728 x 90

بحران اقتصادى ايران,

صنعت کشت پنبه در شرف نابودی

-

 برداشت پنبه در ایران
برداشت پنبه در ایران
مدیرعامل صندوق پنبه رژیم گفت:‌ تنها در استان گلستان روزی ۱۰۰هزار تن از این محصولات به ۲۰کشور مختلف صادر می‌شد، ولی امروز برای نیاز صنایع نساجی به واردات پنبه نیاز داریم.

محمدحسین کاویانی مدیرعامل صندوق پنبه رژیم به خبرگزاری حکومتی ایسنا گفت: «در دهه ۵۰ حدود ۱۸۰هزار هکتار از مزارع استان گلستان به پنبه اختصاص داشت و تنها از این استان سالانه ۱۰۰هزار تن از این محصول به کشورهای مختلف صادر می‌شد.
پنبه که روزی طلای سفید لقب گرفته بود، اینک به خاک سیاه نشسته و در ورطه نابودی قرار دارد.»

البته این کارگزار رژیم به این اشاره نکرد که عامل نابودی نه تنها کشاورزی پنبه بلکه کل صنایع کشور حاصل بی‌کفایتی و دزدیهای همین رژیم و کارگزارانش است.

بیشتر بخوانید:

علل زوال کشت پنبه

روزگاری پنبه از جمله محصولات مهم و استراتژیکی ایران بود، اما در سایه علل و عوامل مختلف از بی‎تفاوتی به کشاورزان پنبه‎کار در مراحل کشت پنبه تا ناهماهنگی در صادرات و واردات، دست به دست هم دادند تا امروز وضعیت پنبه کشور از جمله استان گلستان از دوران طلایی خود فاصله بگیرد و سرزمین طلای سفید از نگارستان ایران رخت بربندد.

سال‎هاست که کشاورزان گلستانی نسبت به کشت پنبه بی‎تفاوت شدند و برای درآمدزایی و سودآوری بیشتر به کشت محصولات دیگری هم‌چون گندم و محصولات روغنی مثل سویا روی آورده‎اند.

یکی از کشاورزان پنبه کار، کشت پنبه را یک محصول بسیار پرهزینه برای کشاورز دانست و افزود: تقریباً می‎توان گفت از 4تن محصول تولیدی حدود 3تن باید هزینه کرد که گران بودن سموم مورد استفاده و تعداد بالای کارگر از جمله مشکلات کشاورزان پنبه‎کار است.

این کشاورز گلستانی با بیان این‌که سموم قابل استفاده برای پنبه مناسب نبوده و به‌دلیل کیفیت پایین کشاورز باید به جای دو بار 6بار از سم استفاده کند، خواستار حمایت جهاد کشاورزی در خصوص سموم مبارزه با آفات پنبه از کشاورزان شد.

وی کمبود ماشین‎های برداشت پنبه را از مشکلات دیگر کشاورزان برشمرد و گفت: در کنار سختی‎ها و مشقت‎های بالایی که محصول پنبه دارد هزینه بالای کارگر است که با وجود ماشین‎های برداشت پنبه نه تنها این مشکل حل نمی‎شود بلکه برداشت پنبه برای کشاورز نیز آسان‎تر خواهد شد.

کشاورز دیگری که سال‎هاست کشت پنبه را به‌دلیل مشکلات آن رها کرده است اظهار کرد: در گذشته نه‎چندان دور زمین‎های وسیعی به کشت پنبه اختصاص داشت... . وی درباره علت افت سطح زیر کشت پنبه گفت: اما علت مهم کاهش سطح کشت پنبه عدم برنامه‎ریزی صحیح سازمان جهاد کشاورزی برای کشاورزان پنبه‎کار در مراحل مختلف کاشت، داشت، برداشت، فروش و بازاریابی محصولات بوده است.

وی افزود: عدم حمایت از کشاورزان باعث خروج کشاورز از چرخه کشت پنبه شد تا این‌که کشاورزان کم کم به محصولاتی با درآمد بالا که می‎توانست زندگی آنها را تأمین کند روی آوردند و کارخانه‎های فرآوری پنبه در شهرستان‎های کردکوی و ترکمن به‌دلیل عدم حمایت کافی از رده خارج شد.

یک کارگزار رژیم در مورد پایین آمدن سطح زیر کشت پنبه در کردکوی می‌گوید: نسبت به پنبه بی‎مهری شده است، زیرا پنبه رشد طولانی دارد که طی یک سال فقط یک کشت انجام می‎شود این در حالی است که با توجه به شرایط اقلیمی حاکم در استان گلستان کشاورز می‎تواند دو کشت انجام دهد.

وی ادامه داد: حال با توجه به طولانی بودن زمان کشت گندم و کشت یک محصول قیمت تضمینی پنبه باید طوری باشد که با قیمت دو محصول برابری کند در واقع قیمت آن باید طوری باشد که کشاورز قادر به گذران زندگی خود باشد.

وی خاطرنشان کرد: قیمت پنبه باید مساوی با دو محصول گندم و سویا باشد تا بتواند با آن دو محصول کشت شده در یک سال متوالی رقابت کند که متأسفانه این مهم محقق نشده است.
										
											<iframe style="border:none" width="100%" scrolling="no" src="https://www.mojahedin.org/if/9bc9673f-42f2-45c5-8fad-26ba7fe4a32c"></iframe>
										
									

گزیده ها

تازه‌ترین اخبار و مقالات