728 x 90

موضع‌گیریهای بین‌المللی در رابطه با حمله آمریکا به سایتهای اتمی رژیم

حمله جنگنده‌های آمریکا به سایت فردو
حمله جنگنده‌های آمریکا به سایت فردو

ترامپ رئیس‌جمهور آمریکا

اسرائیل لحظاتی پیش اعلام کرد

سایتهای اتمی رژیم ایران نابود شده‌اند

مارکو روبیو وزیر خارجه آمریکا در مصاحبه با پولیتیکو

برنامه هسته‌یی ایران امروز اصلاً شبیه یک هفته پیش نیست

خسارت اساسی به اجزای مختلف آن وارد شده است

 

رئیس‌جمهور مأموریت روشنی تعریف کرد:

سه هدف را می‌زنیم. افراد رژیم را نمی‌زنیم

قصد سرنگونی دولت را نداریم. قصد اشغال نداریم

مشکل ما با برنامه هسته‌یی رژیم ایران است

رئیس‌جمهور صراحتاً گفته که جنگ با ایران نمی‌خواهد

هنوز به‌دنبال توافق است

ما نیمه جهان را پرواز کردیم و این سلاحها را روی سه هدف کلیدی انداختیم

چند ساعت بعد، آتش‌بس برقرار شد و جنگ تمام شد

البته مشکلات با ایران ادامه دارد

اگر این رژیم بخواهد برنامه هسته‌یی غیرنظامی داشته باشد

می‌توانیم مذاکره کنیم

اما اگر دنبال سلاح هسته‌یی باشد، این اتفاق نخواهد افتاد

 

مارکو روبیو وزیر امور خارجه آمریکا روز چهارشنبه ۴ تیر در یک مصاحبه اختصاصی با پولیتیکو گفت:

«بگذارید این را بگویم: برنامه هسته‌یی رژیم ایران امروز هیچ شباهتی به یک هفته پیش ندارد. برنامه‌یی که امروز داریم، نسبت به یک هفته پیش به‌طور قابل توجهی عقب افتاده.

بسیاری از خسارات در فردو، زیرزمین رخ داده است. به همین دلیل ما از سلاحهای نفوذگر استفاده کردیم.

برخی از اطلاعاتی که ما داریم، به لطف تصاویر و تکنولوژی‌های دیگر از منابع آزاد است، . در اصفهان یک سایت تبدیل وجود داشت که فلز را به ماده قابل استفاده تبدیل می‌کرد—آن کاملاً نابود شده.

همه ساختارهای پشتیبانی اطراف آن نیز نابود شده‌اند. در نطنز، که آن هم سایت زیرزمینی بود، قبلاً از سوی اسراییل آسیب زیادی دیده بود. و سپس آمریکا دو بمب سنگرشکن اضافه پرتاب کرد که خسارت بیشتری وارد کرد. آن سایت از قبل غیرقابل استفاده بود و حالا بدتر هم شده.

اما هدف سخت‌تر، فردو بود؛ چون زیر کوهی در عمق حدود ۲۰۰ تا ۳۰۰ متر مدفون شده. متر یا فوت؟ نمی‌دانم، ولی عمق زیادی دارد.

شکی نداریم که خسارات عمده، قابل توجه و غیرقابل ترمیمی به برنامه آنها وارد شده. اطلاعات بیشتری هم به دست خواهیم آورد.

ولی در پایه، خسارت واقعی وارد شده. و ما به آن کاملاً اطمینان داریم. ما دوازده بمب را به داخل این حفره‌ها انداختیم. نه این‌که فقط چند عدد انداخته باشیم که ببینیم چه می‌شود.

رئیس‌جمهور مأموریت روشنی تعریف کرد: سه هدف را می‌زنیم. افراد رژیم را نمی‌زنیم. قصد سرنگونی دولت را نداریم. قصد اشغال نداریم. مشکل ما با برنامه هسته‌یی رژیم ایران است. ما همان سه سایتی را می‌زنیم که بر سر آنها مذاکره می‌کردیم—و بعد کنار می‌رویم. و همین کار را کردیم.

مارکو روبیو در پاسخ به این‌که آیا می‌توان تضمین داد که جنگ تمام است گفت:

رئیس‌جمهور صراحتاً گفته که جنگ با ایران نمی‌خواهد. او دنبال جنگ نیست. در واقع، هنوز به‌دنبال توافق است. نخواستن جنگ و درگیر شدن در آن دو چیز متفاوت‌اند. همان‌طور که گفتم، ما نیمه جهان را پرواز کردیم، این سلاحها را روی سه هدف کلیدی انداختیم، کنار کشیدیم، و تمام.

این نشان‌دهنده سطح بالایی از صبر استراتژیک رئیس‌جمهور بود. او هدف را به‌وضوح تعریف کرد، در همان چهارچوب محدود به آن دست یافت، و سپس عبور کردیم.

دنبال تنش نبودیم—در واقع به‌دنبال کاهش تنش بودیم. دیدید که ایران بعداً به یک پایگاه ما حمله کرد، البته پس از اطلاع دادن. هیچ اتفاقی نیفتاد. رئیس‌جمهور پاسخ نداد. چند ساعت بعد، آتش‌بس برقرار شد و جنگ تمام شد.

البته مشکلات با ایران ادامه دارد. مشکل ما با رژیم است. اگر این رژیم بخواهد برنامه هسته‌یی غیرنظامی داشته باشد، می‌توانیم مذاکره کنیم. اما اگر دنبال سلاح هسته‌یی باشد، این اتفاق نخواهد افتاد. رئیس‌جمهور نشان داده که اگر بگوید کاری می‌کند، واقعاً آن را انجام می‌دهد.

خبرنگار پرسید: برخی از هم‌حزبی‌های شما آن را می‌خواهند، برخی مخالف‌اند. رئیس‌جمهور نیز پستهایی گذاشته که کمی ابهام ایجاد کرده. او دقیقاً چه موضعی دارد؟

روبـیو پاسخ داد: هیچ ابهامی در سخنان رئیس‌جمهور نیست. او گفته: اگر رژیم ایران بخواهد به خرج کردن برای تروریسم، سلاح هسته‌یی، موشکها علیه اسراییل ادامه دهد و به اقتصاد یا مردم خود کمک نکند، شاید تغییر رژیمی رخ دهد—اما از درون، توسط مردم ایران.

این چیزی نیست که آمریکا بخواهد در آن دخالت کند. در جهان رژیم‌های زیادی وجود دارند که من و رئیس‌جمهور دوست‌شان نداریم، اما وظیفه آمریکا این نیست که برای هر کشوری دولت تعیین کند. وظیفه ما حفظ امنیت ملی آمریکاست.

مشکل ما با رژیم مذهبی‌ای است که می‌خواهد سلاح هسته‌یی داشته باشد تا امروز اسراییل را و فردا ما را تهدید کند. و رئیس‌جمهور صراحتاً گفته که این اتفاق نخواهد افتاد. تمرکز او همین است.

 

تمی بروس سخنگوی وزارت‌خارجه آمریکا;

مارکو روبیو و وزیران خارجه کشورهای گروه هفت توافق کردند

که ایران هرگز نمی‌تواند سلاح هسته‌یی تولید کند یا به آن دست یابد

 

تولسی گابارد مدیر اطلاعات ملی آمریکا;

تأسیسات هسته‌یی رژیم ایران نابود شده‌اند

 

تولسی گابارد مدیر اطلاعات ملی آمریکا در حساب ایکس خود نوشت:

اطلاعات جدید، آنچه را که رئیس‌جمهور آمریکا بارها اعلام کرده است، تأیید می‌کند: تأسیسات هسته‌یی رژیم ایران نابود شده‌اند. اگر رژیم ایران تصمیم به بازسازی بگیرد، باید هر سه تأسیسات (نطنز، فردو، اصفهان) را به‌طور کامل بازسازی کنند، که احتمالاً سال‌ها طول خواهد کشید.

 

 

ماکرون رئیس‌جمهور فرانسه

در چند هفته آینده باید درباره پرونده هسته‌یی ایران تصمیمی گرفته شود

اما تصمیم‌گیری نهایی برای تابستان باقی مانده است

 

امانوئل ماکرون، رئیس‌جمهور فرانسه روز چهارشنبه در کنفرانس خبری خود در حاشیه اجلاس ناتو، با اشاره به آتش‌بس میان اسراییل و ایران گفت:

«اما درباره ایران، ما اکنون آتش‌بسی داریم که به‌روشنی شکننده و ناپایدار است. آرزوی من این است که این آتش‌بس حفظ شود. این آتش‌بس همراه با ارزیابی خسارات خواهد بود—همان‌طور که پیش‌تر گفتم و این ارزیابی در ساعات و روزهای آتی روشن‌تر خواهد شد. در هر حال، باید کار دیپلماتیک و فنی درباره پرونده هسته‌یی را از سر بگیریم».

«آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در این مسیر نقش خواهد داشت. طبعاً، آمریکا وارد گفتگو شده و ایران و اروپا نیز در این مسیر جایگاه دارند. چون در چند هفته آینده، باید درباره این پرونده تصمیمی گرفته شود: این‌که آیا برجام هنوز قابلیت چارچوب بودن را دارد یا نه. این توافق هنوز موجود است و برخی مهلتها هم‌چنان در جریان‌اند، اما تصمیم‌گیری نهایی برای تابستان باقی مانده است».

 

امانوئل ماکرون:

رژیم ایران هرگز نباید به سلاح هسته‌یی دست یابد

امانوئل ماکرون رئیس‌جمهور فرانسه در حساب ایکس خود نوشت:

من همین الآن با نتانیاهو صحبت کردم. بر اهمیت احترام همه طرف‌ها به آتش‌بس فعلی تأکید کردم. ما هدف مشترکی داریم: رژیم ایران هرگز نباید به سلاح هسته‌یی دست یابد. برای اطمینان از این امر در طول زمان، بر لزوم بازگشت به مذاکرات، در مورد مسائل هسته‌یی و بالستیک، تأکید کردم. این برای هم امنیت اسراییل و هم برای منطقه ضروری است.

من به نخست‌وزیر بر ضرورت مطلق برقراری آتش‌بس در غزه تأکید کردم. آزادی همه گروگانها، دسترسی گسترده برای کمکهای بشردوستانه به نوار غزه و پیگیری یک راه‌حل سیاسی دو کشوری هم‌چنان از اولویت‌های اصلی هستند.

 

وزیر دفاع فرانسه;

فرانسه در متوقف کردن پهپادهای ایران در حمله به اسراییل

مشارکت داشته است

رویترز گزارش داد: سباستین لکورنو، وزیر دفاع فرانسه، روز چهارشنبه گفت ارتش فرانسه برای متوقف کردن پهپادهای ایرانی که پیش از آتش‌بس این هفته اسراییل را هدف قرار داده بودند، مشارکت داشته است.

وزیر دفاع فرانسه در پارلمان فرانسه گفت: «ارتش فرانسه در چند روز گذشته، در جریان حملات رژیم ایران به اسراییل، کمتر از ۱۰ پهپاد را یا با استفاده از سیستم‌های زمین به هوا یا از طریق جت‌های جنگنده رافال رهگیری کرده است»

 

 

ویتکاف در مصاحبه با ام.اس.ان.بی. سی

غنی‌سازی خط قرمز ماست

و فراتر از غنی‌سازی، تولید سلاح خط قرمز دیگری است که ما داریم

ما نمی‌توانیم اجازه مسلح‌سازی بدهیم

 

استیو ویتکاف، نماینده ویژه ترامپ در مذاکرات اتمی روز چهارشنبه ۴ تیر در مصاحبه با تلویزیون ام.اس.ان.بی. سی آمریکا گفت:

«همان‌طور که رئیس‌جمهور گفت، این یک جنگ دوازده روزه بود. ما در این بازه‌ٔ زمانی به اهداف‌مان دست یافتیم، رئیس‌جمهور با اسراییلی‌ها تماس گرفت، با ایرانی‌ها نیز تماس گرفت، و ما به آتش‌بسی رسیدیم که این درگیری را به یک جنگ پایان‌ناپذیر تبدیل نکرد. این عملیات قاطعانه بود و ما به تمام اهدافی که در نظر داشتیم رسیدیم. دیگر دلیلی برای ادامه‌ٔ این درگیری وجود ندارد».

«ما امیدوار به دستیابی به یک توافق صلح جامع هستیم. در آغاز مذاکرات نیز امیدوار بودیم، هر چند در آن زمان به نتیجه نرسید، اما امروز امیدواریم. نشانه‌هایی وجود دارد و ما به دستیابی به یک توافق جامع امید داریم.
ما در حال گفتگو با ایرانی‌ها هستیم. چندین واسطه با ما در تماس هستند و من فکر می‌کنم که آنها آماده‌اند. این احساس قوی من است.

غنی‌سازی خط قرمز ماست. و فراتر از غنی‌سازی، تولید سلاح خط قرمز دیگری است که ما داریم. ما نمی‌توانیم اجازه‌ٔ مسلح‌سازی بدهیم. این موضوع کل منطقه را بی‌ثبات می‌کند. در آن صورت همه نیاز پیدا می‌کنند که بمب داشته باشند و ما نمی‌توانیم با چنین وضعیتی روبه‌رو شویم. این اقدامات به نفع کل منطقه خواهد بود».

«در مورد این ادعا که تأسیسات هسته‌یی رژیم ایران به‌طور کامل نابود نشده باید بگویم آژانس بین‌المللی انرژی اتمی کاملاً نظر مخالف دارد. اسراییلی‌ها هم همین‌طور. اطلاعات مرکزی آمریکا نیز همین نظر را دارد. پس این ادعا مضحک است. اسراییلی‌ها قبل از ورود ما آسیب زیادی وارد کرده بودند، و وقتی ما وارد عمل شدیم، کار را کامل کردیم و در واقع از نابودی توانایی ایران در مسلح‌سازی و غنی‌سازی، اطمینان زیادی ایجاد کردیم.

										
											<iframe style="border:none" width="100%" scrolling="no" src="https://www.mojahedin.org/if/7f79a5e8-b799-46d1-a725-d339ede60897"></iframe>
										
									

گزیده ها

تازه‌ترین اخبار و مقالات