به گزارش خبرگزاری رویترز، پالایشگاه نفتی فوجی اویل ژاپن برای جایگزینکردن واردات نفتی خود از ایران، نفت بیشتری را از منابع دیگری در خاورمیانه خریداری میکند.
رویترز بهنقل از چند منبع تجاری، نوشت: «فوجی اویل ژاپن برای ماه اکتبر، ۲میلیون بشکه نفت از... خاورمیانه وارد کرده و تلاش دارد با خرید میزان بیشتری (از نفت)، آنرا جایگزین واردات از ایران بکند... انتظار میرود فوجی اویل همچون دیگر پالایشگاههای ژاپنی وارد کردن نفت خام از ایران را از ماه اکتبر متوقف کند؛ چون تحریمهای آمریکا علیه (رژیم) ایران در ماه نوامبر شروع خواهد شد».
یکی از منابع مذکور گفت: «شرکتهای کشتیرانی، بیمهها و بانکها نسبت به تجارت (با رژیم) ایران، بسیار بیمیل هستند».
بیشتر بخوانید:
اوپک: تولید نفت ایران کاهش یافت
روز دوشنبه ۲۲مردادماه ۹۷اوپک سازمان کشورهای صادرکننده نفت در مورد وضعیت صادرات نفت ایران گزارشی را منتشر کرد.
اوپک، میگوید تولید نفت ایران طی دو ماه ژوئن و ژوئیه بهصورت متوالی کاهش یافته است.
بدین ترتیب، بعد از اعلام خروج آمریکا از توافق هستهیی در ماه مه، تولید نفت ایران «روند کاهشی تصاعدی» را آغاز کرده است.
بر اساس این گزارش که دوشنبه ۲۲مرداد ماه در سایت رسمی اوپک منتشر شده است، تولید روزانه نفت ایران طی ماه ژوئن نسبت به ماه مه حدود ۲۹هزار بشکه و در ماه ژوئیه نسبت به ماه ژوئن ۵۶هزار و ۳۰۰بشکه کاهش پیدا کرده است.
این گزارش میزان تولید روزانه نفت ایران در ماه گذشته را ۳میلیون و ۷۳۷هزار بشکه ارزیابی کرده است.
آمریکا تصمیم دارد صادرات نفت ایران را به صفر برساند
کاهش روزانه بیش از ۸۵هزار بشکهیی تولید نفت ایران طی دو ماه گذشته در حالی است که دور اول تحریمهای آمریکا که بیشتر حول مسائل مالی است هفته گذشته آغاز شد و هنوز سه ماهی به تحریمهای نفتی ایران نیز مانده است.
آمریکا در ابتدای خروج از برجام گفته بود که در نظر دارد صادرات نفت ایران را به صفر برساند که بهمعنی کاهش روزانه ۲.۱میلیون بشکه تولید و صادرات نفت ایران است. اما سپس اعلام کرد که برای برخی از مشتریان در صورت کاهش چشمگیر خرید نفت ایران معافیت خواهد داد.
افزایش تولید نفت کشورهای همسایه ایران در ماه گذشته
خبرگزاری بلومبرگ اخیراً از قول چند منبع آگاه در دولت آمریکا گزارش داد که این کشور در نظر دارد صادرات روزانه نفت ایران را در در این مرحله یک میلیون بشکه کاهش دهد.
اوپک در ادامه میگوید که تولید روزانه نفت ۱۵عضو این سازمان طی ماه گذشته تقریباً ۴۱هزار بشکه افزایش یافته و به ۳۲میلیون و ۳۲۳هزار بشکه رسیده است که علت عمده آن رشد تولید کشورهای عربی همسایه ایران مانند عراق، کویت، امارات، همچنین کشور نیجریه از آفریقا بوده است....
پیشبینی اوپک برای سال آینده
اوپک پیشبینی کرده است که رشد تقاضای جهانی نفت در سال آینده ۱میلیون و ۴۳۰هزار بشکه باشد، در حالی که تولید نفت کشورهای غیرعضو اوپک ۲میلیون و ۱۳۰هزار بشکه افزایش خواهد یافت. تقریباً نیمی از این افزایش شامل رشد تولید نفت آمریکا خواهد بود که انتظار میرود در سال ۲۰۱۹به روزانه ۱۱میلیون بشکه برسد و به بزرگترین تولیدکننده نفت جهان تبدیل شود.
اداره اطلاعات انرژی آمریکا نیز هفته گذشته پیشبینی کرد که بهرغم آغاز تحریمهای رژیم ایران انتظار میرود طی سال آینده قیمت نفت برنت حتی یک دلار نیز نسبت به متوسط قیمت سال جاری کاهش یافته و به ۷۱دلار برسد.
وزیر خزانهداری آمریکا: صادرات نفت ایران را به صفر میرسانیم
صادرات نفت ایران به کمترین میزان طی ۴ماه گذشته رسید
پیشبینی کاهش ۵۰درصدی فروش نفت ایران تا ماه آبان
هزینه حمل نفت ایران به اروپا دوبرابر میشود
به گزارش خبرگزاری فرانسه، شرکتهای نفتکش بهدلیل مخاطرات و تحریمهای آمریکا برای انتقال نفت ایران به اروپا درخواست افزایش هزینه دوبرابری برای انتقال نفت کردهاند.
همچنین گزارشهایی وجود دارد که شرکتهای نفتکش کرایه پیشنهادی را از ۷دلار در هر تن به ۱۵دلار افزایش دادهاند.
در صورت پذیرش این پیشنهاد که بهنظر میرسد در زمان کنونی، چارهای برای فروش نفت ایران البته با هزینهیی گزاف بهشمار میرود، میتواند سود کلانی را نصیب مالکان نفتکشها کند.مطالب بیشتر
آسیبهای تحریم نفتی ایران بیش از حد تصور است
جولین لی در مقالهیی با عنوان «آسیبهای تحریم نفتی ایران بیش از حد تصور است»، که در بخش نظراتوبسایت بلومبرگ منتشر شده است، با استناد به گفتههای صاحبنظران پیشبینی میکند که با بازگشت کامل تحریمهای نفتی ایران در ماه نوامبر، تاثیرها سریعتر و به مراتب گستردهتر از دفعه پیش خواهد بود.
به عقیده او، با در نظر گرفتن شدت عمل دولت ترامپ در مقابل ایران در مقایسه با دولت باراک اوباما، انتظار نمیرود خریداران نفت ایران بتوانند معافیت چندانی از آمریکا دریافت کنند و نفت خام سبک ایران که از میدانهای گاز طبیعی گرفته میشود نیز این بار مشمول تحریمهاست.
نویسنده میافزاید بهرغم مخالفت اروپاییها با خروج آمریکا از برجام، این شرکتها هستند که باید درباره معامله با ایران تصمیم بگیرند نه دولتمردها و دیوان سالاران. صرف تهدید محروم شدن شرکتها از بازار آمریکا و نظام بانکی این کشور کافیست که آنها را از خرید نفت ایران منصرف سازد.
نویسنده در پایان میافزاید در ماه نوامبر روزانه بیش از ۱میلیون بشکه نفت خام ایران از بازار کم میشود و این علاوه بر ۴۳۰هزار بشکه در روز است که هماکنون از صادرات نفت ایران کم شده است. بعد هم توقف صادرات نفت ایران به اروپا، امارات، ژاپن و به نصف رسیدن صادرات به هند، که در مجموع یک و نیم میلیون بشکه از صادرات روزانه نفت ایران کم خواهد کرد.
مطالب مرتبط:
دور جدید تحریم آمریکا و بیرون کشیدن شرکتهای اروپایی از ایران
تحریمهای جدید و مسابقه خروج شرکتهای خارجی از ایران