عنوانهای مهم صفحات اول روزنامههای حکومتی در روز 12تیر به جنگهای باندی بهویژه تک و پاتک سران سه قوه نظام اختصاص یافته است:
آفتاب یزد: طرح سؤال از رئیسجمهور به جریان افتاد
اطلاعات: روحانی در همایش سراسری قوه قضاییه: قضاوت نباید از گرایشهای سیاسی تاثیر پذیرد – حق نداریم آبروی مردم را بریزیم یا بدون ادله کافی کسی را احضار یا جلب کنیم
بهار: روحانی:ضابطان قضایی نباید جناحی باشند
رسالت: روحانی: شرایط ما خوب نیست نباید بهانه به دست آمریکا بدهیم
رسالت: نبی حبیبی: لحن آشتی جویانه دولت متناسب با نوع دشمنی آمریکا نیست
رسالت: رئیس مجلس رد همایش سراسری قوه قضاییه: تیراندازی به دوستان، خطایی استراتژیک است
شهروند: رئیسجمهور در همایش سراسری قوه قضاییه:بهانههای حقوقبشری را از بدخواهان بگیریم
جهان اقتصاد: نایب رئیس اتاق ایران پیشنهاد کرد: ترمیم شکاف دینی جنسیتی و سنی در کابینه دوازدهم
کیهان: آملی لاریجانی: دشمن با وقاحت از براندازی حرف میزند بعضیها با وقاحت دست دوستی به سویش دراز میکنند
کیهان:آیتی: دولت روحانی در حوزه اجرایی ناتوان است
همدلی: علی مطهری در نطق پیش از دستور: در حادثه توهین به رئیس جمهوری به نفع صهیونیستها رفتار شد
همدلی: انتشار تقطیع شده تصاویر دیدار وزرای خارجه ایران و فرانسه؛ دلواپسان مشغول جعل سندند
همدلی: آملی لاریجانی: برخی حرفها زیر سؤال بردن استقلال قوه قضاییه است روحانی: حق نداریم بدون ادله کافی کسی را بازداشت کنیم علی لاریجانی: برخی خط بازیها در داخل تیراندازی به دوستان است
سرمقالهها و اغلب مقالات مهم روزنامههای باند ولیفقیه ارتجاع به سوز و گداز و آه و فغان نسبت به برگزاری اجلاس بزرگ مقاومت ایران در ویلپنت پاریس اختصاص یافته است که شکست سفر وزیر خارجه رژیم برای جلوگیری از اجرای این نشست را سوخت جنگ باندی کردهاند:
کیهان: یادداشت روز: صدای پای دشمن: دولت به جای برخورد، دهها خودروساز معتبر و پیشرفته آسیایی اروپایی را رها کرد و باز هم با فرانسه قرارداد بست! آن هم محرمانه! اینها باعث میشود وزیر خارجه گستاخ و بیتربیت فرانسه در تهران جسارت کند و بگوید: «ایرانیها به ما احتیاج دارند و ما هرکار کنیم اعتراضی نمیکنند»! در وسط این رفتار مشکوک اقتصادی و تحقیر دیپلوماتیک، فرانسه پناهگاه مجاهدین است و تنها دو روز بعد از سفر وزیر خارجه ایران، اجلاس سالانه مجاهدین در پاریس برگزار میشود و نه تنها مقامات ایران هیچ اعتراضی نمیکنند بلکه قرار است دو روز دیگر تفاهمنامهای به ارزش تقریبی 5میلیارد دلار با توتال فرانسه هم امضا کنند! اینها پناه بردن به همانهایی نیست که میخواهند سر به تن نظام و ملت ما نباشد!؟ اینها دیپلوماسی حقارت بار نیست!؟ اگر ایران به یک جریان برانداز و اپوزیسیون فرانسه پایگاه و جایگاه میداد، آنها با ما چه میکردند!؟
کیهان: گستاخی فرانسه در حمایت از تروریستها نتیجه عوض کردن جای جلاد و شهید
نشست مجاهدین در پاریس طی روزهای گذشته نتیجه اظهارات و عملکرد کسانی است که در دوران تبلیغات انتخابات ریاستجمهوری جای شهید و جلاد را عوض کرده و به برخورد نظام اسلامی با تروریستها در طول چهار دهه گذشته طعنه زدند. وزیر امور خارجه کشورمان در سفر اخیر به فرانسه و در اظهارنظری عجیب، در واکنش به نشست مجاهدین در پاریس، حضور و فعالیت مجاهدین در فرانسه را نقطه ابهام در روابط ایران و فرانسه عنوان کرده و گفته است: «در گفت و گوهایمان با مسؤلان فرانسه حضور مجاهدین را بهعنوان یک نقطه ابهام در روابط مطرح کردیم و آنها هم همواره تأکید کردند که ارتباطی با این گروه ندارند».
واکنشهای منفعلانه مقامات کشورمان به گستاخیهای فرانسه آنان را در اقداماتشان علیه جمهوری اسلامی جری کرده و با این رویکرد وزارتخارجه همچنان بایستی منتظر اجرای برنامههای ضدایرانی بیشتری در فرانسه باشیم.
کیهان: حمایت فرانسه از تروریستها عنصر اتهام است نه نقطه ابهام
انفعال وزارتخارجه در قبال حمایت رژیم فرانسه از تروریستها، صدای اعتراض برخی طیفهای اصلاحطلب را هم درآورده است.
سرگه بارسقیان همکار روزنامه اعتماد، در «دیپلماسی ایرانی»، نوشت: ... مسأله مهم، برگزاری نشست امسال گروه رجوی تنها ساعتهایی پس از سفر وزیر امور خارجه ایران به پاریس است. البته محمدجواد ظریف در واکنش به این نشست به مقامات فرانسوی گفته حضور مجاهدین «یک نقطه ابهام در روابط» است و از قول آنها تأکید کرده که ارتباطی با این گروه ندارند. اما اینکه گروهی در خاک کشوری دیگر، با حضور مقامات سابق برخی دیگر از کشورها، علیه نظام قانونی و رسمی یک کشور عضو سازمان ملل تجمع برگزار کرده و خواهان سرنگونی نظام سیاسی آن کشور شوند، نه فقط «نقطه ابهام» نیست بلکه نوعی «اقدام مغایر» با موازین بینالمللی است که وزارتخارجه و سفارت ایران در پاریس نباید بهراحتی از کنار آن بگذرند. البته انتخاب زمان سفر ظریف بهرغم اطلاع از برگزاری این نشست مجاهدین، خود مورد نقد جدی است، ولی این اطمینان خاطر مقامات فرانسه که ارتباطی با این گروه ندارند، با سکوت در مقابل نشستی که وزیر خارجه سابق فرانسه آن را «یک میتینگ خانوادگی» توصیف میکند محل تشکیک است.
مسأله فقط با احضار سفیر یا کاردار فرانسه در تهران به وزارت امور خارجه قابل حل شدن نیست.
سوز و گداز از برپایی اجلاس بزرگ مقاومت در برخی روزنامههای باند ولیفقیه ارتجاع با ابراز وحشت از تنگترشدن حلقه تحریمها و انزوای جهانی و منطقهیی به هم آمیخته شده است:
رسالت: سرمقاله: دو نکته در روشن کردن یک ابهام
رهبران پاریس، وزیر خارجه ما را در سفر اخیر تحویل گرفتند. ظریف پیش از ترک پاریس در فرودگاه شارل دو گل درباره پذیرایی گرم از مجاهدین و نشست این جماعت در پاریس گفته است؛ «سابقه گروه برای کسی پوشیده نیست، ما در گفتگوهایمان با مسئولان فرانسه این موضوع را بهعنوان یک نقطه ابهام در روابط مطرح کردیم. آنها هم تأکید کردند که ارتباطی با این گروه ندارند!» همین! تمام!
معلوم میشود فرانسویها نمیخواهند این ابهام را در روابط دیپلوماتیک با تهران رفع کنند
تصور بفرمایید اگر تهران در مقابله به مثل در برابر ایران آزاری فرانسویها از همین تروریستهایی که بساط امنیتی کاخ الیزه را به هم ریختند حمایت کند و در تهران به آنها دفتر و دستک بدهد و پلیس جمهوری اسلامی را مأمور به حفاظت از نشستهای آنان نماید، چه اتفاقی میافتد. و واکنش فرانسویها چگونه خواهد بود؟
وزیر خارجه کشورمان به سه کشور اروپایی آلمان، ایتالیا و فرانسه سفر دیپلوماتیک داشت. ظریف در ارزیابی خود از این سفر گفته بود؛ «بهرغم دشمنی نابخردانه آمریکا، اتحادیه اروپا به برجام و تعامل سازنده با ایران پایبند است.»
اما روز جمعه در حالی که ظریف مشغول این دیدارها بود پاریس در حال تدارک میزبانی از ضدانقلاب و مجاهدین بود. اتحادیه اروپا لیست جدیدی از افراد و نهادهای تحریمی در ایران را به بهانه فعالیتهای هستهیی و موشکی، اعلام کرد. تحریمهای جدید اتحادیه اروپا در حقیقت یک همصدایی و همنوایی با سنای آمریکا بود. در واقع اتحادیه اروپا اعلام کرد ما دست کمی از آمریکاییها در نقض برجام نداریم و حتی در بدعهدی با آمریکا رقابت داریم.
به هر حال اگر نمیتوانیم از ابهام روابط فرانسه با مجاهدین پردهبرداری کنیم، میتوانیم از ابهام و چند و چون روابط با غرب و اروپا و علل لحن ملایم دیپلوماتهای ما با غربیها آن هم در شرایطی که خشنترین و ظالمانهترین روابط را با ما دارند پردهبرداری کنیم.
مجلس و کمیته نظارت برجام باید در این پردهبرداری مشارکت کنند و به دیپلوماتهای ما در وزارتخارجه بگویند در شرایطی که ما در برابر یک دشمن بیادب و بدعهد و گستاخ قرار داریم، فلسفه این همه ادب دیپلوماتیک مسئولان دولت چیست و چه فایدهای بر آن مترتب است؟
رسالت: پاریس پاسخگو باشد: ظریف پیش از اتمام سفر دو روزهاش به پاریس و بازگشت به تهران در فرودگاه شارل دو گل در مصاحبه با خبرگزاری صدا و سیما در پاریس؛ درباره نشست مجاهدین در پاریس و اینکه با تحریک این گروه برخی نمایندگان پارلمان اروپا در بیانیهیی حقوقبشر در ایران را زیر سؤال برده و سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را در لیست سیاه قرار دادهاند، گفت: سابقه گروه برای کسی پوشیده نیست؛ همه دولتهای منطقه و دولتهای اروپایی نسبت به سوابق این گروه آگاه هستند.
نشست مجاهدین با عنوان «گردهمایی سالانه» در منطقه ویلپنت در حومه پاریس برگزار شده است.
علاوه بر مجاهدین، برخی نمایندگان از دو حزب جمهوریخواه و دموکرات کنگره آمریکا، نمایندگانی از اتحادیه اروپا، مسئولان برخی کشورهای عربی از جمله سعودیها و... معاندان سوریه در این نشست یک روزه حضور داشتهاند.
رودی جولیانی، شهردار سابق نیویورک و مشاور غیررسمی دونالد ترامپ در امنیت سایبری که در نشست مجاهدین در پاریس شرکت کرده بود، مدعی شد که روی کار آمدن ترامپ در آمریکا به «خلاص کردن مردم ایران از سرکوب» کمک میکند! جولیانی در این نشست گفت که با قدرت گرفتن دونالد ترامپ سیاست آمریکا تغییر کرده و نگاه متفاوتی به مسائل جهان در واشینگتن حاکم است. این سخنان در شرایطی بیان شده است که دیگر مقامهای دولت دونالد ترامپ نیز مواضع منفی و خصمانهای علیه ایران داشتهاند.
حمایت: محمدجواد لاریجانی: میزبانی فرانسه از مجاهدین اقدامی خصمانه علیه ایران است
وزیر خارجه محترم ما در روزهای قبل در فرانسه ملاقات داشت و هنوز هواپیمای وی از پاریس برنخاسته بود که سفیر فرانسه در شورای امنیت سازمان ملل، ایران را ناقض قطعنامه 2231اعلام کرد و این حرف بیاساسی بود و به منزله توهین تلقی میشد.
وی با اشاره به میتینگ مجاهدین در پاریس گفت: در نشست آنها از همه جای دنیا جمع شده بودند و علیه نظام ما توطئه و سخنرانی کردند.
لاریجانی با بیان اینکه رفتار فرانسه در میزبانی از مجاهدین خصمانه و توهینآمیز است، ادامه داد: اینکه دولت فرانسه میگوید ما با مجاهدین ارتباطی نداریم و در عینحال از آنها مهمانداری میکند بیشتر به یک جوک شبیه است...
ابراز وحشت از اهداف مجاهدین و حمایتهای جهانی از آن مضمون مشترک مقالات روزنامههای حکومتی است. یک نمونه از باند خامنه ای:
وطن امروز: توجیه عجیب وزیر امور خارجه درباره برگزاری همایش مجاهدین در پاریس
براندازی به احترام ایران!
اگر چه سال گذشته نشست مجاهدین 3هفته بعد از سفر محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه به پاریس برگزار شد، امسال اما مجاهدین گردهمایی سالانهشان را درست چند ساعت پس از حضور وزیر امور خارجه کشورمان در پاریس برگزار کردند؛ سفری که ظریف میگوید طی آن با مسئولان فرانسه موضوع مجاهدین را بهعنوان یک نقطه ابهام در روابط مطرح کرده و آنها هم تأکید کردند ارتباطی با این گروه ندارند اما ساعتهایی بعد، «میشل دو وو کولور» نماینده مجلس ملی فرانسه از جنبش امانوئل مکرون، رئیسجمهور این کشور در نشست مجاهدین حضور پیدا کرد.
در این گردهمایی میهمانان خارجی بر حمایت از مجاهدین تأکید کردند اما مریم رجوی، از تمرکز بر گروهی گفت که مسئول «تغییر» در ایران است. او این گروه را هسته اصلی فتنه 88دانست.
در این نشست که گفته میشود با فشارهای عربستان سعودی و رژیم صهیونیستی برگزار شده است، علاوه بر هیاتهایی از چند کشور عربی، نیوت گینگریچ رئیس سابق مجلس نمایندگان آمریکا، رودی جولیانی شهردار پیشین نیویورک و از چهرههای نزدیک به دونالد ترامپ، جوزف لیبرمن عضو حزب دموکرات آمریکا، جان بولتون نماینده اسبق آمریکا در سازمان مللمتحد و پای همیشگی میتینگهای مجاهدین، میشل دو وو کولور نماینده مجلس ملی فرانسه از جنبش امانوئل مکرون و ترکی الفیصل رئیس سابق سازمان اطلاعات عربستان سعودی، میهمانان ویژه این مراسم بودند. از نکات قابل توجه، حضور گروههای معارض سوری در این نشست بود.
در این گردهمایی که تحت تدابیر شدید امنیتی برگزار شد، مریم رجوی، در اظهاراتش از وجود یک نیرو برای «تغییر» در ایران سخن گفت. او کارکرد این گروه را کمک به سقوط نظام در شرایط بحرانی تعریف کرد و آن را تشکیلدهنده «هسته اصلی قیام!» در سال 88خواند. رجوی گفت: این گروه در سال 88هسته اصلی قیامها را تشکیل داد و شعارها را از «رای من کو» به شعار علیه اصل ولایت فقیه تغییر داد. او همچنین گفت که این گروه تغییر از سال گذشته توانست ماجرای اعدام مجاهدین در سال 67را به «کانون سیاست امروز» منتقل کند.
وی افزود: مرداد سال گذشته، برافراشتن پرچم دادخواهی کشتار زندانیان سیاسی در 29سال پیش را به کانون سیاست امروز منتقل کرد و در نمایش انتخابات اخیر شعار «نه جلاد نه شیاد» را اجتماعی کرد. رجوی در اظهاراتش که با تشویق حضار همراه بود، به واکنش رهبر انقلاب به جابهجا شدن جای شهید و جلاد در این حوادث اشاره کرد و مدعی شد روزی در پیشگاه ملت در این باره حسابرسی خواهد شد.
روزنامههای باند حسن روحانی نیز سوز و گداز خود را از همایش مجاهدین با یادآوری شرایط منطقهیی و تغییر دوران با ابراز وحشت از سرنگونی نظام در هم آمیخته اند:
شرق: مطهری: اینها در بدجایی سرمایهگذاری کردند
فرانسه بعد از وزیر خارجه کشورمان، میزبان مجاهدین بود و اجلاس سالانه آنها با واکنشهای بسیاری همراه شد. پیش از همه، وزیر خارجه کشورمان در گفتگو با مقامات فرانسوی به این امر اعتراض کرد. برخی از چهرههای سیاسی همچون محمدجواد لاریجانی نیز کاهش روابط سیاسی و اقتصادی با فرانسه را بهترین واکنش به این میزبانی دانستند. علی مطهری، نایبرئیس مجلس نیز با اشاره به حضور عوامل آمریکا و سعودی در همایش مجاهدین به امید به اینکه مجاهدین، روزی حکومت را در ایران به دست بگیرند، گفت: «باید به اینها گفت در بد جایی سرمایهگذاری کردهاید، این سرمایهگذاری جز ضرر چیزی برای شما ندارد».
دلیل اینهمه حساسیت و توجه به اجلاس سالانه مجاهدین، برگزاری آن در پاریس یا حتی حضور تندروهای آمریکایی نبود... آنچه اینبار آن را حائز اهمیت میکند اوضاع و احوال منطقهیی و بینالمللی است. اوضاع و احوالی که بهشدت تحتتأثیر تغییر دولت در آمریکا و جابهجایی در ساختار قدرت در عربستان است. جمهوریخواهان تندرو اینبار در شرایطی با مجاهدین همنشین شدند که دونالد ترامپ سکان ایالات متحده را به دست گرفته است. او در ماههای گذشته بارها ثابت کرده که فردی غیرقابل پیشبینی است
به همین خاطر اظهارات رودی جولیانی، شهردار سابق نیویورک و مشاور غیررسمی او در اجلاس اخیر اهمیت پیدا میکند. او با اشاره به اینکه «با قدرتگرفتن دونالد ترامپ سیاست آمریکا تغییر کرده و نگاه متفاوتی به مسائل جهان در واشینگتن حاکم است» ادعا کرد: «ترامپ کمکمان خواهد کرد مردم ایران را از سرکوبی که مدتهاست به آنها تحمیل شده، خلاص کنیم». «جان بولتون»، نماینده سابق آمریکا در سازمان ملل نیز در این نشست شرکت داشت و مدعی شد: «نباید به ایران اجازه داده شود تا هلال جغرافیایی از ایران تا عراق و سوریه و لبنان را کنترل کند».
بازگشت به سیاست تغییر رژیم را فقط جان بولتون و تنها در جمع مجاهدین مطرح نکرده است. نگاهی به اظهارات دیگر مقامات آمریکایی نشان میدهد این رویکرد در دولت ترامپ کم طرفدار ندارد. پیش از این رکس تیلرسون، وزیر خارجه آمریکا گفته بود دولت آمریکا سیاست تغییر حکومت ایران را دنبال میکند. سناتور جان مککین که در جلسه مجاهدین در تیرانا پایتخت آلبانی شرکت و از این سازمان ستایش کرده بود
«لیندا چاوز»، مدیر پیشین روابطعمومی کاخ سفید نیز در این نشست مدعی شد: «بهترین راهحل در ایران جایگزینکردن رژیم حاکم است. جنبش شما تحت هدایت مریم رجوی، تنها جنبشی است که میتواند جایگزین این رژیم بشود و بنیادگرایی اسلامی را را ریشه کن کند».
شرایط تازه منطقه؛ نقطه امید مجاهدین
مسأله فقط رویکرد آمریکاییها به ایران نیست و به لطف سعودیها این سوی جهان، در خاورمیانه نیز جو ملتهبی علیه ایران شکل گرفته است. به گفته تحلیلگران مسائل منطقه، یک جرقه تا درگیری نظامی باقی است
این شرایط برای مجاهدین که چند سال پیش با افشای اطلاعات خود درباره فعالیتهای هستهیی ایران، کشور را درگیر یکی از پیچیدهترین پروندههای بینالمللی کرده بودند؛ روزنه امیدی است. هدف آنها سرنگونی جمهوری اسلامی است و سوابقشان نشان میدهد در این راه از هیچ کاری فروگذار نمیکنند. احمد نقیبزاده، کارشناس مسائل بینالملل گفته بود: «نباید این گروهها را دستکم گرفت»... رودی جولیانی که از قضا در این امر نقش مؤثری ایفا کرده است، در نشست اخیر درباره موضع دونالد ترامپ مدعی شد: «برخلاف دولتهای گذشته او واقعیت را انکار نمیکند و متوجه میشود که دستیابی ایران به سلاح هستهیی چقدر برای جهان خطرناک است». او مدعی شد که تنها راه ثبات در خاورمیانه و جهان از موضوع این نشست (ایران آزاد) میگذرد. جولیانی با ستایش از مجاهدین گفت تلاش میشود که با تبلیغات، چهره این سازمان تخریب شود؛ اما به گفته وی این گروه «آزادی مذهب، آزادی زنان، انتخابات آزاد، حقوقبشر و حکومت قانون» را باور دارد.
در مقابل اعتراف روزنامههای حکومتی به ابعاد سیاسی اجلاس مجاهدین برخی از روزنامههای باند روحانی برای حفظ روحیه ریزشیهای داخلی و منطقهیی نظام سعی در کوچک نمایی اهمیت این اجلاس کردهاند. البته با فرهنگ گاوگند چاله دهانی آخوندی:
جمهوری اسلامی: جان بولتون، گینگریچ، لوپز، ترکی فیصل و... همه اینها دیگر اکنون در ساختارهای قدرت کشورهای متبوع خود جایگاهی ندارند...
«نیوت گینگریچ» رئیس سابق مجلس نمایندگان آمریکا، «رودی جولیانی» شهردار پیشین نیویورک و از چهرههای نزدیک به دونالد ترامپ، «جوزف لیبرمن» عضو حزب دموکرات آمریکا، «جان بولتون» نماینده اسبق آمریکا در سازمان مللمتحد و پای همیشگی میتینگهای مجاهدین، «میشل دو وو کولور» نماینده مجلس ملی فرانسه از جنبش امانوئل ماکرون به همراه «ترکی الفیصل» رئیس سازمان سازمان اطلاعات عربستان سعودی، میهمانان ویژه خیمه شب بازی دیروز مجاهدین بودند.
روزنامههای باند روحانی اعتراف تلویحی سخنگوی وزارتخارجه رژیم به شکست توطئههای رژیم برای جلوگیری از برگزاری این اجلاس را منعکس کردهاند:
آرمان: سخنگوی وزرات خارجه بهرام قاسمی نیز گفت: «نسبت به این اقدام فرانسه در دادن مجوز به این گروه اعتراض لازم انجام شده است».
روزنامههای باند ولیفقیه ارتجاع در واکنش به تنگتر شدن حلقه تحریمها اقدام نمایشی مجلس ارتجاع را به تمسخر گرفتهاند:
وطن امروز: سرمقاله: تفنگ خالی در دستان مجلس
دیروز در مجلس شورای اسلامی طرح دوفوریتی مقابله با تحریمهای جدید آمریکا منتشر شد. این طرح که با کار کارشناسی مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی تهیه شده، در واکنش به تصویب طرح تحریمی جدید در سنای آمریکا با عنوان «مقابله با اقدامات بیثباتساز ایران» است.
در سطح فرامتنی نکته مهم پاسخ به این سؤال است که چرا مجلس شورای اسلامی بهرغم وجود قانونی که تکلیف دولت را در زمان نقض برجام از سوی طرفهای توافق، مشخص کرده است، اقدام به تهیه و تصویب طرحی جدید کرده است؟
بر اساس قانون مصوب 1394در شرایطی که برجام از سوی آمریکا نقض شده باشد یا تحریمها آنطور که باید برداشته نشده باشد یا به بهانه جدید تحریم وضع شده باشد دولت باید 2کار مهم انجام دهد که در قانون تعیین شده است. در شرایط کنونی که البته بار اول هم نیست، آمریکا با تصویب تحریمهای جدید در حال از بین بردن نتایج حداقلی برجام است. پس طبق این قانون دولت موظف است 2اقدام مشخص شده را اجرا کند.
اقدام مجلس برای تهیه و تصویب طرح جدید بهمعنای نادیده گرفتن قانون قبلی است. قانونی که البته هرگز توسط دولت انجام نشد
پیامی که این اقدام به بیرون مخابره میکند این است که مجلس شورای اسلامی نیز همانند دولت ایران تمایلی برای برهم زدن برجام ندارد
به عبارت دیگر مجلس به نظارهگران خارجی این پیام را میدهد که دلبستگی مجلس (در یک لایه نظام) به برجام آنقدر بالاست که حتی حاضر نیست اجرای قانون قبلی را مطالبه و از ابزارهای قانونی خود برای وادار کردن دولت به اجرای قانون استفاده کند.
اما در سطح متنی باید گفت طرح تهیه شده فاقد خاصیت اثرگذاری است. عبارت گویا برای این قانون تفنگ خالی است. به عبارت دیگر این قانون که بهمنظور مقابله با اقدامات خصمانه سنای آمریکا تهیه شده است، اثری بر این موضوع نخواهد داشت.
آفتاب یزد: طرح سؤال از رئیسجمهور به جریان افتاد
اطلاعات: روحانی در همایش سراسری قوه قضاییه: قضاوت نباید از گرایشهای سیاسی تاثیر پذیرد – حق نداریم آبروی مردم را بریزیم یا بدون ادله کافی کسی را احضار یا جلب کنیم
بهار: روحانی:ضابطان قضایی نباید جناحی باشند
رسالت: روحانی: شرایط ما خوب نیست نباید بهانه به دست آمریکا بدهیم
رسالت: نبی حبیبی: لحن آشتی جویانه دولت متناسب با نوع دشمنی آمریکا نیست
رسالت: رئیس مجلس رد همایش سراسری قوه قضاییه: تیراندازی به دوستان، خطایی استراتژیک است
شهروند: رئیسجمهور در همایش سراسری قوه قضاییه:بهانههای حقوقبشری را از بدخواهان بگیریم
جهان اقتصاد: نایب رئیس اتاق ایران پیشنهاد کرد: ترمیم شکاف دینی جنسیتی و سنی در کابینه دوازدهم
کیهان: آملی لاریجانی: دشمن با وقاحت از براندازی حرف میزند بعضیها با وقاحت دست دوستی به سویش دراز میکنند
کیهان:آیتی: دولت روحانی در حوزه اجرایی ناتوان است
همدلی: علی مطهری در نطق پیش از دستور: در حادثه توهین به رئیس جمهوری به نفع صهیونیستها رفتار شد
همدلی: انتشار تقطیع شده تصاویر دیدار وزرای خارجه ایران و فرانسه؛ دلواپسان مشغول جعل سندند
همدلی: آملی لاریجانی: برخی حرفها زیر سؤال بردن استقلال قوه قضاییه است روحانی: حق نداریم بدون ادله کافی کسی را بازداشت کنیم علی لاریجانی: برخی خط بازیها در داخل تیراندازی به دوستان است
سرمقالهها و اغلب مقالات مهم روزنامههای باند ولیفقیه ارتجاع به سوز و گداز و آه و فغان نسبت به برگزاری اجلاس بزرگ مقاومت ایران در ویلپنت پاریس اختصاص یافته است که شکست سفر وزیر خارجه رژیم برای جلوگیری از اجرای این نشست را سوخت جنگ باندی کردهاند:
کیهان: یادداشت روز: صدای پای دشمن: دولت به جای برخورد، دهها خودروساز معتبر و پیشرفته آسیایی اروپایی را رها کرد و باز هم با فرانسه قرارداد بست! آن هم محرمانه! اینها باعث میشود وزیر خارجه گستاخ و بیتربیت فرانسه در تهران جسارت کند و بگوید: «ایرانیها به ما احتیاج دارند و ما هرکار کنیم اعتراضی نمیکنند»! در وسط این رفتار مشکوک اقتصادی و تحقیر دیپلوماتیک، فرانسه پناهگاه مجاهدین است و تنها دو روز بعد از سفر وزیر خارجه ایران، اجلاس سالانه مجاهدین در پاریس برگزار میشود و نه تنها مقامات ایران هیچ اعتراضی نمیکنند بلکه قرار است دو روز دیگر تفاهمنامهای به ارزش تقریبی 5میلیارد دلار با توتال فرانسه هم امضا کنند! اینها پناه بردن به همانهایی نیست که میخواهند سر به تن نظام و ملت ما نباشد!؟ اینها دیپلوماسی حقارت بار نیست!؟ اگر ایران به یک جریان برانداز و اپوزیسیون فرانسه پایگاه و جایگاه میداد، آنها با ما چه میکردند!؟
کیهان: گستاخی فرانسه در حمایت از تروریستها نتیجه عوض کردن جای جلاد و شهید
نشست مجاهدین در پاریس طی روزهای گذشته نتیجه اظهارات و عملکرد کسانی است که در دوران تبلیغات انتخابات ریاستجمهوری جای شهید و جلاد را عوض کرده و به برخورد نظام اسلامی با تروریستها در طول چهار دهه گذشته طعنه زدند. وزیر امور خارجه کشورمان در سفر اخیر به فرانسه و در اظهارنظری عجیب، در واکنش به نشست مجاهدین در پاریس، حضور و فعالیت مجاهدین در فرانسه را نقطه ابهام در روابط ایران و فرانسه عنوان کرده و گفته است: «در گفت و گوهایمان با مسؤلان فرانسه حضور مجاهدین را بهعنوان یک نقطه ابهام در روابط مطرح کردیم و آنها هم همواره تأکید کردند که ارتباطی با این گروه ندارند».
واکنشهای منفعلانه مقامات کشورمان به گستاخیهای فرانسه آنان را در اقداماتشان علیه جمهوری اسلامی جری کرده و با این رویکرد وزارتخارجه همچنان بایستی منتظر اجرای برنامههای ضدایرانی بیشتری در فرانسه باشیم.
کیهان: حمایت فرانسه از تروریستها عنصر اتهام است نه نقطه ابهام
انفعال وزارتخارجه در قبال حمایت رژیم فرانسه از تروریستها، صدای اعتراض برخی طیفهای اصلاحطلب را هم درآورده است.
سرگه بارسقیان همکار روزنامه اعتماد، در «دیپلماسی ایرانی»، نوشت: ... مسأله مهم، برگزاری نشست امسال گروه رجوی تنها ساعتهایی پس از سفر وزیر امور خارجه ایران به پاریس است. البته محمدجواد ظریف در واکنش به این نشست به مقامات فرانسوی گفته حضور مجاهدین «یک نقطه ابهام در روابط» است و از قول آنها تأکید کرده که ارتباطی با این گروه ندارند. اما اینکه گروهی در خاک کشوری دیگر، با حضور مقامات سابق برخی دیگر از کشورها، علیه نظام قانونی و رسمی یک کشور عضو سازمان ملل تجمع برگزار کرده و خواهان سرنگونی نظام سیاسی آن کشور شوند، نه فقط «نقطه ابهام» نیست بلکه نوعی «اقدام مغایر» با موازین بینالمللی است که وزارتخارجه و سفارت ایران در پاریس نباید بهراحتی از کنار آن بگذرند. البته انتخاب زمان سفر ظریف بهرغم اطلاع از برگزاری این نشست مجاهدین، خود مورد نقد جدی است، ولی این اطمینان خاطر مقامات فرانسه که ارتباطی با این گروه ندارند، با سکوت در مقابل نشستی که وزیر خارجه سابق فرانسه آن را «یک میتینگ خانوادگی» توصیف میکند محل تشکیک است.
مسأله فقط با احضار سفیر یا کاردار فرانسه در تهران به وزارت امور خارجه قابل حل شدن نیست.
سوز و گداز از برپایی اجلاس بزرگ مقاومت در برخی روزنامههای باند ولیفقیه ارتجاع با ابراز وحشت از تنگترشدن حلقه تحریمها و انزوای جهانی و منطقهیی به هم آمیخته شده است:
رسالت: سرمقاله: دو نکته در روشن کردن یک ابهام
رهبران پاریس، وزیر خارجه ما را در سفر اخیر تحویل گرفتند. ظریف پیش از ترک پاریس در فرودگاه شارل دو گل درباره پذیرایی گرم از مجاهدین و نشست این جماعت در پاریس گفته است؛ «سابقه گروه برای کسی پوشیده نیست، ما در گفتگوهایمان با مسئولان فرانسه این موضوع را بهعنوان یک نقطه ابهام در روابط مطرح کردیم. آنها هم تأکید کردند که ارتباطی با این گروه ندارند!» همین! تمام!
معلوم میشود فرانسویها نمیخواهند این ابهام را در روابط دیپلوماتیک با تهران رفع کنند
تصور بفرمایید اگر تهران در مقابله به مثل در برابر ایران آزاری فرانسویها از همین تروریستهایی که بساط امنیتی کاخ الیزه را به هم ریختند حمایت کند و در تهران به آنها دفتر و دستک بدهد و پلیس جمهوری اسلامی را مأمور به حفاظت از نشستهای آنان نماید، چه اتفاقی میافتد. و واکنش فرانسویها چگونه خواهد بود؟
وزیر خارجه کشورمان به سه کشور اروپایی آلمان، ایتالیا و فرانسه سفر دیپلوماتیک داشت. ظریف در ارزیابی خود از این سفر گفته بود؛ «بهرغم دشمنی نابخردانه آمریکا، اتحادیه اروپا به برجام و تعامل سازنده با ایران پایبند است.»
اما روز جمعه در حالی که ظریف مشغول این دیدارها بود پاریس در حال تدارک میزبانی از ضدانقلاب و مجاهدین بود. اتحادیه اروپا لیست جدیدی از افراد و نهادهای تحریمی در ایران را به بهانه فعالیتهای هستهیی و موشکی، اعلام کرد. تحریمهای جدید اتحادیه اروپا در حقیقت یک همصدایی و همنوایی با سنای آمریکا بود. در واقع اتحادیه اروپا اعلام کرد ما دست کمی از آمریکاییها در نقض برجام نداریم و حتی در بدعهدی با آمریکا رقابت داریم.
به هر حال اگر نمیتوانیم از ابهام روابط فرانسه با مجاهدین پردهبرداری کنیم، میتوانیم از ابهام و چند و چون روابط با غرب و اروپا و علل لحن ملایم دیپلوماتهای ما با غربیها آن هم در شرایطی که خشنترین و ظالمانهترین روابط را با ما دارند پردهبرداری کنیم.
مجلس و کمیته نظارت برجام باید در این پردهبرداری مشارکت کنند و به دیپلوماتهای ما در وزارتخارجه بگویند در شرایطی که ما در برابر یک دشمن بیادب و بدعهد و گستاخ قرار داریم، فلسفه این همه ادب دیپلوماتیک مسئولان دولت چیست و چه فایدهای بر آن مترتب است؟
رسالت: پاریس پاسخگو باشد: ظریف پیش از اتمام سفر دو روزهاش به پاریس و بازگشت به تهران در فرودگاه شارل دو گل در مصاحبه با خبرگزاری صدا و سیما در پاریس؛ درباره نشست مجاهدین در پاریس و اینکه با تحریک این گروه برخی نمایندگان پارلمان اروپا در بیانیهیی حقوقبشر در ایران را زیر سؤال برده و سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را در لیست سیاه قرار دادهاند، گفت: سابقه گروه برای کسی پوشیده نیست؛ همه دولتهای منطقه و دولتهای اروپایی نسبت به سوابق این گروه آگاه هستند.
نشست مجاهدین با عنوان «گردهمایی سالانه» در منطقه ویلپنت در حومه پاریس برگزار شده است.
علاوه بر مجاهدین، برخی نمایندگان از دو حزب جمهوریخواه و دموکرات کنگره آمریکا، نمایندگانی از اتحادیه اروپا، مسئولان برخی کشورهای عربی از جمله سعودیها و... معاندان سوریه در این نشست یک روزه حضور داشتهاند.
رودی جولیانی، شهردار سابق نیویورک و مشاور غیررسمی دونالد ترامپ در امنیت سایبری که در نشست مجاهدین در پاریس شرکت کرده بود، مدعی شد که روی کار آمدن ترامپ در آمریکا به «خلاص کردن مردم ایران از سرکوب» کمک میکند! جولیانی در این نشست گفت که با قدرت گرفتن دونالد ترامپ سیاست آمریکا تغییر کرده و نگاه متفاوتی به مسائل جهان در واشینگتن حاکم است. این سخنان در شرایطی بیان شده است که دیگر مقامهای دولت دونالد ترامپ نیز مواضع منفی و خصمانهای علیه ایران داشتهاند.
حمایت: محمدجواد لاریجانی: میزبانی فرانسه از مجاهدین اقدامی خصمانه علیه ایران است
وزیر خارجه محترم ما در روزهای قبل در فرانسه ملاقات داشت و هنوز هواپیمای وی از پاریس برنخاسته بود که سفیر فرانسه در شورای امنیت سازمان ملل، ایران را ناقض قطعنامه 2231اعلام کرد و این حرف بیاساسی بود و به منزله توهین تلقی میشد.
وی با اشاره به میتینگ مجاهدین در پاریس گفت: در نشست آنها از همه جای دنیا جمع شده بودند و علیه نظام ما توطئه و سخنرانی کردند.
لاریجانی با بیان اینکه رفتار فرانسه در میزبانی از مجاهدین خصمانه و توهینآمیز است، ادامه داد: اینکه دولت فرانسه میگوید ما با مجاهدین ارتباطی نداریم و در عینحال از آنها مهمانداری میکند بیشتر به یک جوک شبیه است...
ابراز وحشت از اهداف مجاهدین و حمایتهای جهانی از آن مضمون مشترک مقالات روزنامههای حکومتی است. یک نمونه از باند خامنه ای:
وطن امروز: توجیه عجیب وزیر امور خارجه درباره برگزاری همایش مجاهدین در پاریس
براندازی به احترام ایران!
اگر چه سال گذشته نشست مجاهدین 3هفته بعد از سفر محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه به پاریس برگزار شد، امسال اما مجاهدین گردهمایی سالانهشان را درست چند ساعت پس از حضور وزیر امور خارجه کشورمان در پاریس برگزار کردند؛ سفری که ظریف میگوید طی آن با مسئولان فرانسه موضوع مجاهدین را بهعنوان یک نقطه ابهام در روابط مطرح کرده و آنها هم تأکید کردند ارتباطی با این گروه ندارند اما ساعتهایی بعد، «میشل دو وو کولور» نماینده مجلس ملی فرانسه از جنبش امانوئل مکرون، رئیسجمهور این کشور در نشست مجاهدین حضور پیدا کرد.
در این گردهمایی میهمانان خارجی بر حمایت از مجاهدین تأکید کردند اما مریم رجوی، از تمرکز بر گروهی گفت که مسئول «تغییر» در ایران است. او این گروه را هسته اصلی فتنه 88دانست.
در این نشست که گفته میشود با فشارهای عربستان سعودی و رژیم صهیونیستی برگزار شده است، علاوه بر هیاتهایی از چند کشور عربی، نیوت گینگریچ رئیس سابق مجلس نمایندگان آمریکا، رودی جولیانی شهردار پیشین نیویورک و از چهرههای نزدیک به دونالد ترامپ، جوزف لیبرمن عضو حزب دموکرات آمریکا، جان بولتون نماینده اسبق آمریکا در سازمان مللمتحد و پای همیشگی میتینگهای مجاهدین، میشل دو وو کولور نماینده مجلس ملی فرانسه از جنبش امانوئل مکرون و ترکی الفیصل رئیس سابق سازمان اطلاعات عربستان سعودی، میهمانان ویژه این مراسم بودند. از نکات قابل توجه، حضور گروههای معارض سوری در این نشست بود.
در این گردهمایی که تحت تدابیر شدید امنیتی برگزار شد، مریم رجوی، در اظهاراتش از وجود یک نیرو برای «تغییر» در ایران سخن گفت. او کارکرد این گروه را کمک به سقوط نظام در شرایط بحرانی تعریف کرد و آن را تشکیلدهنده «هسته اصلی قیام!» در سال 88خواند. رجوی گفت: این گروه در سال 88هسته اصلی قیامها را تشکیل داد و شعارها را از «رای من کو» به شعار علیه اصل ولایت فقیه تغییر داد. او همچنین گفت که این گروه تغییر از سال گذشته توانست ماجرای اعدام مجاهدین در سال 67را به «کانون سیاست امروز» منتقل کند.
وی افزود: مرداد سال گذشته، برافراشتن پرچم دادخواهی کشتار زندانیان سیاسی در 29سال پیش را به کانون سیاست امروز منتقل کرد و در نمایش انتخابات اخیر شعار «نه جلاد نه شیاد» را اجتماعی کرد. رجوی در اظهاراتش که با تشویق حضار همراه بود، به واکنش رهبر انقلاب به جابهجا شدن جای شهید و جلاد در این حوادث اشاره کرد و مدعی شد روزی در پیشگاه ملت در این باره حسابرسی خواهد شد.
روزنامههای باند حسن روحانی نیز سوز و گداز خود را از همایش مجاهدین با یادآوری شرایط منطقهیی و تغییر دوران با ابراز وحشت از سرنگونی نظام در هم آمیخته اند:
شرق: مطهری: اینها در بدجایی سرمایهگذاری کردند
فرانسه بعد از وزیر خارجه کشورمان، میزبان مجاهدین بود و اجلاس سالانه آنها با واکنشهای بسیاری همراه شد. پیش از همه، وزیر خارجه کشورمان در گفتگو با مقامات فرانسوی به این امر اعتراض کرد. برخی از چهرههای سیاسی همچون محمدجواد لاریجانی نیز کاهش روابط سیاسی و اقتصادی با فرانسه را بهترین واکنش به این میزبانی دانستند. علی مطهری، نایبرئیس مجلس نیز با اشاره به حضور عوامل آمریکا و سعودی در همایش مجاهدین به امید به اینکه مجاهدین، روزی حکومت را در ایران به دست بگیرند، گفت: «باید به اینها گفت در بد جایی سرمایهگذاری کردهاید، این سرمایهگذاری جز ضرر چیزی برای شما ندارد».
دلیل اینهمه حساسیت و توجه به اجلاس سالانه مجاهدین، برگزاری آن در پاریس یا حتی حضور تندروهای آمریکایی نبود... آنچه اینبار آن را حائز اهمیت میکند اوضاع و احوال منطقهیی و بینالمللی است. اوضاع و احوالی که بهشدت تحتتأثیر تغییر دولت در آمریکا و جابهجایی در ساختار قدرت در عربستان است. جمهوریخواهان تندرو اینبار در شرایطی با مجاهدین همنشین شدند که دونالد ترامپ سکان ایالات متحده را به دست گرفته است. او در ماههای گذشته بارها ثابت کرده که فردی غیرقابل پیشبینی است
به همین خاطر اظهارات رودی جولیانی، شهردار سابق نیویورک و مشاور غیررسمی او در اجلاس اخیر اهمیت پیدا میکند. او با اشاره به اینکه «با قدرتگرفتن دونالد ترامپ سیاست آمریکا تغییر کرده و نگاه متفاوتی به مسائل جهان در واشینگتن حاکم است» ادعا کرد: «ترامپ کمکمان خواهد کرد مردم ایران را از سرکوبی که مدتهاست به آنها تحمیل شده، خلاص کنیم». «جان بولتون»، نماینده سابق آمریکا در سازمان ملل نیز در این نشست شرکت داشت و مدعی شد: «نباید به ایران اجازه داده شود تا هلال جغرافیایی از ایران تا عراق و سوریه و لبنان را کنترل کند».
بازگشت به سیاست تغییر رژیم را فقط جان بولتون و تنها در جمع مجاهدین مطرح نکرده است. نگاهی به اظهارات دیگر مقامات آمریکایی نشان میدهد این رویکرد در دولت ترامپ کم طرفدار ندارد. پیش از این رکس تیلرسون، وزیر خارجه آمریکا گفته بود دولت آمریکا سیاست تغییر حکومت ایران را دنبال میکند. سناتور جان مککین که در جلسه مجاهدین در تیرانا پایتخت آلبانی شرکت و از این سازمان ستایش کرده بود
«لیندا چاوز»، مدیر پیشین روابطعمومی کاخ سفید نیز در این نشست مدعی شد: «بهترین راهحل در ایران جایگزینکردن رژیم حاکم است. جنبش شما تحت هدایت مریم رجوی، تنها جنبشی است که میتواند جایگزین این رژیم بشود و بنیادگرایی اسلامی را را ریشه کن کند».
شرایط تازه منطقه؛ نقطه امید مجاهدین
مسأله فقط رویکرد آمریکاییها به ایران نیست و به لطف سعودیها این سوی جهان، در خاورمیانه نیز جو ملتهبی علیه ایران شکل گرفته است. به گفته تحلیلگران مسائل منطقه، یک جرقه تا درگیری نظامی باقی است
این شرایط برای مجاهدین که چند سال پیش با افشای اطلاعات خود درباره فعالیتهای هستهیی ایران، کشور را درگیر یکی از پیچیدهترین پروندههای بینالمللی کرده بودند؛ روزنه امیدی است. هدف آنها سرنگونی جمهوری اسلامی است و سوابقشان نشان میدهد در این راه از هیچ کاری فروگذار نمیکنند. احمد نقیبزاده، کارشناس مسائل بینالملل گفته بود: «نباید این گروهها را دستکم گرفت»... رودی جولیانی که از قضا در این امر نقش مؤثری ایفا کرده است، در نشست اخیر درباره موضع دونالد ترامپ مدعی شد: «برخلاف دولتهای گذشته او واقعیت را انکار نمیکند و متوجه میشود که دستیابی ایران به سلاح هستهیی چقدر برای جهان خطرناک است». او مدعی شد که تنها راه ثبات در خاورمیانه و جهان از موضوع این نشست (ایران آزاد) میگذرد. جولیانی با ستایش از مجاهدین گفت تلاش میشود که با تبلیغات، چهره این سازمان تخریب شود؛ اما به گفته وی این گروه «آزادی مذهب، آزادی زنان، انتخابات آزاد، حقوقبشر و حکومت قانون» را باور دارد.
در مقابل اعتراف روزنامههای حکومتی به ابعاد سیاسی اجلاس مجاهدین برخی از روزنامههای باند روحانی برای حفظ روحیه ریزشیهای داخلی و منطقهیی نظام سعی در کوچک نمایی اهمیت این اجلاس کردهاند. البته با فرهنگ گاوگند چاله دهانی آخوندی:
جمهوری اسلامی: جان بولتون، گینگریچ، لوپز، ترکی فیصل و... همه اینها دیگر اکنون در ساختارهای قدرت کشورهای متبوع خود جایگاهی ندارند...
«نیوت گینگریچ» رئیس سابق مجلس نمایندگان آمریکا، «رودی جولیانی» شهردار پیشین نیویورک و از چهرههای نزدیک به دونالد ترامپ، «جوزف لیبرمن» عضو حزب دموکرات آمریکا، «جان بولتون» نماینده اسبق آمریکا در سازمان مللمتحد و پای همیشگی میتینگهای مجاهدین، «میشل دو وو کولور» نماینده مجلس ملی فرانسه از جنبش امانوئل ماکرون به همراه «ترکی الفیصل» رئیس سازمان سازمان اطلاعات عربستان سعودی، میهمانان ویژه خیمه شب بازی دیروز مجاهدین بودند.
روزنامههای باند روحانی اعتراف تلویحی سخنگوی وزارتخارجه رژیم به شکست توطئههای رژیم برای جلوگیری از برگزاری این اجلاس را منعکس کردهاند:
آرمان: سخنگوی وزرات خارجه بهرام قاسمی نیز گفت: «نسبت به این اقدام فرانسه در دادن مجوز به این گروه اعتراض لازم انجام شده است».
روزنامههای باند ولیفقیه ارتجاع در واکنش به تنگتر شدن حلقه تحریمها اقدام نمایشی مجلس ارتجاع را به تمسخر گرفتهاند:
وطن امروز: سرمقاله: تفنگ خالی در دستان مجلس
دیروز در مجلس شورای اسلامی طرح دوفوریتی مقابله با تحریمهای جدید آمریکا منتشر شد. این طرح که با کار کارشناسی مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی تهیه شده، در واکنش به تصویب طرح تحریمی جدید در سنای آمریکا با عنوان «مقابله با اقدامات بیثباتساز ایران» است.
در سطح فرامتنی نکته مهم پاسخ به این سؤال است که چرا مجلس شورای اسلامی بهرغم وجود قانونی که تکلیف دولت را در زمان نقض برجام از سوی طرفهای توافق، مشخص کرده است، اقدام به تهیه و تصویب طرحی جدید کرده است؟
بر اساس قانون مصوب 1394در شرایطی که برجام از سوی آمریکا نقض شده باشد یا تحریمها آنطور که باید برداشته نشده باشد یا به بهانه جدید تحریم وضع شده باشد دولت باید 2کار مهم انجام دهد که در قانون تعیین شده است. در شرایط کنونی که البته بار اول هم نیست، آمریکا با تصویب تحریمهای جدید در حال از بین بردن نتایج حداقلی برجام است. پس طبق این قانون دولت موظف است 2اقدام مشخص شده را اجرا کند.
اقدام مجلس برای تهیه و تصویب طرح جدید بهمعنای نادیده گرفتن قانون قبلی است. قانونی که البته هرگز توسط دولت انجام نشد
پیامی که این اقدام به بیرون مخابره میکند این است که مجلس شورای اسلامی نیز همانند دولت ایران تمایلی برای برهم زدن برجام ندارد
به عبارت دیگر مجلس به نظارهگران خارجی این پیام را میدهد که دلبستگی مجلس (در یک لایه نظام) به برجام آنقدر بالاست که حتی حاضر نیست اجرای قانون قبلی را مطالبه و از ابزارهای قانونی خود برای وادار کردن دولت به اجرای قانون استفاده کند.
اما در سطح متنی باید گفت طرح تهیه شده فاقد خاصیت اثرگذاری است. عبارت گویا برای این قانون تفنگ خالی است. به عبارت دیگر این قانون که بهمنظور مقابله با اقدامات خصمانه سنای آمریکا تهیه شده است، اثری بر این موضوع نخواهد داشت.