عبداللطیف الزیانی دبیرکل شورای همکاری خلیج فارس حمله به دو نفتکش در دریای عمان توسط رژیم آخوندی را محکوم کرد و آنرا اقدامی تروریستی تنش آفرین و خطرناک و تعدی به کلیه قوانین و عرفهای بینالمللی دانست. الزیانی خواستار سرعت بخشیدن به یک پاسخ شدید، قاطع و بازدارنده به رژیم ایران برای حفاظت از خطوط بینالمللی حمل و نقل در این منطقه حیاتی جهان شد.
مایک پمپئو روز ۲۶خرداد در مصاحبه با سی.بی.اس گفت: رژیم ایران مشکلات زیادی در سراسر جهان ایجاد کرده است و با حمله به نفتکشها اصول و میثاقهای بینالمللی را به چالش کشیدهاست.
مایک پمپئو افزود: رژیم ایران به یک هواپیمای آمریکا هم حمله کرده است. در ۶ژوئن آنها از یمن موشک زدند. ارزیابی ما این است که با همیاری رژیم ایران بود که یک هواپیمای ام.کیو را ساقط کردند. وی در ادامه گفت: ما همواره این حق را داریم که از کشورمان دفاع کنیم.
وزیر خارجه آمریکا در مورد اعمال تروریستی رژیم ایران در هفتههای گذشته در خلیجفارس گفت: شما این را باید در زمینهیی از رفتار ۴۰ساله رژیم ایران ببینید. اینها همخوان است با رفتار آنها، قبل از این وقتی که آنها در برجام بودند و برنامه موشکی را توسعه دادند، ما[دولت قبلی آمریکا] تحریمها را لغو کردیم و آنها ملوانهای آمریکا را گروگان گرفتند.
پمپئو افزود: در ۴۰روز اخیر و نه فقط دو روز گذشته، ما شماری از فعالیتهای این رژیم را دیدهایم که ۴نفتکش مورد حمله قرار گرفتند که نورمهای بینالمللی و آزادی بینالمللی را به چالش گرفتند.
فرماندهی مرکزی آمریکا روز ۲۶خرداد۹۸ طی بیانیهیی درباره حمله رژیم ایران به هواپیمای شناسایی آمریکا اعلام کرد: در تاریخ ۱۳ژوئن، بر اساس ارزیابی ما یک موشک زمین به هوای SA-۷ تغییر داده شده رژیم ایران تلاش کرد یک پهپاد MQ-۹ آمریکا را بر فراز دریای عمان سرنگون کند تا شناسایی آمریکا در حمله سپاه پاسداران به نفتکش را مختل کند. این پهپاد چند دقیقه پیش از آن در ساعت ۰۶:۲۰به وقت محلی به نفتکش آلتایر رسیده بود و آتش گرفتن کشتی را مشاهده کرده بود.
این بیانیه میافزاید: موشک SA-۷بیاثر بود و نزدیکترین نقطه آن به پهپاد MQ-۹تقریباً یک کیلومتر بود.
بیانیه سنتکام به اقدام مشابهی که پیش از این در تاریخ ۶ژوئن در آسمان یمن رخ داده میپردازد و عامل آن را شبهنظامیان حوثی با کمک رژیم ایران معرفی میکند.