وزیر خارجه فرانسه درباره مکانیسم ماشه
اگر رژیم ایران به مذاکرات برای نظارت دائم بر برنامه هستهیی خود بازنگردد
فرانسه، آلمان و انگلستان میتوانند با ارسال یک نامه رسمی
تحریمهای جهانی تسلیحاتی، هستهیی، بانکی و بیمهای را دوباره اعمال کنند
مکانیسم ماشه به ما اجازه میدهد در صورت خودداری تهران از مذاکره
این تحریمها را در طول تابستان فعال کنیم
"ژان-نوئل بارو، وزیر خارجه فرانسه، چهارشنبه ۱۱ تیر در گفتگو با روزنامه فرانسوی لوموند گفت: «برای حل بحران ایران، فرانسه و شرکای آلمانی و بریتانیاییاش از اهرم بسیار قدرتمندی برخوردار هستند. اگر رژیم ایران به مذاکرات برای نظارت دائم بر برنامه هستهیی خود بازنگردد، فرانسه، آلمان و انگلستان میتوانند با ارسال یک نامه رسمی، تحریمهای جهانی تسلیحاتی، هستهیی، بانکی و بیمهای را که ۱۰سال پیش لغو شده بود، دوباره اعمال کنند. این مکانیسم، که بهعنوان اسنپبک شناخته میشود، به ما اجازه میدهد در صورت خودداری تهران از مذاکره برای ایجاد چارچوبی سختگیرانه و پایدار برای فعالیتهای هستهایاش که منافع امنیتی ما را تضمین کند، این تحریمها را در طول تابستان فعال کنیم.
لوموند افزود: این اظهارات در حالی مطرح میشود که تنشها بر سر برنامه هستهیی رژیم ایران شدت گرفته است. گزارشهای اخیر آژانس بینالمللی انرژی اتمی (IAEA) نشان میدهد که رژیم ایران به غنیسازی اورانیوم در سطوحی نزدیک به سطح تسلیحاتی ادامه میدهد، که بهگفته ناظران، نقض تعهدات این کشور در توافق هستهیی ۲۰۱۵ (برجام) است.
ژان-نوئل بارو تأکید کرد: برای حل بحران ایران، ما ابزارهای لازم را در اختیار داریم، فرانسه و متحدانش در حال هماهنگی برای اطمینان از پاسخی قاطع و مؤثر هستند.
بارو همچنین به وضعیت دو گروگان فرانسوی، سسیل کولر و ژاک پاریس، که از ماه مه ۲۰۲۲ در زندان اوین تهران به اتهام جاسوسی بازداشت شدهاند، پرداخت و گفت: «طی ماههای اخیر، وضعیت گروگانهای ما در مرکز گفتوگوهایمان با مقامات ایرانی بوده است. من درخواست کردهام که تماسی با آنها از طریق کنسولگری ما یا خانوادههایشان برقرار شود. هنوز پاسخ روشنی دریافت نکردهام و باید بگویم که صبرم در حال لبریز شدن است».
در زمینه منطقهای، وزیر خارجه فرانسه به نقش مرکزی اروپا در مذاکرات هستهیی اشاره کرد و گفت: «فرانسه و شرکای اروپاییاش میتوانند نقش مرکزی در مذاکرات هستهیی ایران ایفا کنند، بهویژه بهدلیل توانایی ما برای بازگرداندن تحریمها».
حملات به تأسیسات هستهیی ایران، از جمله فردو، نطنز و اصفهان، خسارات قابل توجهی وارد کرده، اما برنامه هستهیی رژیم ایران همچنان تهدیدی جدی است. ضروری و حیاتی است که رژیم ایران به بازرسان آژانس بینالمللی انرژی اتمی اجازه ادامه کارشان را بدهد تا بتوانیم مذاکراتی با حسننیت را آغاز کنیم.
خبرگزاری فرانسه
رژیم ایران دو شهروند فرانسوی زندانی در ایران را
به جاسوسی برای اسراییل متهم کرد
رویترز
فرانسه بازداشت دو شهروند خود را در ایران محکوم میکند
بازداشت به شیوهای کاملاً خودسرانه صورت گرفته
رویترز در گزارش خود در مورد دو گروگان فرانسوی نوشت: یک منبع دیپلماتیک اظهار داشت اتهام مطرحشده کاملاً بیاساس است و افزود که این دو نفر بیگناه هستند. فرانسه در ماه مه بهدلیل نقض حق حفاظت کنسولی، شکایتی را علیه رژیم ایران در دیوان بینالمللی دادگستری مطرح کرد و رژیم ایران را به نقض حق حفاظت کنسولی متهم کرد.
رویترز افزود: سپاه پاسداران در سالهای اخیر دهها تبعه خارجی و دو تابعیتی را اغلب به اتهامات مربوط به جاسوسی بازداشت کرده است. گروههای حقوقبشری و کشورهای غربی رژیم تهران را متهم میکنند که از بازداشت شدگان خارجی بهعنوان ابزاری برای چانهزنی استفاده میکند.
یادآوری میکنیم که گروگانگیری رژیم در ۴۰سال گذشته از سال ۱۳۶۴ تا ۱۴۰۴ در لبنان و در ایران پیوسته ابزاری برای اعمال انواع فشارها بر مقاومت ایران بوده و رژیم پیوسته خواهان سانسور و پروندهسازی و شیطانسازی از مجاهدین بوده است.
اطلاعیه شتابزده سفارت رژیم در فرانسه
سفارت رژیم در فرانسه با صدور یک بیانیه مطبوعاتی درباره وضعیت دو شهروند فرانسوی بازداشت شده در ایران سراسیمه واکنش نشان داد و نوشت:
پرونده این دو تبعه فرانسوی همچنان در دست بررسی است و هنوز هیچ حکمی از سوی دادگاه صادر نشده است. حتی اگر در آینده حکمی صادر شود، این حکم ممکن است در دادگاه تجدیدنظر و سپس در دیوان عالی کشور مورد اعتراض قرار گیرد.
علاوه بر این، دولتهای ایران و فرانسه همچنان در تماس مستقیم و دائمی هستند و با رویکردی بشردوستانه برای یافتن راهحلهای رضایتبخش برای این موضوع تلاش میکنند.