کنگره آمریکا فشار بر رژیم ایران را در رابطه با اعتراضات عمومی در سراسر کشور بالا میبرد. تاکنون صدها تن از اعتراض کنندگان جانشان را از دست دادهاند و پایانی هم برای این سرکوب در کار نیست.
قانونگذاران در کنگره شامل مجلس نمایندگان و سنا در این هفته لایحه رسمی برای حمایت از اعتراضات در ایران و همچنین لایحهیی در مورد سرکوب اعتراضات ارائه دادند. اعتراضاتی که تهران را تکان داده است.
نماینده جمهوریخواه کنگره جو ویلسون از کارولینای جنوبی حامی این لایحه گفت با این لایحه، کنگره، یک پیام قوی دو حزبی به مردم ایران میدهد که ما از خواستههای دموکراتیک آنها حمایت میکنیم و هر کاری در توان داریم انجام میدهیم تا این رژیم را بهخاطر نقض عامدانه حقوقبشر مورد حسابرسی قرار دهیم.
این اعتراضات که بعد از انقلاب ۱۹۷۹ (انقلاب بهمن ۱۳۵۷)خشونتبارترین در نوع خود بوده، روز ۱۵ نوامبر با افزایش قیمت ۳۰۰درصدی سوخت جرقه خورد اما بهسرعت به جنبش ضدحکومتی گستردهیی در سراسر کشور تبدیل شد
رژیم ایران در مقابل اعتراضات، با قطعی سراسری اینترنت واکنش نشان داد و ارتباطات بین شهرها را در تلاشی برای خاتمه دادن به تظاهرات، قطع کرد.
تد دویچ نماینده دموکرات کنگره که حامی این لایحه است، گفت رژیم ایران یک سابقه رسوا در سرکوب مردم دارد از جمله اینترنت را سانسور میکند، آزادیهای مذهبی و تجمعات سیاسی را محدود میسازد، خبرنگاران را زندانی و مخالفان سیاسی را شکنجه میکند.
یک مقام ارشد دولت ترامپ هفته گذشته اعلام کرد در اعتراضات ایران ممکن است بیش از هزارتن توسط نیروهای امنیتی رژیم ایران کشته شده باشند.
وزارت دفاع آمریکا (پنتاگون) تأیید کرده است که در نظر دارد نیروهای افزوده آمریکا را به این منطقه اعزام کند تا تجاوزات رژیم ایران در این منطقه را مهار سازد.
مارک اسپر وزیر دفاع آمریکا روز چهارشنبه ۲۰ آذر ۹۸ در کنگره گفت تلاشهای رژیم تهران برای بیثبات کردن این منطقه در ماههای اخیر افزایش یافته است. وی افزود این روزها شورشهای زیادی را در بسیاری از شهرهای ایران میبینیم
تحرکات آمریکا برای اعمال فشار بر رژیم ایران و برای حمایت از اعتراض کنندگان مورد استقبال منتقدان ایرانی رژیم که مقیم آمریکا هستند قرار گرفته است. عصر چهارشنبه جمع کثیری در ساختمان کنگره گرد آمده بودند تا سخنان قانونگذاران مختلف را در حمایت از اعتراضات بشنوند.
علیرضا جعفرزاده معاون نمایندگی شورای ملی مقاومت ایران در آمریکا در یک گردهمایی به میزبانی سازمان جوامع ایرانی مقیم آمریکا این لایحه دو حزبی را یک گام بزرگ دانست.
نماینده دموکرات کنگره جان گاراماندی(Garamendi) از کالیفرنیا به این گردهمایی گفت، من در این راه طولانی که در پیش داریم، به شما میپیوندم.