠١۶وارد بازار ایران شدند. دو سال وقت نیاز بود تا جای پای خود را در ایران محکم کنند، و حالا که به مرحله تولید و سود رسانی رسیده‌اند، مجبور به ترک این کشور هستند.

 

بیشتر بخوانید:

 

										
											<iframe style="border:none" width="100%" scrolling="no" src="https://www.mojahedin.org/if/c8f1fb1f-04ba-4b8e-8baa-789a1f586d92"></iframe>
										
									

گزیده ها

تازه‌ترین اخبار و مقالات