728 x 90

کرمانشاه، درد و رنج بی‌پایان زلزله‌زدگان، آتش زیر خاکستر

کرمانشاه، درد و رنج بی پایان زلزله زدگان، آتش زیر خاکستر
کرمانشاه، درد و رنج بی پایان زلزله زدگان، آتش زیر خاکستر

هشت ماه از زلزله مهیب ۷.۳ریشتری در استان کرمانشاه می‌گذرد، اما بر درد و رنج هموطنانمان به‌ویژه در مناطق سرپل‌ذهاب، قصرشیرین و ثلات باباجانی که بیشترین خسارت ها را متحمل شدند، مرهمی گذاشته نشده و بی‌پایان مانده است. در همین رابطه رسانه‌های حکومتی رژیم ایران تنها با عناوینی نظیر «زلزله‌زده‌ها و مصائب فراموش شده» و «شعله‌های آتش زیر خاکستر در مناطق زلزله‌زده» با اشاره به وضعیت بحرانی این مناطق، بروز اعتراضهای مردمی را پیش‌بینی می‌کنند، و به کارگزاران هشدار می‌دهند

 

عدم رسیدگی و کابوس شیوع بیماری

کابوس شیوع بیماری، بحران بی‌آبی و بی‌برقی در تابستان و گرمای شدید و دهها مشکل دیگر، پس از گذشت هشت ماه از وقوع زلزله هنوز باقی است و هم‌چنان گریبانگیر هموطنانمان در مناطق زلزله‌زده است و به اعتراف کارگزاران رژیم در حال تبدیل شدن به بحرانهایی است که تنها مناطق زلزله‌زده را تحت تاثیر قرار نخواهد داد و دامنه آن از استان کرمانشاه فراتر خواهد رفت.

سایت حکومتی امروله ۲۹خرداد ۹۷ نوشت: بروز اولین مورد ابتلای انسانی به تب خونریزی دهنده کریمه کنگو در مناطق زلزله‌زده استان کرمانشاه زنگ خطری جدی برای مسئولان استان در مورد وضعیت بهداشتی نامناسب این مناطق بود. با تخریب زیرساختهای این مناطق و وضعیت نامناسب بهداشتی به‌خاطر روان بودن فاضلاب و پسابها که خودش منشأ بسیاری از بیماریهاست و وضعیت نخاله‌های انباشته شده از ویرانیهای زلزله به‌ویژه در روستاها ریسک ابتلا به دیگر بیماریها در این مناطق نیز به‌شدت افزایش یافته است.

 

زلزله‌زده‌ها و مصائب فراموش شده

هنوز پس از هشت ماه و تبلیغات و دروغهای بسیار کارگزاران رژیم، تخریب زیرساختهای این مناطق و وضعیت نامناسب بهداشتی مشکل فاضلاب و روان آب‌هایی که در محلات و خیابانها رها می‌شوند و با خودشان انواع بیماریها را منتشر می‌کنند، هم‌چنان به چشم می‌خورد. حتی ساکنان روستاها فریادشان از این مشکلات و از سختی و مشقتی که کم‌آبی و فاضلابها برای آنها ایجاد کرده بلند است

تامین آب آشامیدنی برخی از روستاها به سختی صورت می‌گیرد و با وجود گرمای بالا و نیاز ضروری، تانکرهای آبرسانی دو روز یک بار به این روستاها می‌آیند.

شبکه‌های برق مناطق زلزله‌زده نیز هنوز بازسازی نشده‌اند.

رسانه‌های رژیم با عناوینی نظیر «زلزله‌زده‌ها و مصائب فراموش شده»؛ و «شعله‌های آتش زیر خاکستر در مناطق زلزله‌زده»، اعتراف می‌کنند که تداوم این وضعیت برای زلزله‌زده‌ها یعنی رویارویی با بحران بی‌آبی، بی‌برقی و بیماریهای مختلف.

رسانه حکومتی مهر می‌نویسد: «زلزله‌زده‌ها حالا با وجود تمامی مشکلات ناشی از کم‌آبی و احتمالاً خاموشیهای برق، از روزهای گرم تابستان و جدالشان با بیماریها نگرانند و این موضوع به یک کابوس برای آنها تبدیل شده است».

کارگزاران رژیم ایران درباره اپیدمی سالک در مناطق زلزله‌زده هشدار داده و می‌گویند:‌ «اگر جمع‌آوری نخاله‌ها، فاضلاب و آبهای سطحی به سرعت مدیریت نشود، اپیدمی رخ خواهد داد. در روستاها تانکرهای آبرسانی دو روز یکبار آب شرب مردم را تأمین می‌کنند، قطعی و کم فشار بودن آب شرب در سطح شهر سرپل‌ذهاب بر مشکلات معیشتی مردم زلزله‌زده افزوده و با وجود گرمای ۴۰درجه، زندگی در کانکس و چادرها را طاقت‌فرسا ساخته و این معضل در اغلب محلات گریبانگیر مردم شده است».

 

بیشتر بخوانید:

 

 

 

 

										
											<iframe style="border:none" width="100%" scrolling="no" src="https://www.mojahedin.org/if/89cf8450-1377-48f9-8f3c-b8c773bc69d9"></iframe>
										
									

گزیده ها

تازه‌ترین اخبار و مقالات