طبق آمارهای شورای نگهبان ۵۹۲نفر برای نامزدی در انتخابات امسال ثبتنام کردهاند. این در حالی است که تعداد ثبتنامکنندگان در انتخابات سال۹۶ حدود هزار و ۶۳۰نفر بود.
مرکز نظرسنجی حکومتی ایسپا، که یک نهاد دولتی وابسته به رژیم است هشدار داده که میزان مشارکت در انتخابات امسال حدود ۳۹درصد از واجدان شرایط خواهد بود که از زمان روی کار آمدن رژیم آخوندی در بهمن ۱۳۵۷ پایینترین میزان خواهد بود.
عباس عبدی مهره جناح مغلوب نظام در پاسخ به ادعای کدخدایی گفت: معمای روشن این گفته چیست؟ اگر ۸۰درصد هم در انتخابات شرکت کنند چیزی به اعتبار آن اضافه نمیشود. زیرا ماهیت انتخابات موجود تحت تأثیر متغیر مشارکت مردم قرار ندارد.
بازار مکاره نمایش انتخابات نظام آخوندی دچار آنچنان کسادی است که کاندیداهای باند مغلوب را وادار به اعتراف کرده تا جایی که محسن هاشمی در مقالهای که در روزنامه حکومتی شرق به تاریخ چهارشنبه ۲۹اردیبهشت انتشار یافت با اعتراف به کسادی نمایش انتخابات نوشت: «بخش قابل توجهی از افکار عمومی در این دوره، با انتخابات و مشارکت قهر است که این مخالفت تا عمق خانواده بسیاری از آحاد جامعه کشیده شده است».
محسن هاشمی در ادامه مقالهاش وحشت خود از پیامدهای شرایط انفجاری جامعه را بیان کرده و مینویسد: «اکنون کشورمان برای حفظ معیشت حداقلی شش دهک آخر جامعه، نیاز جدی به یک دوره پُرشتاب رونق اقتصادی دارد تا از فروپاشی اقتصادی و اجتماعی که میتواند به فروپاشی امنیتی و سیاسی منجر شود، جلوگیری کند».
در همین حال حسین مرعشی یکی دیگر از اصلاحطلبان قلابی در گفتگویی با روزنامه حکومتی شرق که در همین تاریخ منتشر شد با اشاره صریح به کسادی نمایش انتخابات گفت: «در سالهای اخیر، فشارهای بیشماری بر زندگی مردم وارد شد که علت آن نیز ریشه در ناکارآمدی سیستم مدیریتی کشور و البته ناکارآمدی دولتهای قبل دارد. رنجش مردم یک هشدار سیاسی است که اکنون در قالب تمایل نداشتن به شرکت در انتخابات متبلور شده است».
مصطفی هاشمی طبا نیز در گفتگویی با روزنامه حکومتی مستقل به تاریخ چهارشنبه ۲۹اردیبهشت با اشاره به تشدید جنگ گرگها در نمایش انتخابات با اعتراف به اینکه که «هیچکدام از کاندیداها کارآمد نیستند» با اذعان به عدم شرکت مردم در نمایش انتخابات گفت «مشکل این است که مردم فکر میکنند رؤسای جمهور توانایی حل مسائل را ندارند و هر کدام از افراد بیایند ادامه روشهای گذشته و حال است و در آینده هم همین خواهد بود یعنی تمام رؤسای جمهور ما یک سیاست را دنبال کردهاند و مردم نیز میگویند حل مسائل اینگونه عملی نیست».